KONJAK Hennessy Master Blender’s Selection No 4

KONJAK Hennessy Master Blender’s Selection No 4

Konjak Hennessy Master Blender’s Selection No 4 ugledao je svetlost dana u martu ove godine i smatra se vrlo oštim destilatom

Vodeći proizvođači konjaka često se sa destilatima „igraju“. I kroz tu igru  konzumentima ponude svoja najbolja izdanja. Mnogi majstori konjaka puštaju mašti na volju. Upravo to rade i u kompaniji Hennessy. Oni svake godine izbacuju posebnu neponovljivu seriju konjaka. Naravno u ograničenoj seriji i količini. Zato je moto  kompanije Hennsessy da se konjak ne pravi. Konjak se po njihovim rečima izrađuje. Kroz svoju igru sa potrošačima žele da pokažu da su najbolji.

Konjak limitirana serija

Kompanija Hennessy spaja baštinu i strast. Takođe, oni i prenose znanje s kolena na koleno. Rezultat toga su njihove limitirane serije konjaka. Ove serije konjaka su jedinstvene po mnogo čemu. Zato se ova destilerija i razlikuje od ostalih. Od 15 konjaka ni jedan nema repliku. Svaki je posebnog ukusa. Ovoga puta izbor majstora pao je na konjak Hennessy Master Blenders Selection No 4. Njega je ručno izradio majstor konjaka Renaud Filliouk de Gironde.

Konjak iz 2021. godine

Konjak Hennessy Master Blenders Selection No 4 ugledao je svetlost dana u martu 2021. godine.  Izrađen od eau-de-vie-a starih najmanje pet godina. Mešavine su odležavale u mladim bačvama. I to od francuskog crvenog hrasta. Konjak Hennessy Master Blender’s Selection No 4 spada u oštre konjake. Ima svetlo jantarnu boju. Blago se presijava u flaši i tada dobija zlatnu boju. Karakterističan je po živopisnoj aromi.

Konjak sa aromom marelice

U ovom konjaku dominiraju note sveže marelice. I kandirane kore narandže. Takođe osete se i naznake voćnih začina. Na nepcu se oseća hrskavost. Dok se ispija konjak Hennessy Master Blenders Selection No 4 – bukvalno se oseti kako hrska pod jezikom. Preporuka master blendera je  da se pije iz velikih staklenih čaša. Na taj način se osigurava sa struktura konjaka ostane netaknuta.

Konjak Hennessy Master Blenders Selection No 4 poslužuje se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Master Blender’s Cognac

Alkohol 43%

Temperatura serviranja oko 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu