RAKIJA EMPERUS Reserva Antica

Emperus Reserva Antica

Rakija EMPERUS Reserva Antica stara 30 godina ove godine se prvi put našla u prodaji i to na prvoj međunarodnoj aukciji gde joj je početna cena 2.000 evra

EMPERUS Reserva Antica je najbolje ocenjena srpska šljivovica u poslednjih 40 godina, a nju proizvodi destilerija EMPERUS. Proizvode je u ograničenoj seriji od samo 954 boca, a svaka flaša obeležena je rednim brojem. EMPERUS destilerija nalazi u Šumadiji u mestu Đurđevo, gde se takođe prostiru i njihovi voćnjaci i vinogradi. U ponudi imaju 8 šljivovica i 4 dunjevače.

Rakija Reserva Antica stara 30 godina

Rakija EMPERUS Reserva Antica stara 30 godina ove godine se prvi put našla u prodaji i to na prvoj međunarodnoj aukciji gde joj je početna cena 2.000 evra, što će nekome pružiti jedinstvenu priliku da postane vlasnik ovog ekskluzivnog spirita.

EMPERUS Reserva Antica je zeleno-maslinasta kupaža četiri destilata, proizvedenih 1992. i 1993. godine isključivo od starih autohtonih rakijskih sorti šljiva koje joj daju i tipičan miris.

Rakija odležala u hrastu kitnjaka

Rakija EMPERUS Reserva Antica je rezultat pažljivo odabranih sorti, stručne destilacije i dugogodišnjeg odležavanja u buradima od hrasta kitnjaka sa srpskih planina. Njena bogata i kompleksna aroma nosi pečat starih autohtonih sorti šljiva – požegače i rankovače.

EMPERUS Reserva Antica je na ukusu puna, mirna i harmonična, sa izraženim notama vanilina i suvog voća. Završnica je duga, topla i meka, višeslojna i uravnotežena. Zbog dugogodišnjeg odležavanja u hrastovim buradima, ova rakija se pije na sobnoj temperaturi, prevashodno kao aperitiv.

Rakija s jedinstvenim sertifikatom

EMPERUS Reserva Antica osvojila je mnoge šampionske titule za kvalitet na raznim prestižnim manifestacijama, ali njen najveći trenutak došao je na Smotri najboljih srpskih šljivovica 2023. godine, gde je u konkurenciji 99 različitih šljivovica proglašena za najbolju srpsku šljivovicu.

Takođe, EMPERUS Reserva Antica poseduje jedinstveni Sertifikat o radiokarbonskom datiranju izdat od strane SUERC-a (Scottish Universities Environmental Research Centre) u Glazgovu. Analize su potvrdile da je rakija proizvedena pre 30 godina s visokom verovatnoćom od 99,7%, dodajući dubinu i autentičnost njenom nasleđu.

Stil Voćna rakija
Alkohol 43%
Temperatura serviranja 18-20°C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu