POKLON ZA NOVU GODINU Budite široke ruke i obradujte drage ljude

rakija poklon

Darivanje u ovom periodu godine predstavlja posebnu vrstu radosti i važno je znati da poklon ne mora da ima veliku materijalnu vrednost, već simboličnu, a premium spirit je upravo takva vrsta poklona

U danima božićnih i novogodišnjih praznika, ali i slava u vazduhu se oseti svečarsko raspoloženje, a to su i dani kada su ljudi opušteni i kada se raduju druženju. Ovo je period i kada se prijatelji, porodica i poslovni partneri međusobno daruju i u ovo doba godine troši se više novca, nego što je to uobičajeno. Za praznike je sve moćnije, prijatelji se okupljaju, druže se, prave žurke i bolje se upoznaju, i zato možemo reći da u decembru i januaru sve pršti od glamura. Smatra se da je poklanjanje posebna vrsta radosti, s tim da dar ne mora uvek da ima neku veliku materijalnu vrednost. U tim slučajevima odlično dođu lepo upakovani premium spiriti, koji će se odmah poslužiti na zabavi. Dakle, bez obzira da li želite da poklonite luksuznu ambalažu za barska kolica ili jako alkoholno piće za opušteno pijuckanje, nudimo vam nekoliko ideja.

Rakija pravi domaćinski poklon

Decembar i januar su meseci rezervisani za slave i to je period kada bi trebalo da razmišljate o kupovini premium rakije, koju ćete odneti u goste. Pre nego što krenete u potragu za kvalitetnom rakijom, bilo bi poželjno da se, ukoliko to ne znate, raspitate  koju rakiju domaćin najviše preferira i na taj način izmamite osmeh na njegovo lice.

U Srbiji se rakija od šljive najčešće poklanja, jer tu ne može da se pogreši – ipak je šljivovica nacionalni simbol Srbije. Inače, za nju su vezana brojna verovanja i naša je preporuka da domaćinima poklonite rakiju od šljive premium kvaliteta u luksuznom pakovanju. Doduše, danas je teško izabrati onu najbolju, jer veliki broj destilerija proizvodi rakije premium kvaliteta.

Preporuka rakije

Međutim, ukoliko želite da ostavite utisak na domaćina, naša je preporuka da to bude rakija od šljive Kraljica, koju proizvodi destilerija Zarić. Reč je o jedinoj srpskoj rakiji sa zaštićenim geografskim poreklom. Odležala je najmanje pet godina u hrastovim buradima, a najčešće se služi blago zagrejana kao konjak, a može da se pije i potpuno rashlađena. Odlikuje je bogat, intenzivni miris i ukus voća.

Naravno, postoje i druge atraktivne rakije poput onih od dunje, kruške i kajsije. Ukoliko se opredelite za rakiju od kajsije, preporuka je da u goste odnesete Premier Kajsiju. Reč je o premium spiritu, koji poseduje prirodan miris voća i savršeno izbalansiranu snagu.

Konjak za jake i elegantne

Konjak je tokom božićnih i novogodišnjih praznika savršen poklon za muškarce sa stilom, koji uživaju u luksuznim poklonima i kvalitetnim pićima. Ukoliko niste sigurni šta biste poklonili prijatelju, poznaniku ili poslovnom partneru, a znate da uživa u premium pićima, konjak je idealan poklon. Pored flaše konjaka, uvek možete u set spakovati i prikladnu čašu, kao i neku ekskluzivnu cigaru koja se slaže uz aromu konjaka. Zapravo, u ovom spiritu leži sva lepota uživanja u životu, dodiru hedonizma i izesno je da će muškarci u njemu uživati.

Preporuka konjaka

Naša preporuka je da kupite Hennessy VS, jer je to najtraženiji konjak na svetu. Odležava od dve do pet godina u hrastovim bačvama, a čini ga mešavina od oko 40 različitih eaux-de-vie. Vrlo je pitak, odlikuje ga svetlucavo žuta boja, poseduje cvetni, hrastov i orašasti ukus, dok se u završnici oseti blaga vanila.

Takođe i Hennessy VSOP je odličan izbor, ali samo za posebne. Ovaj luksuzni premium konjak svetlo je vatrene boje, na prvom gutljaju osete se vanila, cimet kao i blagi ukus dima. Dok se greje u ustima, iz sekundarnih i tercijarnih aromatskih kompleksa prodire ukus meda i vinove loze, u završnici preovladava  ukus finih badema i voća. Napravljen je od mešavine čak  60 različitih eaux-de-vie, a odlaževa od 4 do 15 godina u buradima od francuskog hrasta.

Viski vole važni

Bilo da idete na doček Nove godine, božićnu ili slavsku večeru, a niste sigurni koje piće preferira domaćin, neka izbor padne na viski – najpoznatije, najslavnije i najobožavanije  jako alkoholno piće.

Naime, bez njega ne može da se zamisli ni jedna zabava niti prijem zvaničnika i poznatih ličnosti. Jedan od razloga za ovakvu popularnost leži u njegovom pitkom ukusu, koji se dobija destilacijom fermentisanih zrna žitarica raznih sorti. Stoga se i stilovi razlikuju po procentu alkohola, boji, mirisu i ukusu. Najpoznatiji je svakako škotski viski, a slede ga irski, američki, kanadski i japanski. Svi ovi stilovi zastupljeni su i na domaćem tržištu, te je često teško doneti odluku koji je to najbolji od najboljih.

Preporuka viskija

Ukolio ste u dilemi, naša preporuka je da kupite japanski Togouchi Premium blended viski. On sazreva i nekoliko godina se čuva u nekorišćenim železničkim tunelima destilerije, na konstantnoj temperaturi i vlažnosti vazduha. Stari pet godina u bačvama od španskog hrasta, u kojima je prethodno odležavao šeri i zato dobija složenu mekano-kremastu teksturu, slatkih i orašastih aroma.

Džin i tekila za hrabre dame

Poslednjih godina džin, odnosno tekila sve su popularniji među damama, posebno onima koje vole da se opuste uz koktel, pa je naša preporuka da umesto cveća poklonite dragoj osobi jedan od ova dva spirita. Džin, engleski spirit, je idealan saveznik u koktelima, a među lepšom polovinom je posebno popularan džin tonik. Kada je reč o tekili i koktelima sa ovim meksičkim spiritom, žene najviše vole Margaritu.

Preporuka džina

Džin i tekila vrlo su specifični spiriti i naše tržište se još uvek navikava na njihove ukuse i aromatske komplekse. Oba pića imaju svoju priču i tradiciju, koja seže u neke davne vekove. Interesantno je da je džin prvobitno bio pića lučkih radnika u Engleskoj, te da je smatran za najlošije jako alkoholno piće. Zadnjih stotinak godina sitacija se dramatično promenila i danas je džin možda i najpopularniji spirit na svetu.

Preporuka tekile

Kada je reč o tekili, ona se vezuje za Meksiko, odakle i vuče korene, ali planetarnu popularnost stiče kada je Amerikanci prepoznaju, uobličuju i od nje stvaraju premium spirit. Danas je tekila poznata u svakom delu zemljine kugle, ali bogato severno-američko tržište pravi je centar njene popularnosti. Posebno su cenjene premium tekile, koje dostižu veoma visoke cene.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu