RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne

Šljivovica je naročito popularna u Srbiji. Uz nju se raduje i tuguje. Uz šljivu se dočekuju i ispraćaju gosti. Ona je narodni lek za mnoge bolesti.  Što je starija, smatra se da je bolja. Obično odležava u hrastovim buradima. Šljivovica je postala prestiž u našoj zemlji. Sve se više konzumira i u restoranima. A i sve je kvalitetnija, zahvaljujući domaćim destilerijama.

Rakija iz destilerije Krstić

U destileriji Krstić proizvodi se kvalitetna šljivovica. Reč je o mladoj destileriji iz Ratine, kod Kraljeva. Njen osnivač je sportista, bivši kapiten naše košarkaške reprezentacije, Nenad Krstić. Nenad Krstić se oprobao i u evropskoj košarci i u NBA ligi. Sada se uspešno dokazao i u proizvodnji rakije. U destileriji Krstić šećer je strogo zabranjena reč. Kao i dodavanje aroma, boja i sličnih suplemenata. U ovoj destileriji smatraju da veštački dodaci narušavaju kvalitet i čistoću njihovog proizvoda.

Rakija sa posebnom notom

Rakije iz destilerije Krstić su čiste i kvalitetne. I to pre svega zahvaljujući tehnolozima iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo. Ali i zahvaljujući  najsavremenijoj tehnologiji. Svaka rakija od početka – od odabira voća, do kraja – do odležavanje rakije, ima različit tretman. I zato su ove rakije sa posebnom notom. U destileriji Krstić proizvodi se Troglav Šljiva, Troglav  Malina, Troglav Kajsija, Troglav Višnja Troglav Dunja i Troglav Kruška.

Rakija blagog ukusa

Sve rakije iz destilerije Krstić su ukusne, ali se posebno ističe rakija Troglav Šljiva. Rakija Troglav Šljiva je zlatne boje. Ovu rakiju definiše bogat miris. Ona ima izražene cvetne tonove. Rakija Troglav Šljiva proizvodi se od četiri vrsta šljiva –  požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne. Rakija Troglav Šljiva prerađuje se na poseban način – Prvo se odstranjuju koštice,a zatim se usitnjava plod šljive. Zatim ide fermentacija, pa i destilacija. Nakon toga ide proces starenje u drvenim hrastovim buradima. Pre odležavanja – Ukus joj je mekan i sa blagom oštrinom, shodno mladom destilatu. Rakija odležava 4 godine.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 43%

Temperatura serviranja  18°C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Tekila 1800

TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus

TEKILA Cabo Wabo

TEKILA Cabo Wabo

Tekila Cabo Wabo stekla je planetarnu slavu zahvaljujući frontmenu grupe Van Halen, a evo i zbog čega Od svih žestokih

RAKIJA Vožd Barrique

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će

RAKIJA Jezdić Dunja

RAKIJA Jezdić Dunja

Rakija Jezdić Dunja je vrlo korektna rakija, finog, pitkog i aromatičkog ukusa, sa dugom završnicom u kojoj dominira opor ukus

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima

DŽIN Hendrick's Orbium

DŽIN Hendrick’s Orbium

Džin Hendrick’s Orbium  nosi oznaku Premium i pakuje se u apotekarsku staklenu ambalažu Džin je destilat koji svoj dominantan ukus

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura