RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne

Šljivovica je naročito popularna u Srbiji. Uz nju se raduje i tuguje. Uz šljivu se dočekuju i ispraćaju gosti. Ona je narodni lek za mnoge bolesti.  Što je starija, smatra se da je bolja. Obično odležava u hrastovim buradima. Šljivovica je postala prestiž u našoj zemlji. Sve se više konzumira i u restoranima. A i sve je kvalitetnija, zahvaljujući domaćim destilerijama.

Rakija iz destilerije Krstić

U destileriji Krstić proizvodi se kvalitetna šljivovica. Reč je o mladoj destileriji iz Ratine, kod Kraljeva. Njen osnivač je sportista, bivši kapiten naše košarkaške reprezentacije, Nenad Krstić. Nenad Krstić se oprobao i u evropskoj košarci i u NBA ligi. Sada se uspešno dokazao i u proizvodnji rakije. U destileriji Krstić šećer je strogo zabranjena reč. Kao i dodavanje aroma, boja i sličnih suplemenata. U ovoj destileriji smatraju da veštački dodaci narušavaju kvalitet i čistoću njihovog proizvoda.

Rakija sa posebnom notom

Rakije iz destilerije Krstić su čiste i kvalitetne. I to pre svega zahvaljujući tehnolozima iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo. Ali i zahvaljujući  najsavremenijoj tehnologiji. Svaka rakija od početka – od odabira voća, do kraja – do odležavanje rakije, ima različit tretman. I zato su ove rakije sa posebnom notom. U destileriji Krstić proizvodi se Troglav Šljiva, Troglav  Malina, Troglav Kajsija, Troglav Višnja Troglav Dunja i Troglav Kruška.

Rakija blagog ukusa

Sve rakije iz destilerije Krstić su ukusne, ali se posebno ističe rakija Troglav Šljiva. Rakija Troglav Šljiva je zlatne boje. Ovu rakiju definiše bogat miris. Ona ima izražene cvetne tonove. Rakija Troglav Šljiva proizvodi se od četiri vrsta šljiva –  požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne. Rakija Troglav Šljiva prerađuje se na poseban način – Prvo se odstranjuju koštice,a zatim se usitnjava plod šljive. Zatim ide fermentacija, pa i destilacija. Nakon toga ide proces starenje u drvenim hrastovim buradima. Pre odležavanja – Ukus joj je mekan i sa blagom oštrinom, shodno mladom destilatu. Rakija odležava 4 godine.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 43%

Temperatura serviranja  18°C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp