RAKIJA Dunja Barrique

RAKIJA Dunja Barrique

Rakija Dunja Barrique odležava u hrastovim buradima i zato ima robusnu voćnu aromu, koja daje dugu postojanost u čaši

Rakija je jedno od najpopularnijih pića na Balkanu, a sve više je cenjana i u svetu. Po svojim osobinama, vrlo je slična votki i brendiju, a neki smatraju da određene vrste ovog pića mogu da pariraju samom viskiju. Mišljenja poznavalaca idu čak dotle, da smatraju da vrhunska šljivova rakija može da stane“rame uz rame“ sa konjacima. U Srbiji je najpopularnija rakija od šljive – šljivovica, a odmah iza nje i rakija od dunje.

Rakija iz Rakije

Dunja sama u sebi sadrži malu količinu voćnih šećera, pa se plodovi ovog voća ostavljaju da odstoje do potpunog prezrevanja. Zato je ona vrlo cenjena među potrošačima. Jedna takva je i voćna rakija Dunja Barrique, koja se proizvodi u destileriji Rakija iz Rakije. Destilerija Rakija iz Rakije nalazi se u mestu Rakija, tačnije zaseoku sela Gledić, između ćuvika Đule i Tasovog brda. Destilerija Rakija iz Rakije ima tradiciju dugu preko 180 godina. Takođe, u okviru destilerije Rakija iz Rakije organizuju se i rakijske ture.

Rakija od dunje

Rakija Dunja Barrique izrazitog je aromatskog kompleksa. Ona odležava u hrastovim buradima nekoliko godina i zato ima finu  voćnu aromu, koja daje prijatnu svežinu sa dugom postojanošću u čaši. Drvo od kojeg se pravi burad je domaći hrast Kitnjak i Lužnjak. Zato ova rakija ima specifičan miris “dunje sa ormara”. Prilikom ispijanja osete se fine citrusne arome, ali i arome vanile i cimeta, kao i prezreli plodovi domaće dunje.

Rakija spravljena po tradicionalnoj recepturi

Rakija Dunja Barrique proizvodi se po tradicionalnoj recepturi dugoj dva veka. Prilikom proizvodnje rakija Dunja Barrique se destiluje dva puta i to u malom bakarnom, tradicionalnom kazanu za prepek. Za proizvodnju ove rakije koriste se i savremeni destilacioni aparati za prvu destilaciju, kao i tehnnološki najsavremeniji sudovi za fermentaciju.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15°C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Glenmorangie

VISKI Glenmorangie

Viski Glenmorangie Nektar D’Or 12 YO prilično je punog ukusa i reflektuje note dezertnog vina   Danas je svakako najpoznatiji

VISKI The Naked Grouse

VISKI The Naked Grouse

Viski The Naked Grouse pravi je predstavnik vrhunskog škotskog destilata, koji dozreva na suncu – u u sušenim sherry i

Džin Brockmans

DŽIN Brockmans Premium

Brockmans premium džin se pije sa malo leda i nekoliko zrna borovnice, u širokoj čaši dekorisanoj korom grejpa Džin je

ninoslav nikicevic

RAKIJA Kako se ocenjuje rakija

U senzorici, čovek se javlja kao “merni instrument”. On mora biti školovan i sposoban da svoj lični ukus potpuno apstrahuje, a svoja čula koristi potpuno nezavisno.

RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne Šljivovica je

Tanqueray Nº Ten

PREPORUKA Tanqueray Nº Ten

Ukoliko vaš izbor za kraj leta bude Džin Tanqueray Nº Ten  najbolje je da ga kombinujete sa tonikom, ledom i kriškom

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

Rakija od šljive, popularna šljivovica, nadaleko je poznat destilat – Istraživali smo u čemu je tajna rakije od šljive Irci

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski