KONJAK Frapin VSOP

KONJAK Frapin VSOP

Konjak Frapin VSOP vrhunski je destilat, koji se spravlja isključivo od grožđa sa Premier Cru imanja starog nekoliko vekova

Konjak starenjem godišnje gubi oko 3 odsto od svoje zapremine. Ova pojava kao i kod viskija naziva se „the angels’ share“. U prevodu na srpski to znači “deo koji anđeli uzimaju za sebe”. Kako bi bio spreman za flaširanje, konjak mora da odleži u buradima najmanje 30 meseci. Uobičajeno odležava i mnogo duže, pa čak i nekoliko decenija.

Konjak iz srca Premier Cru imanja

Jedan takav ekskluzivni konjak je i konjak Frapin VSOP koji se proizvodi isključivo od grožđa koje zri na Premier Cru imanju. Reč je o konjaku koji se destiluje vekovima na isti način, a sve zahvaljujući stručnosti porodične destilerije Frapin. Od berbe grožđa, preko destilacije i odležavanja ovaj konjak napisao je novo poglavlje istorije ove čuvene porodice koja mu je dala eleganciju, prefinjenost i zaobljenost.

Konjak duge tradicije

Inače, destilerija Frapin se nalazi u jugozapadnoj Francuskoj i postoji od 1270. godine. Što znači da se već 21 generacija porodice Frapin bavi spravljanjem najfinijih alkoholnih destilata. Osim što poseduju destileriju, vlasnici su i 240 hektara vinograda u Grande Champagneu. U ponudi imaju nekoliko vrhunskih destilata, a jedan od njih je i konjak Frapin VSOP čija narandžasta boja svedoči o dugom vremenskom starenju u hrastovim buradima.

Konjak s aromom narandže

Konjak Frapin VSOP ima složen i voćni Buke, a dominira aroma narandžinog i sušenog cveća. U mirisu se osete i diskretne note vanile, vrlo aromatičnog intenziteta. Konjak Frapin VSOP je veoma skladan i uravnotežen, a i ukus mu je veoma postojan i u njemu dominiraju voćne note narandže. Završnica je začinjena notama cimeta ili bibera. Preporuka je da se pije čist, kao aperitiv, za vreme jela i nakon obroka.

Služi se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Konjak VSOP

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

TEKILA Don Julio Blanco

TEKILA Don Julio Blanco

Tekila Don Julio Blanco je visokokvalitetna bela tekila i ona je flaširana odmah nakon destilacije, kako bi se održao što

Restoran Caruso

Restoran Caruso

Restoran Caruso nalazi se preko puta hotela Moskva, na Terazijama, na 8. spratu stambene zgrade. Restoran Caruso je restoran savremenog

Tekila Camino Blanco

TEKILA Camino Blanco

Tekila Camino Blanco se proizvodi isključivo od plave agave koja raste na nadmorskoj visini od 2.000 metara Tekila je dragoceno

RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne Šljivovica je

RAKIJA Ponuda u restoranima

RAKIJA Ponuda u restoranima

Rakija je često piće na našim stolovima, a mi smo istraživali kakva je ponuda rakije u restoranima Generalno gledano rakija,

VOTKA Van Gogh Acai-Blueberry

VOTKA Van Gogh Acai-Blueberry

Votka Van Gogh Acai-Blueberry pravi je izbor za vrele dane  Votka je popularno alkoholno piće koje se dobija destilacijom krompira

Rakija ognjena medovina

RAKIJA Ognjena Medovina

Rakija Ognjena Medovina dobija se od jabukovače sa medom i blagog je slatkastog mirisa i ukusa Medovača je popularna rakija.

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski