Konjak Camus Cuvee 5.150 vrlo je skupocen konjak i njegova cena iznosi čak 13.500 dolara
Iskusni poznavaoci smatraju kako bi konjak trebalo da se konzumira i servira topao, odnosno na sobnoj temperaturi. Mada je u principu to stvar ukusa svakog pojedinca. Mnogi u današnje vreme piju konjak sa ledom, a ako vama godi slobodno ga na ovaj način poručite u restoranu.
Način serviranja konjaka
Čaša za konjak je koncipirana tako da lepo leži i prijanja u ruci, te se rashlađen konjak zato brzo zagreje. Međutim, najzastupljeniji način serviranja konjaka je sledeći – Postavi se desertni tanjir na kom se nalazi salveta, na njega se stavi čaša za viski ili vodu, te se u čašu sipa vrela voda. Nakon toga se u tu čašu sa vrelom vodom stavi čaša za konjak, koja se sve vreme dopunjava destilatom. Vrela voda, u časi za viski ili vodu, služi za održavanje toplote konjaka.
Konjak po recepturi staroj 150 godina
Odličan predlog za ispijanje konjaka na ovakav način je i da ispijate konjak Camus. Ovaj konjak se proizvodi duže od 150 godina. Francuska porodica Camus proizvodi konjak već 5 generacija, odnosno od 1863. godine. Povodom proslave stopedesetogodišnjeg postojanja predstavili su konjak pod nazivom konjak Camus Cuvee 5.150
Konjak visoke cene
Camus je inače najveći nezavisni proizvođač konjaka na globalnom nivou, a tokom prethodnih godina na tržište su izbacili dve luksuzne edicije konjak Camus Cuvee 2.105 limited edition i konjak Camus Cuvee 3.140. Najnoviji konjak iz ove edicije je konjak Camus Cuvee 5.150, koji je vrlo skupocen i staje 13 500 dolara. To ne treba da čudi jer reč o mešavini pet vrsta najkvalitetnijeg francuskog grožđa, a takođe u sebi sadrži i formule pet različitih delikates konjaka.
Konjak vrhunskog kvaliteta
Kada se konjak Camus Cuvee 5.150 prinese nosu oseti se suptilna aroma vanile, pojačana drvetom i začinima, koja se kasnije pretače u miris citrusa. Na nepcu se oseti uravnoteženo i puno telo, sa bogatim i mekim ukusom, gde dominira kremasta mlečna vanila. U završnici se naslućuju kajsija i kruška, u kombinaciji sa topskim voćem i tragom slatkog badema. Završnica je vrlo duga i intenzivna.
Konjak Camus Cuvee 5.150 servira se na sobnoj temperaturi.
Stil Ultra premium konjak
Alkohol 40%
Temperatura serviranja 10 ˚C