RAKIJA Akov

RAKIJA Akov

Rakija Akov od šargarepe je novina na našem tržištu i namenjena je ljudima koji prkose tradiciji, a proizvodi je destilerija Akov

Rakija se uglavnom proizvodi od voća. Voće naravno mora da sadrži šećer – Pošto iz šećera tokom alkoholne fermentacije nastaje alkohol. Najpogodnije voće za proizvodnju rakije je jabuka, šljiva i kruška. Od koštunjavog voća koristi se šljiva, trešnja, višnja, kajsija i breskva. Rakija se proizvodi i od bobičastog voća. Lozovača i komovica se prave od prevrelog kljuka grožđa i komine. Međutim, rakija može da se pravi i od povrća. Retki su oni koji se usuđuju da eksperimentišu. Međutim u destileriji Akov načinili su pionirski poduhvat.

Rakija iz Raške

Destilerija Akov pravi rakiju od šargarepe. I to premium rakiju od šargarepe. Priča destilerija Akov nastaje u Kraljevu. Reč je o porodičnoj destileriji. Ljubav prema proizvodnji rakije, vlasnik je nasledio od oca. Njegov otac je u posebnim prilikama želeo da popije čašicu fine rakije. Tada je krenuo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje. Tako je započet put stvaranja rakije među rakijama. I to na plodnoj zemlji Raške.

Rakija kao nasleđe

Otac je na sina preneo strast zanimljivog, ali kompleksnog procesa stvaranja rakija. Sin je počeo da se edukuje. Kao i da se posvećuje celom procesu proizvodnje. Sve je išlo organski, jer priroda mnogo pruža. Zato je njegov cilj da ima najfiniju rakiju. Stoga se drži trojstva: kontinuitet, standard i kvalitet. Na početku su u destileriji prerađivali velike količine. Zato je kvalitet destilata  dosta varirao. Zapravo nisu imali kontinuitet. Tada su odlučili da modernizuju proizvodnju. Shvatili su da ako imaju ljude koji dele istu strast – uspeće. I uspeli su.

Rakija od šargarepe

Njihova rakija od šargarepe Akov je drugačija od svih ostalih rakija. Rakija od šargarepe je namenjena osobama koji prkose tradiciji. Rakija od šargarepe je kristalno bistra. U ukusu i mirisu oseti se blaga aroma mlade šargarepe. I zato ostavlja poseban utisak u svim čulima. Rakija od šargarepe vrlo je specifičnih aroma, ukusa i mirisa. Ova rakija nakon ispijanja ostavlja dugu i veoma interesantnu završnicu.

Rakija od šargarepe se servira na sobnoj temperaturi.

 

Stil Povrtna rakija

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15°C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu