KONJAK Hennessy Pure White

KONJAK Hennessy Pure White

Konjak Hennessy Pure White je veoma specifičan konjak i njegova prodaja je limitirana, a evo i zbog čega

Konjak nosi naziv po gradu u Francuskoj. Konjak se smatra kraljevskim pićem. Razlog tome je postupak proizvodnje ovog destilata. Jedna od najbitnijih stvari u proizvodnji je dobijanje specifične arome. Konjak je piće u kojem se osete razne osobine – Poput inteziteta ukusa, suptilne topline i složenosti. Poseban je i po tome što se oseća bezbroj različitih ukusa. A interesantno je da se pravi od samo jedne sorte grožđa. Kao po običaju najjače destilerije igraju se s ukusima konjaka. Naravno jedna od vodećih destilerija je  Hennessy.

Konjak u rukama master blendera

U destileriji Hennessy sva umetnost u flaši pretače se uz pomoć stručnih Master Blendera. Tako je nastao i netipični konjak Hennessy Pure White. Brend Hennessy je poznat širom sveta, a njihovi konjaci su prepoznatljivi. Međutim ovaj konjak najviše konzumiraju u Americi. Konjak Hennessy Pure White uglavnom se prodaje samo na Karibima. I naravno u Francuskoj.

Konjak s mirisom vinove loze

Glavna osobina ovog konjaka je karakterističan miris vinove loze. Vrlo je suptilnog i cvetnog bukea. Zapažen je po svojoj prepoznatljivoj čistoći i bistrini. Među kolekcionarima ovo je veoma popularan konjak. Lagan je i punog ukusa. Nema agresivne note kao većina žestokih pića. U ustima daje blag i suptilan ukus i aromu mladog voća. U završnici se oseća slatkasti ukus.

Konjak Hennessy Pure White – Konjak težak za proizvodnju

Ovaj konjak je težak za proizvodnju. On ne sadrži konzervanse. Ukoliko se ne popije na vreme može da se pokvari. I baš zato prodaja mu je limitirana – ograničena na dve boce po kupcu. Flaša je posebna priča. Specijalno je kreirana kako bi bila prepoznatljiva, čak i iz daljine.

Servira se blago rashlađen.

 

Stil Pure White

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

DŽIN BOMBAY SAPPHIRE

DŽIN BOMBAY SAPPHIRE

Džin Bombay Sapphire – London Dry Gin pruža lagane note svežih citrusa i zato je odličan u koktelima Džin je

prodavnica alkohola

KONJAK Gde kupiti kvalitetan konjak

Ono što je najbitnije i možda najvažnije u specijalizovanim prodavnicama alkoholnih pića jeste kupac – kupac je fokus svih poslovnih odluka vlasnika objekta i zato prate trendove i na osnovu osluškivanja tržišta, na rafovima se uvek nađu inovativni artikli po odličnim cenama.

Conquistador Silver

TEKILA Conquistador Silver

Tekila Conquistador Silver vrlo je cenjena tekila, koja se proizvodi u ograničenoj seriji    Možda ne znate, ali tekila ima zdravstvene

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski