RAKIJA Akov

RAKIJA Akov

Rakija Akov od šargarepe je novina na našem tržištu i namenjena je ljudima koji prkose tradiciji, a proizvodi je destilerija Akov

Rakija se uglavnom proizvodi od voća. Voće naravno mora da sadrži šećer – Pošto iz šećera tokom alkoholne fermentacije nastaje alkohol. Najpogodnije voće za proizvodnju rakije je jabuka, šljiva i kruška. Od koštunjavog voća koristi se šljiva, trešnja, višnja, kajsija i breskva. Rakija se proizvodi i od bobičastog voća. Lozovača i komovica se prave od prevrelog kljuka grožđa i komine. Međutim, rakija može da se pravi i od povrća. Retki su oni koji se usuđuju da eksperimentišu. Međutim u destileriji Akov načinili su pionirski poduhvat.

Rakija iz Raške

Destilerija Akov pravi rakiju od šargarepe. I to premium rakiju od šargarepe. Priča destilerija Akov nastaje u Kraljevu. Reč je o porodičnoj destileriji. Ljubav prema proizvodnji rakije, vlasnik je nasledio od oca. Njegov otac je u posebnim prilikama želeo da popije čašicu fine rakije. Tada je krenuo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje. Tako je započet put stvaranja rakije među rakijama. I to na plodnoj zemlji Raške.

Rakija kao nasleđe

Otac je na sina preneo strast zanimljivog, ali kompleksnog procesa stvaranja rakija. Sin je počeo da se edukuje. Kao i da se posvećuje celom procesu proizvodnje. Sve je išlo organski, jer priroda mnogo pruža. Zato je njegov cilj da ima najfiniju rakiju. Stoga se drži trojstva: kontinuitet, standard i kvalitet. Na početku su u destileriji prerađivali velike količine. Zato je kvalitet destilata  dosta varirao. Zapravo nisu imali kontinuitet. Tada su odlučili da modernizuju proizvodnju. Shvatili su da ako imaju ljude koji dele istu strast – uspeće. I uspeli su.

Rakija od šargarepe

Njihova rakija od šargarepe Akov je drugačija od svih ostalih rakija. Rakija od šargarepe je namenjena osobama koji prkose tradiciji. Rakija od šargarepe je kristalno bistra. U ukusu i mirisu oseti se blaga aroma mlade šargarepe. I zato ostavlja poseban utisak u svim čulima. Rakija od šargarepe vrlo je specifičnih aroma, ukusa i mirisa. Ova rakija nakon ispijanja ostavlja dugu i veoma interesantnu završnicu.

Rakija od šargarepe se servira na sobnoj temperaturi.

 

Stil Povrtna rakija

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15°C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

Rakija od šljive, popularna šljivovica, nadaleko je poznat destilat – Istraživali smo u čemu je tajna rakije od šljive Irci

barmeni, spiriti, kokteli

BARMENS Kako poslužiti koktel

Jedan od lidera u HoReCa edukaciji barmena i predsednik udruženja BarmeNS Ranko Spasojević, koji je iznedrio na stotine odličnih barmena, kaže da je edukacija veoma bitna jer se praktično svakodnevno menjaju navike konzumenata i stalno se na tržištu pojavljuju nova pića.

RAKIJA Akov

RAKIJA Akov

Rakija Akov od šargarepe je novina na našem tržištu i namenjena je ljudima koji prkose tradiciji, a proizvodi je destilerija

Rakija Pruna Loza

RAKIJA Pruna Loza

Rakija Pruna Loza vrhunski je destilat, koji je odležavao čak šest godina u buradima od nemačkog hrasta S dolaskom toplijeg

VOTKA Windspiel Barrel

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten.

RAKIJA Ponuda u restoranima

RAKIJA Ponuda u restoranima

Rakija je često piće na našim stolovima, a mi smo istraživali kakva je ponuda rakije u restoranima Generalno gledano rakija,

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura