KONJAK Skenderbeg

KONJAK Skenderbeg

Konjak Skenderbeg pravi se od destilata zrelog grožđa, odležava tri godine u hrastovim buradima i ima vrlo finu i specifičnu aromu

Brendi je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića. Pod brendijem se smatra svaki destilat – Čiju osnovu čini fermentisano voće. Poreklo brendija direktno je  povezan sa prvim pokušajima destilacije. Prve destilacije datiraju iz doba antičke Grčke i Rima. Najčuveniji brendi dolazi iz francuske oblasti Konjak. Kada se kaže brendi, prvo se pomisli na konjak. U mnoštvu brendija istakao se i vinjak. Valja istaći i da je Armanjak karakteristična vrsta brendija.

Konjak koji se istakao

Jedan brendi posebno se istakao. Reč je o albanskom konjaku Skenderbeg. Treba naglasiti da Skenderbeg po pravilu ne sme da se zove konjak – Ali ga svi nazivaju konjak. On nosi ime po Skenderbegu srednjovekovnom plemiću. Skenderbeg potiče iz feudalne porodice Kastriota.  Konjak Skenderbeg – Skënderbeu Brandz je ugledao svetlost dana 1. septembra 1967. godine. Napravljen je u Albaniji, u tadašnjoj vladinoj Cantini Skënderbeu. Kantina je bila deo prehrambenog kombinata Ali Kelmendi. Od 20. decembra 1999. godine Cantina je vlasništvo kompanije Adol. Kompanija Adol se bavi proizvodnjom pića.

Konjak iz bakarnih posuda

Konjak Skenderbeg dobija se destilacijom različitih sorti grožđa. Ali i plodova albanske i strane flore. Cantina je opremljena najkvalitetnijom opremom za proizvodnju konjaka. Konjak Skenderbeg – Skënderbeu je konjak  dobijen od destilata zrelog grožđa. Zrelo grožđe podleže procesu fermentacije. I to na kontrolisanoj temperaturi. Zato se dobija vino određenih karakteristika. Vino se zatim premešta u bakarne posude. Tamo se odvija destilacija.

Konjak s ukusom planinskog bilja

Destilacija se završava kada tečnost postane kristalno bistar alkohol. I to vrhunskog kvaliteta. Ovako dobijen destilat stari tri godine, u hrastovim buradima. Odatle potiče jedinstvena aroma ovog konjaka. Zbog načina odležavanja konjak Skenderbeg –  ima i poseban buke. Ali i posebnu boju. Dok se ispija konjak Skenderbeg oseti se nežni  ekstrakt planinskih biljaka. Kao i prerađeno voće. U ovom konjaku dominira grožđe. Zatim su prisutni limun i crna šljiva. U završnici se oseti cvetni med i karamela.

Služi se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Brendy

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 15 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

DŽIN The London No 1

DŽIN The London No 1

Džin The London No 1 je u vlasništvu španske kompanije Gonzales Byass i specifičan je po začinskom ukusu mediteranskog bilja

Tekila Camino gold

TEKILA Camino Gold

Tekila Camino Gold spravljena je od posebne vrste agave, koja raste na preko 2000 metara nadmorske visine Prodaja tekile je

DŽIN Starina Novak Barik

DŽIN Starina Novak Barik

Džin Starina Novak Barik ima kompleksan ukus i miris, a prilikom ispijanja prepliću se note hrastovine i kleke Britanski vojnici

RAKIJA Premier Dunja

Novembar je mesec pozne jeseni, mesec koji se nadovezuje na sve prisutnije Miholjsko leto, ali i mesec rakije od dunje. Mnogi rakiju od dunje smatraju vrhunskim delikatesom među rakijama i rakijom koju je veoma zahtevno napraviti.

Tekila Camino Blanco

TEKILA Camino Blanco

Tekila Camino Blanco se proizvodi isključivo od plave agave koja raste na nadmorskoj visini od 2.000 metara Tekila je dragoceno

DŽIN Starina Novak Barik

Džin Starina Novak Barik ima kompleksan ukus i miris, a prilikom ispijanja prepliću se note hrastovine i kleke Britanski vojnici su pili džin. Reč je

VOTKA Stolichnaya Elit

Votka Stolichnaya Elit proizvodi se na tradicionalan ruski način i ona odgovara viševekovnom ruskom standardu Votka je izuzetno popularno piće. Dobija se destilacijom krompira ili

TEKILA Silver Patron

Tekila Silver Patron proizvodi se ručno i zato ima specifičan ukus najfinije agave Tekila se dobija destilacijom plave agave. Bilo koja vrsta tekile mora da

KOKTELI Votka obavezan dodatak

Dolazi vreme koktela, a mi smo istraživali zbog čega je votka obavezan dodatak koktelima Kada je reč o napijanju globalnih razmera mnogima je votka najomraženije

OTKRIVAMO Kako je nastao Rubinov Vinjak

Otkrivamo vam kako je nastao Rubinov Vinjak i zbog čega danas kapacitet podruma Rubinovog Vinjaka iznosi 15 miliona litara, od čega je 6 miliona litara

RAKIJA MARKET Mesto pametne kupovine

Predstavljamo vam RAKIJA MARKET, mesto pametne kupovine rakija     RAKIJA MARKET je nastao iz želje malih destilerija iz svih krajeva Srbije da svoje rakije predstave pre