KONJAK Skenderbeg

KONJAK Skenderbeg

Konjak Skenderbeg pravi se od destilata zrelog grožđa, odležava tri godine u hrastovim buradima i ima vrlo finu i specifičnu aromu

Brendi je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića. Pod brendijem se smatra svaki destilat – Čiju osnovu čini fermentisano voće. Poreklo brendija direktno je  povezan sa prvim pokušajima destilacije. Prve destilacije datiraju iz doba antičke Grčke i Rima. Najčuveniji brendi dolazi iz francuske oblasti Konjak. Kada se kaže brendi, prvo se pomisli na konjak. U mnoštvu brendija istakao se i vinjak. Valja istaći i da je Armanjak karakteristična vrsta brendija.

Konjak koji se istakao

Jedan brendi posebno se istakao. Reč je o albanskom konjaku Skenderbeg. Treba naglasiti da Skenderbeg po pravilu ne sme da se zove konjak – Ali ga svi nazivaju konjak. On nosi ime po Skenderbegu srednjovekovnom plemiću. Skenderbeg potiče iz feudalne porodice Kastriota.  Konjak Skenderbeg – Skënderbeu Brandz je ugledao svetlost dana 1. septembra 1967. godine. Napravljen je u Albaniji, u tadašnjoj vladinoj Cantini Skënderbeu. Kantina je bila deo prehrambenog kombinata Ali Kelmendi. Od 20. decembra 1999. godine Cantina je vlasništvo kompanije Adol. Kompanija Adol se bavi proizvodnjom pića.

Konjak iz bakarnih posuda

Konjak Skenderbeg dobija se destilacijom različitih sorti grožđa. Ali i plodova albanske i strane flore. Cantina je opremljena najkvalitetnijom opremom za proizvodnju konjaka. Konjak Skenderbeg – Skënderbeu je konjak  dobijen od destilata zrelog grožđa. Zrelo grožđe podleže procesu fermentacije. I to na kontrolisanoj temperaturi. Zato se dobija vino određenih karakteristika. Vino se zatim premešta u bakarne posude. Tamo se odvija destilacija.

Konjak s ukusom planinskog bilja

Destilacija se završava kada tečnost postane kristalno bistar alkohol. I to vrhunskog kvaliteta. Ovako dobijen destilat stari tri godine, u hrastovim buradima. Odatle potiče jedinstvena aroma ovog konjaka. Zbog načina odležavanja konjak Skenderbeg –  ima i poseban buke. Ali i posebnu boju. Dok se ispija konjak Skenderbeg oseti se nežni  ekstrakt planinskih biljaka. Kao i prerađeno voće. U ovom konjaku dominira grožđe. Zatim su prisutni limun i crna šljiva. U završnici se oseti cvetni med i karamela.

Služi se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Brendy

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 15 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

TEKILA Avion Silver

TEKILA Avion Silver

Tekila Avion Silver osvojila je višestruke nagrade 2011. i 2012. godine, a njen poseban način destilacije daje jaku i dominantnu

DŽIN Beefeater Pink

DŽIN Beefeater Pink

Džin Beefeater Pink prvi put je proizveden 1820. godine i od tada do danas to je jedan od najpopularnijih spirita

PREPORUKA Haku votka

PREPORUKA Haku votka

Naša preporuka je Haku votka, jer je ona bela, čista i prozirna votka, koja definiše nove horizonte, otvara nove vidike

Belobog kajsija

RAKIJA Belobog kajsija

Rakija Belobog kajsija je delikatesna rakija od kajsije, koja je destilovana na ručno iskovanom bakarnom kazanu Kada se ukrste dva

DŽIN Beefeater London Dry

DŽIN Beefeater London Dry

Džin Beefeater London Dry dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i jedan je od najprepoznatljivijih džinova Džin se deli na nekoliko

UPOREDNI TEST Gin Mare VS Sinner Gin

Da li cena uvek znači i bolji kvalitet pokušali smo da otkrijemo testiranjem i upoređivanjem dva džina prisutna na našem tržištu i to jednog koji