KONJAK Bisquit XO

Konjak bisquit XO

Konjak Bisquit XO mešavina je destilata starih između 25 i 30 godina

Konjak je dobio naziv po malom istoimenom gradiću. Konjak je destilat vina. Po zakonu vino se destiluje dva puta. Tako dobijen proizvod – destilat zove se eau-di-vie. Odnosno voda života. Konjak mora da odleži minimum 2 godine. Većina konjaka odležava i duže. Najpopularniji su Hennessy, Remy Martin, Martell i Courvoisier. Međutim, postoje i drugi cenjeni brendovi. Ali i vrlo cenjene destilerije.

Konjak sa dugom tradicijom

Jedna od njih je destilerija je Bisquit. Proizvode konjak pod  imenom Bisquit. Destilerija Bisquit je osnovana 1750. godine. Osnivač je Alexander Bisquit.  Prvo bure s konjakom napravljeno je 1819. godine. Destilerija je počela naglo da se razvija. Potom je zet porodice Adrian Dubouchea ušao u partnerstvo. Zbog toga kompanija menja ime u Bisquit Dubouché Et Cie. Tako je bilo sve do 1991. godine. Naime, te godine destilerija se spaja s drugom kućom konjaka. Nakon reorganizacije ulaze u sistem kompanije Pernod Ricard. Konjak se prodaje pod imenom Renault-Bisquit. Od 2009. godine, preuzima ga Distell iz Južne Afrike.

Konjak od sorte grožđa Uni Blanc

Za proizvodnju konjaka koriste samo grožđe sorte Uni Blanc. Koje se proizvodi u regiji – apelaciji Charente. Poznati su po dugotrajnoj destilaciji . Ona traje sat vremena duže u odnosu na druge kuće koje prave konjak. Prepoznatljivi su po tradicionalnosti. Ali i po modernoj tehnologiji proizvodnje. U ponudi imaju konjak Bisquit VS Classique i Bisquit VSOP. Kao i Bisquit XO i Bisquit Prestige.

Konjak sa aromom kruške

Konjak Bisquit XO je jedan od najcenjenijih. Reč je o mešavini destilata starih od 25 do 30 godina. Zato se u ukusu konjak Bisquit XO oseti simbioza sušenog voća i pralina. U pozadini je ukus voćne marmelade. U aromi se oseti trag kruške. Ali i suvih marelica i šljiva.

Konjak Bisquit XO služi se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Konjak XO

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 15 ˚C

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu