Konjak Martell L’or de Jean čini krunu u premium ponudi Martella i istinsko je savršenstvo konjaka
Konjak je vrsta brendija nazvan po gradu Cognac – Konjak. Grad se nalazi u zapadnoj Francuskoj. Konjak se proizvodi u oblastima Charente i Marion Charente. Proizvodnja konjaka spada pod francusku oznaku d’origine controlee. To znači da je strogo definisan način proizvodnje. Zato jedino destilat iz ove francuske regije može da nosi ime konjak.
Konjak se dva puta destiluje
Za proizvodnju konjaka najčešće se koristi grožđe sorte ugni blanc. Lokalno je poznato i kao Saint-Emilion. Da bi se dobio konjak tečnost mora dva puta da se destiluje. I to obavezno u bakarnim cevima. Konjak mora da odstoji najmanje dve godine. I to u bačvama od francuskog hrasta iz Limousina ili Troncaisa. Konjak sazreva na isti način kao i viski i vino. Većina konjaka odležava duže nego što je to propisano.
Konjak nastao od 400 retkih destilata
Martell je najstarija kuća na svetu koja proizvodi konjak. Nalaze se u regionu Cognac u Francuskoj. Oni proizvode konjak od 1715. godine. U ponudi imaju veliki broj ovog pića. Jedno od njih je konjak Martell L’or de Jean. Reč je o destilatu sa spektakularnim učinkom. Nastao je kao „posledica“ tristotine godišnjeg iskustva i neprestane potrage za savršenstvom. Reč je o izvanrednoj kombinaciji sa više od 400 retkih destilata – eaux de vies, koja su starija od 100 godina.
Konjak svežih limunskih nota
Konjak Martell L’or de Jean čini krunu u premium ponudi Martella. Na prvi gutljaj osete se lagane note voća. Dominira aroma svežih limunskih nota. U pozadini se oseća ukus voća – Ali je osetan ukus medenjaka i hrastovog drveta. Ima duboku jantarnu boju. I sa primesama svetlucavog mahagonija.
Servira se na sobnoj temperaturi.
Stil Konjak L’or de Jean
Alkohol 40%
Temperatura serviranja 15 ˚C