KONJAK Martell XO

KONJAK Martell XO

Konjak Martell XO je konjak tamno – zlatne boje, s bakarnim odsjajem, a obično se pije čist i bez leda

Istinski hedonisti dobro znaju šta je konjak u svetu destilata. Reč je o najsavršenijem piću današnjice. Francuski konjak je dobio naziv po istoimenom gradu u Francuskoj. Ovu posebnu vrstu brendija smatraju kraljevskim pićem. Za konjak se vezuju specijalni rituali u tehnološkom postupku proizvodnje. Martell je najstariji proizvođač konjaka u Francuskoj.

Konjak Martell proizveden pre 300 godina

Prvi konjak su napravili pre  300 godina. I sve vreme su zadržali tradicionalu recepturu. Danas, Martell ima proizvode sa kojim se ponosi. Martell je u visokom rangu proizvodnje ultra-premium konjaka. Njihovi proizvodi su strogo kontrolisani. Zato su u vrhu sveta kada je kvalitet u pitanju. Martell spada u najskuplje proizvođače konjaka. U svojoj ponudu imaju kategorije kao što su Cordon Blue, XO, LOR i Creation. Bogata istorija i visoki kvalitet doveli do toga da se njihov konjak pije u celom svetu. Carevi su ga pili na večerama, kraljevi takođe. Danas ga piju političari. Martell je obeležio ključne istorijske momenate.

Konjak saveznik u potpisivanju primirja

Martell se pio kada je potpisivano primirje Velikog rata 1918. godine. Bio je rado viđen gost na kraljevskim venčanjima. I na legendarnim luksuznim putovanjima vozom Orient Express-om, brodom Queen Mary i avionom Concorde-om. Ova kompanija je takođe pokrovitelj čuvenog francuskog dvorca Versaj. Jedinstvenog kulturnog i umetničkog nasleđa francuske istorije.

Konjak Martell XO – Konjak sa dugom završnicom

Konjak Martell XO je jako star konjak – Jako star znači da je odležavao najmanje 15 godina u buretu. Napravljen je 2005. godine. Reč je o kompleksnom i punom konjaku. Konjak Martell XO ima nagoveštaje vanile i badema. Duge je završnice. Odlikuje se savršenom punoćom i potpunim balansom – Zato je idealan za specijalne prilike. Ovaj konjak je spefične boje – Tamno zlatne. U čaši daje i bakarni odsjaj. Pije se čist, bez leda.

Konjak Martell XO servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Konjak XO

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu