RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

Rakija Zlatar Divlja Kruška pravi se od najkvalitetnijih plodova koje priroda daje

Proizvodnja rakija u Srbiji bazira se na čitavoj tehnološkoj operaciji – od branja voća, preko njegovog seckanja, pa sve do destilacije i odležavanja. Destilacija podrazumeva razdvajanje i koncentrisanje isparljivih jedinjenja, koja su zapravo i odgovorna za aromu i specifičnost rakija.

Rakija se priprema na specifičan način

Prevreli voćni kljuk se zagreva u kazanima pri čemu dolazi do prirodnih reakcija koje prouzrokuju nastanak specifične arome. Kombinacije i varijacije u vezi sa pripremom voća, načinom odvajanja frakcija i vremenom trajanja destilacije dovode do značajnih razlika među rakijama.

Rakija od divlje kruške razlikuje se od vilijamovke

Zato se i po svom ukusu primera radi vilijamovka bitno razlikuje od  rakije koja se proizvodi od divlje kruške. Kada je reč o rakijama od divlje kruške kod njih se za razliku vilijamovke oseća nota čiste kruške. Međutim uz sve to ova vrsta rakije najčešće ima diskretnu aromu i ukus šumskog voća.

Rakija od divlje kruške pravi se po tradicionalnoj recepturi

Rakija Zlatar Divlja Kruška pravi se u destileriji Zlatar. Destilerija Zlatar sastavni je deo istoimenog restorana od 2009. Godine, kada je ugostitelj Blagoje Popović otpočeo proizvodnju sada već uveliko poznate rakije. Negujući tradiciju staru četiri generacije i koristeći modernu tehnologiju u destileriji nastaje 31 vrsta voćnih rakija.

Rakija od biranog voća

Zarad očuvanja posebnosti u destileriji se pažljivo bira voće koje u kazane stiže iz najboljih voćnjake širom Srbije. Tako, šljive, drenjine i kruške dolaze sa padina planine Zlatar, kajsije su sa područja Grocke, malina i borovnica iz užičkog, a kupina iz valjevskog kraja. Jabuke iz okoline Topole, grožđe sorte tamjanika iz Aleksandrovca, trešnja iz Ritopeka, višnja iz okoline Smedereva, a dunja iz smederevskog i mladenovačkog kraja.

Rakija od divlje kruške

Rakija Zlatar Divlja Kruška, koja je napravljena je od odabranih plodova divljih krušaka, poseduje kristalno bistru boju. Miris i ukus su izrazito voćni sa dominantnim aromama divlje kruške, koji su očuvani zahvaljujući proizvodnji po tradicionalnoj recepturi.

Rakija Zlatar Divlja Kruška servira se blago rashlađena.

 

Stil Rakija od divlje kruške

Alkohol 44 %

Temperatura serviranja 12° C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

KONJAK Sve o konjaku

Iskusni znalci kažu kako se konjak ne pije, već se u njemu uživa i zato su se od davnina do danas zadržali rituali prilikom njegovog ispijanja.

BRENDI Badel Prima

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40

Glenmorangie

VISKI Glenmorangie

Viski Glenmorangie Nektar D’Or 12 YO prilično je punog ukusa i reflektuje note dezertnog vina   Danas je svakako najpoznatiji

Tajna rakije

RAKIJA U čemu je tajna rakije

Ljubav prema rakiji nije rasprostranjena samo u Srbiji. Ovo žestoko alkoholno piće obožava čitav region. Zato se često vodi „rat“

TEKILA Sierra Silver

TEKILA Sierra Silver

Tekila Sierra Silver osvojila je mnoge međunarodne nagrade, a specifična je po svom voćnom ukusu Tekila je meksički nacionalni brand.

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski