RAKIJA Premier Kajsija

Rakija Premier kajsija

Rakija Premier Kajsija specifična je po svom blagom i prefinjenom ukusu, mirisu i aromi

Rakija je žestoko piće slično brendiju i votki. Pravi se destilacijom ili fermentacijom voća. Rakija je popularna među narodima na Balkanu. Obično sadrži oko 40 odsto alkohola. Ali može da sadrži između 50 i 60 % alkohola. Rakija se smatra nacionalnim pićem južnih Slovena. Najpoznatija rakija je rakija od šljive – popularna šljivovica. Konzumenti sa prefinjenim ukusom vole rakiju od kajsije – kajsijevaču. Rakija je najčešće bezbojna. Osim kad se u nju dodaju drugi sastojci. Neke vrste rakija se drže u drvenim bačvama. Najčešče od hrasta. Zato dobijaju dodatnu aromu i zlatnu boju. Preporuka je da se rakija pije iz posebnih rakijskih čašica. Pije se dobro rashlađena. Sem ako proizvođač ne preporučuje drugačije.

Rakija iz novosadske destilerije Premier

Promont Group je novosadska kompanija. Osnovana je 1958. godine. Promont Distillery je ogranak ove grupacije. Bave se proizvodnjom visokokvalitetnih voćnih rakija. Njihove rakije poznate su pod imenom Premier rakije. Poslednjih godina proizvode i zanatsko pivo. Kompetan proces proizvodnje prati se u laboratoriji. Gde na  gasnom hromatografu prate kvalitet proizvoda. Za kvalitet je potrebno vreme. Zato njihove voćne rakije odležavaju 24 meseca.

Rakija odležava 24 meseca

Rakija Premier odležava u inox posudama. I to pre nego što se prilagode željenoj jačini. Odležavanje je vrlo važno za sazrevanje. Ovde se harmonizuju i postaju prijatne arome. Kod čuvanja i dozrevanja destilata vode računa o vrsti voća. Ponekad je potrebno i dozrevanje.

Rakija s aromom vanile

Rakija Premier Kajsija dobija se stopostotnom fermentacijom. Ali i 100 procentnom destilacijom voćne komine kajsije. Za proizvodnju se  koriste najkvalitetniji plodovi kajsije. Zato ova rakija ima blistavo čistu boju. Rakija Premier Kajsija Voćno je skladna. U ovoj rakiji provlači se nežna nota vanile. Rakija Premier Kajsija punog je i dugog ukusa. Uravnotežena je i prijatnog finiša. Na aftertejstu dugo se provlači fina aroma kajsije.

Rakija Premier Kajsija pije se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 41,5%

Temperatura serviranja 15°C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu