RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne

Šljivovica je naročito popularna u Srbiji. Uz nju se raduje i tuguje. Uz šljivu se dočekuju i ispraćaju gosti. Ona je narodni lek za mnoge bolesti.  Što je starija, smatra se da je bolja. Obično odležava u hrastovim buradima. Šljivovica je postala prestiž u našoj zemlji. Sve se više konzumira i u restoranima. A i sve je kvalitetnija, zahvaljujući domaćim destilerijama.

Rakija iz destilerije Krstić

U destileriji Krstić proizvodi se kvalitetna šljivovica. Reč je o mladoj destileriji iz Ratine, kod Kraljeva. Njen osnivač je sportista, bivši kapiten naše košarkaške reprezentacije, Nenad Krstić. Nenad Krstić se oprobao i u evropskoj košarci i u NBA ligi. Sada se uspešno dokazao i u proizvodnji rakije. U destileriji Krstić šećer je strogo zabranjena reč. Kao i dodavanje aroma, boja i sličnih suplemenata. U ovoj destileriji smatraju da veštački dodaci narušavaju kvalitet i čistoću njihovog proizvoda.

Rakija sa posebnom notom

Rakije iz destilerije Krstić su čiste i kvalitetne. I to pre svega zahvaljujući tehnolozima iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo. Ali i zahvaljujući  najsavremenijoj tehnologiji. Svaka rakija od početka – od odabira voća, do kraja – do odležavanje rakije, ima različit tretman. I zato su ove rakije sa posebnom notom. U destileriji Krstić proizvodi se Troglav Šljiva, Troglav  Malina, Troglav Kajsija, Troglav Višnja Troglav Dunja i Troglav Kruška.

Rakija blagog ukusa

Sve rakije iz destilerije Krstić su ukusne, ali se posebno ističe rakija Troglav Šljiva. Rakija Troglav Šljiva je zlatne boje. Ovu rakiju definiše bogat miris. Ona ima izražene cvetne tonove. Rakija Troglav Šljiva proizvodi se od četiri vrsta šljiva –  požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne. Rakija Troglav Šljiva prerađuje se na poseban način – Prvo se odstranjuju koštice,a zatim se usitnjava plod šljive. Zatim ide fermentacija, pa i destilacija. Nakon toga ide proces starenje u drvenim hrastovim buradima. Pre odležavanja – Ukus joj je mekan i sa blagom oštrinom, shodno mladom destilatu. Rakija odležava 4 godine.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 43%

Temperatura serviranja  18°C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Akvinta

VOTKA Akvinta

Votka Akvinta prolazi peterostruku filtraciju kroz mramor, platinu, zlato i srebro Prema definiciji votka je neutralno, bistro, bezbojno, bez izrazitog

RAKIJA Servia Malina

RAKIJA Servia Malina

Rakija Servia Malina je nešto što do sada niste bili u prilici da probate Škoti se ponose viskijem. Francuzi uvažavaju

TEKILA Sierra Silver

TEKILA Sierra Silver

Tekila Sierra Silver osvojila je mnoge međunarodne nagrade, a specifična je po svom voćnom ukusu Tekila je meksički nacionalni brand.

KONJAK Camus VSOP Elegance

KONJAK Camus VSOP Elegance

Konjak Camus VSOP Elegance prepoznatljiv je po aromatičnom karakteru, za koji je zaslužna destilacija mešavina vina, koje se dobija od

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski