KONJAK Hennessy Pure White

KONJAK Hennessy Pure White

Konjak Hennessy Pure White je veoma specifičan konjak i njegova prodaja je limitirana, a evo i zbog čega

Konjak nosi naziv po gradu u Francuskoj. Konjak se smatra kraljevskim pićem. Razlog tome je postupak proizvodnje ovog destilata. Jedna od najbitnijih stvari u proizvodnji je dobijanje specifične arome. Konjak je piće u kojem se osete razne osobine – Poput inteziteta ukusa, suptilne topline i složenosti. Poseban je i po tome što se oseća bezbroj različitih ukusa. A interesantno je da se pravi od samo jedne sorte grožđa. Kao po običaju najjače destilerije igraju se s ukusima konjaka. Naravno jedna od vodećih destilerija je  Hennessy.

Konjak u rukama master blendera

U destileriji Hennessy sva umetnost u flaši pretače se uz pomoć stručnih Master Blendera. Tako je nastao i netipični konjak Hennessy Pure White. Brend Hennessy je poznat širom sveta, a njihovi konjaci su prepoznatljivi. Međutim ovaj konjak najviše konzumiraju u Americi. Konjak Hennessy Pure White uglavnom se prodaje samo na Karibima. I naravno u Francuskoj.

Konjak s mirisom vinove loze

Glavna osobina ovog konjaka je karakterističan miris vinove loze. Vrlo je suptilnog i cvetnog bukea. Zapažen je po svojoj prepoznatljivoj čistoći i bistrini. Među kolekcionarima ovo je veoma popularan konjak. Lagan je i punog ukusa. Nema agresivne note kao većina žestokih pića. U ustima daje blag i suptilan ukus i aromu mladog voća. U završnici se oseća slatkasti ukus.

Konjak Hennessy Pure White – Konjak težak za proizvodnju

Ovaj konjak je težak za proizvodnju. On ne sadrži konzervanse. Ukoliko se ne popije na vreme može da se pokvari. I baš zato prodaja mu je limitirana – ograničena na dve boce po kupcu. Flaša je posebna priča. Specijalno je kreirana kako bi bila prepoznatljiva, čak i iz daljine.

Servira se blago rashlađen.

 

Stil Pure White

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.