RAKIJA Ognjena Medovina

Rakija ognjena medovina

Rakija Ognjena Medovina dobija se od jabukovače sa medom i blagog je slatkastog mirisa i ukusa

Medovača je popularna rakija. Vrlo je prepoznatljivog ukusa. U njoj se uživa u svim prilikama. Omiljena je među mlađom populacijom. Rakija medovača se često pije u izlascima. Ovo slatkasto piće ima različite jačine alkohola. Razliku je i po strukturi i boji. Medovača najčešće izgleda kao liker. Mada ima i prozirnih koje izgledaju kao rakija. Medovača se ne pije hladna. Najboljeg je ukusa ona servirana na sobnoj temperaturi. Zbog svoje slatkoće odličan je aperitiv. Takođe je i dobar dižestiv. Odlično se uklapa sa dezertima od voća. Mada je i dobar saveznik čokoladne torte.

Rakija medovača za medeni mesec

Nekada su mladenci umereno ispijali medovaču. Najčešće u prvom mesecu braka. Verovalo se da će tako održati krepkost. Ali i ojačati organizam. Iz ovakvog narodnog običaja rodila se fraza medeni mesec.

Rakija braće Tomašević

U Srbiji se medovača pravi od raznih vrsta rakija. Takođe, u Srbiji mnoge destilerije prave medovaču. Jedna od njih je destilerija Ognjena.  Destilerija Ognjena nalazi se na imanju braće Tomašević. Smešteni su u selu Ivanje. Selo se nalazi 5 km od Prijepolja. Na imanju imaju voćnjake gde se uzgaja voće. Voće služi za proizvodnju  rakije. Ova porodica čuva recepte rakija još sa kraja 19. veka. Kontrolisanim vrenjem i dvostrukom destilacijom – u njihovoj destileriji rađa se rakija. Destiluje se u bakarnim kazanima. Zato imaju originalni ukus, prepoznatljiv za Srbiju.

Rakija od jabuke sa medom

Rakija Ognjena Medovina je meka rakija. Rakija Ognjena Medovina dobija se od rakije jabuke sa medom. Ovo je voćna rakija pečena na tradicionalni način. Interesantno je da rakija od jabuke odležava sa domaćim medom. Rakija u koju se dodaje med je blaga. Ima finu mednu boju. Rakija Ognjena Medovina prefinjenog je mednog mirisa. Veoma je prijatne arome. Aroma je zaokružena dužim trajanjem. Ukus je sladunjav. Rakija i med odležavaju zajedno – Razmenom sastojka postaju jedno.

Rakija Ognjena Medovina  pije se blago rashlađena.

 

Stil Rakija Medovača

Alkohol 29%

Temperatura serviranja 12 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu