BRENDI Badel Prima

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina

U Jugoslaviji je bilo različitih pokušaja pravljenja destilata. Pravilo se sve. I vinjak i  brendi, ali i viski. Međutim, od viskija se odustalo. Priča o tome je krajnje bizarna.  Kako urbana legenda kaže jedan noćni čuvar je upao u rezervoar splitske fabrike Dalmacijavino. Navodno – ujutru su od njega pronašli samo dugmiće. Ostalo je rastvorilo piće.

Brendi iz Badela

Što se brendija tiče priča je bilo – Ali ne tako bizarnih. Najbolji brendi se tada proizvodio u Badelu i Zvečevu. Tada se šuškalo po kuloarima da Hrvati u brendi Badel Prima melju strugotine dasaka. Međutim, ljubiteljima brendija Badel Prima to nije smetalo. Brendi se tada najviše prodavao i u unučićima – čokanjčićima. To je bilo je bilo omiljno piće penzionera, pisaca i novinara. Baš kao i danas.

Brendi s dugom tradicijom

Međutim, sada je sve drugačije. Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862. Badel je u Hrvatskoj najveći je i najstariji proizvođač – Kako vina, tako i generalno alkoholnih pića. Oni su nastavili svoju dugu tradiciju. I zato oplemenjuju i unapređuju svoje destilate. A koje su nasledili od kompanija Pokorny, Patria, Arko i Badel Vinoprodukt. Uz vlastitu proizvodnju, ekskluzivni su zastupnici i svetski poznatih proizvođača jakih alkoholnih pića.

Brendi koji se služi na sobnoj tempreturi

Ipak, brendi Badel Prima je najpoznatije njihovo piće. Proizvodi se kupažom visoko kvalitetnih vina. Kao i odabranog alkohola vrhunskog kvaliteta. Zato brendi Badel Prima, koji zovu i konjak – Ima kristalno čistu zlatnu boju. Ali i jedinstvenu prepoznatljivu aromu i ukus. U ukusu se osete naznake vina. Ovo piće se nekada prodavao u apotekama. I služio kao lek. Naziv mu je bio – Brandy Medicinal. Ovaj vrhunski destilat se pije samostalno ili u kombinaciji sa kolom.

Služi se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Brendi

Alkohol 35%

Temperatura serviranja 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu