KONJAK Frapin VSOP

KONJAK Frapin VSOP

Konjak Frapin VSOP vrhunski je destilat, koji se spravlja isključivo od grožđa sa Premier Cru imanja starog nekoliko vekova

Konjak starenjem godišnje gubi oko 3 odsto od svoje zapremine. Ova pojava kao i kod viskija naziva se „the angels’ share“. U prevodu na srpski to znači “deo koji anđeli uzimaju za sebe”. Kako bi bio spreman za flaširanje, konjak mora da odleži u buradima najmanje 30 meseci. Uobičajeno odležava i mnogo duže, pa čak i nekoliko decenija.

Konjak iz srca Premier Cru imanja

Jedan takav ekskluzivni konjak je i konjak Frapin VSOP koji se proizvodi isključivo od grožđa koje zri na Premier Cru imanju. Reč je o konjaku koji se destiluje vekovima na isti način, a sve zahvaljujući stručnosti porodične destilerije Frapin. Od berbe grožđa, preko destilacije i odležavanja ovaj konjak napisao je novo poglavlje istorije ove čuvene porodice koja mu je dala eleganciju, prefinjenost i zaobljenost.

Konjak duge tradicije

Inače, destilerija Frapin se nalazi u jugozapadnoj Francuskoj i postoji od 1270. godine. Što znači da se već 21 generacija porodice Frapin bavi spravljanjem najfinijih alkoholnih destilata. Osim što poseduju destileriju, vlasnici su i 240 hektara vinograda u Grande Champagneu. U ponudi imaju nekoliko vrhunskih destilata, a jedan od njih je i konjak Frapin VSOP čija narandžasta boja svedoči o dugom vremenskom starenju u hrastovim buradima.

Konjak s aromom narandže

Konjak Frapin VSOP ima složen i voćni Buke, a dominira aroma narandžinog i sušenog cveća. U mirisu se osete i diskretne note vanile, vrlo aromatičnog intenziteta. Konjak Frapin VSOP je veoma skladan i uravnotežen, a i ukus mu je veoma postojan i u njemu dominiraju voćne note narandže. Završnica je začinjena notama cimeta ili bibera. Preporuka je da se pije čist, kao aperitiv, za vreme jela i nakon obroka.

Služi se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Konjak VSOP

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu