RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

Rakija Zlatar Divlja Kruška pravi se od najkvalitetnijih plodova koje priroda daje

Proizvodnja rakija u Srbiji bazira se na čitavoj tehnološkoj operaciji – od branja voća, preko njegovog seckanja, pa sve do destilacije i odležavanja. Destilacija podrazumeva razdvajanje i koncentrisanje isparljivih jedinjenja, koja su zapravo i odgovorna za aromu i specifičnost rakija.

Rakija se priprema na specifičan način

Prevreli voćni kljuk se zagreva u kazanima pri čemu dolazi do prirodnih reakcija koje prouzrokuju nastanak specifične arome. Kombinacije i varijacije u vezi sa pripremom voća, načinom odvajanja frakcija i vremenom trajanja destilacije dovode do značajnih razlika među rakijama.

Rakija od divlje kruške razlikuje se od vilijamovke

Zato se i po svom ukusu primera radi vilijamovka bitno razlikuje od  rakije koja se proizvodi od divlje kruške. Kada je reč o rakijama od divlje kruške kod njih se za razliku vilijamovke oseća nota čiste kruške. Međutim uz sve to ova vrsta rakije najčešće ima diskretnu aromu i ukus šumskog voća.

Rakija od divlje kruške pravi se po tradicionalnoj recepturi

Rakija Zlatar Divlja Kruška pravi se u destileriji Zlatar. Destilerija Zlatar sastavni je deo istoimenog restorana od 2009. Godine, kada je ugostitelj Blagoje Popović otpočeo proizvodnju sada već uveliko poznate rakije. Negujući tradiciju staru četiri generacije i koristeći modernu tehnologiju u destileriji nastaje 31 vrsta voćnih rakija.

Rakija od biranog voća

Zarad očuvanja posebnosti u destileriji se pažljivo bira voće koje u kazane stiže iz najboljih voćnjake širom Srbije. Tako, šljive, drenjine i kruške dolaze sa padina planine Zlatar, kajsije su sa područja Grocke, malina i borovnica iz užičkog, a kupina iz valjevskog kraja. Jabuke iz okoline Topole, grožđe sorte tamjanika iz Aleksandrovca, trešnja iz Ritopeka, višnja iz okoline Smedereva, a dunja iz smederevskog i mladenovačkog kraja.

Rakija od divlje kruške

Rakija Zlatar Divlja Kruška, koja je napravljena je od odabranih plodova divljih krušaka, poseduje kristalno bistru boju. Miris i ukus su izrazito voćni sa dominantnim aromama divlje kruške, koji su očuvani zahvaljujući proizvodnji po tradicionalnoj recepturi.

Rakija Zlatar Divlja Kruška servira se blago rashlađena.

 

Stil Rakija od divlje kruške

Alkohol 44 %

Temperatura serviranja 12° C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ninoslav nikicevic

RAKIJA Kako se ocenjuje rakija

U senzorici, čovek se javlja kao “merni instrument”. On mora biti školovan i sposoban da svoj lični ukus potpuno apstrahuje, a svoja čula koristi potpuno nezavisno.

vinjak benišek veselinović

VINJAK I Srbija ima svoj konjak

Baš kao i konjak Martell, koji ima intenzivan ali harmoničan i lepo balansiran ukus sa nagoveštajima voća i drveta, tako i vinjak Special ima svoj aromatični pečat podneblja iz kojeg dolazi.

Rakija dostojna

RAKIJA Dostojna

Rakija Dostojna destilat je od jabuke, koji odležava tri godine u buradima i zato ima aromu nagorelog hrasta U Srbiji

KONJAK Meukow Arima

KONJAK Meukow Arima

Konjak Meukow Arima  boje je zlata i sadrži niz različitih aroma, koje se prepliću pri svakom gutljaju Jedno od najsavršenijih

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura