POČASTITE SEBE ZA NOVU GODINU Najbolje za najbolje od najboljih

najbolje

Bez obzira na to da li ćete praznike provesti kod kuće, u restoranu, klubu, na egzotičnoj destinaciji ili u nekom od ski centara, preporuka je da se počastite skupim i elegantnim, a možda i nekim ekskluzivnim i ekstravagantnim, jakim alkoholnim pićem

Uveliko traje praznično raspoloženje, gradovi su okićeni, ljudi masovno kupuju poklone, hranu i piće i polako odlaze na slobodne dane. Ovo je period kada svi udovoljavaju sebi, što ne treba da čudi, jer ovih dana sve pršti od luksuza. Zato iskoristite prazničnu atmosferu da sebi poklonite najbolje od najboljeg, a naš predlog da se počastite luksuznim premium spiritom, jer to bar danas nije teško i mnogima je dostupno. Ranijih godina su konzumenti najkvalitetnije spirite kupovali u Free shop-ovima ili u inostranstvu, ali sada imaju mogućnost da to urade i na domaćem tržištu.

Ekskluzivne rakije za tradicionaliste i konvencionalno veče

Dobra vest za ljubitelje rakija je to što sada mogu da uživaju u vrhunskim domaćim brendovima. Šljivovica je ubedljivo najpopularnija, a premium rakija od šljive je poznata po laganom sazrevanju u drvenim buradima, koja su najčešće napravljena od srpskog hrasta. Međutim, destileri sve češće koriste i tri do četiri različite vrste drveta za odležavanje, pa takve rakije imaju sasvim novu dimenziju. Ukoliko ste tradicionalista počastite se s luksuznom šljivovom rakijom, koja se proizvodi od najkvalitetnijeg konzumnog voća. Vrhunske rakije od šljive, koje se i izvoze na bogata tržišta, mogu da se kupe u bolje snabdevenim radnjama, specijalizovanim prodavnicama, ali i direktno od proizvođača. Preporuka je da se počastite premium proizvodima iz destilerija Zarić, Pruna, Premier, Tok i brendovima Gorda, Stara Sokolova ili Stara Pesma.

Osim rakije od šljive i druge zavređuju pažnju, a posebno su interesantne one koje se proizode u manjim i ograničenim serijama. Preporuka je da sebe obradujete nekom ozbiljno kreiranom rakijom od kajsije, kruške ili recimo dunje, pa ne propustite da probate de lux brendove  poput Bojkovčanke Premium kajsijevače, dunjevače 69 iz istoimene destilerije, ali i Gorda Kajsija ili rakiju od grožđa Single Barrel Pruna.

Konjak za gospodski i savršen doček

Francuzi su narod koji zna da uživa u hrani i ekskluzivnom piću i oni u tim prilikama ništa ne prepuštaju slučaju, već biraju samo najbolje od najboljeg. Ukoliko ste ljubitelj finih uvoznih spirita, a usput ste i hedonista, trebalo bi da se počastite premium flašom konjaka više cenovne kategorije. Ovo plemenito piće ima dugu tradiciju, po čemu je između ostalog poznato u celom svetu, kao i regija u kojoj se proizvodi. Uz konjak se najćešće povezuju kraljevi, aristokrate, slikari i pesnici i zato, ako jedno veče želite da se osećate moćno, konzumirajte ono najbolje od VS, preko VSOP, do XO konjaka.

Naša preporuka je da sebi priuštite baš baš kvalitetan konjak, poput Hennessy Paradis ili Hennessy Richard ili skoro savršeni Remi Martin Louis XIII.

Viski za glamurozno i moćno veče

Viski je rezervisan za čist glamur, jer ne postoji ni jedan holivudski hit u kojem se ne spominje njegovo veličanstvo „Viski“. Ništa čudno, jer se za njega vezuju moćni ljudi, koji uživaju u raskošnom životu. Reč je o jednom od najpopularnijih, ako ne i najpopularnijem spiritu na svetu. Njegova država rođenja je Škotska, mada se proizvodi i u Irskoj, Americi, Kanadi i Japanu. Dobija se destilacijom fermentisanih žitarica ili njihovom mešavinom, te odležavanjem destilata. Naravno, valjalo bi napomenuti i da postoji nekoliko vrsta – stilova viskija poput blended, grain, blended malt, single malt, bourbon i rye viskija, ali i većeg broja podstilova i mešavine raznih stilova.

Ukoliko se opredelite za ovaj veličanstveni spirit, preporuka je da se počastite bocom premium japanske egzotike ili nekim od tradicionalnih škotskih kraft viskija, koji poreklo vuku iz regija gde se proizvodnja viskija obavlja vekovima.

Partijanje uz premium tekilu za nekonvencionalno veče

Možda su vam dosadili klasici i želite da probate nove ukuse pune iznenađenja. Ako je tako, preporuka je da u vašu prazničnu kolekciju svakako uvrstite premium tekilu – tradicionalno meksičko piće, koje se pravi od plave agave. Ovaj plemeniti spirit deli se po kvalitetu na silver, joven  reposado, anejo i extra anejo tekilu, a sve vrste ili stilovi mogu sa lakoćom da se nađu i na srpskom tržištu. Interesantno je navesti i da više od polovine tekila prisutnih na srpskom tržištu spadaju u premium i super premium brendove.

Tekila je odlična za lude žirke i nekako se vezuje za luksuzne nekonvencionalne partije, pa ukoliko volite da partijate počastite se super premium tekilama kao što su KAH  Reposado, koja je proglašena za najbolju tekilu u kategoriji visokokvalitetnih jakih alkoholnih pića ili KAH Anejo, čiji je ukus kompleksan, neočekivan i potpuno intrigantan. Za klasičare preporučujemo premium Don Julio Añejo, koja se smatra simbolom Meksika. Odličan je izbor i Don Julio Cristal Claro Anejo, tekila koja odležava 18 meseci u burbon bačvama, spravljenim od američkog belog hrasta.

Džin može u koktel, a može i sam, za egzotično veče

I kao šlag na tortu za kraj smo ostavili poslasticu – džin, sve popularniji spirit kako u svetu tako i kod nas. On zaista važi za najinteresantnije jako alkoholno piće, i to među svim generacijama konzumenata, jer je veoma prilagodljiv i daje čar svakoj prilici.

Dobija se destilacijom klekinih bobica i biljaka poput herbalnih trava, te semenja egzotičnih biljaka, ali i raznog korenja, te visoko-kvalitetnih aromatskih dodataka. Najpopularniji je London Dry Gin, koji je ujedno i najkvalitetniji, a nazivaju ga još i suvi džin, jer se u njega ne dodaju šećeri, veštačke boje i arome. Pored London Dry Gin, postoji još nekoliko vrsta ili stilova džina, ali oni kod nas nisu prisutni, odnosno minimalno su dostupni.

Naša preporuka je da se tokom prazničnih večeri prepustite čarima Gin Mare – premium džina, jer ćete uživati u ukusu mediteranskih biljaka ili Stranger & Sons džinu, koji se destiluje u destileriji “Third Eye” u gradu Goa u Indiji. Specifičan je po tome što se dobija, odnosno pri njegovoj kreaciji se koristi devet indijskih herbalnih autohtonih biljaka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu