KONJAK Camus Cuvee 5.150

KONJAK Camus Cuvee 5.150

Konjak Camus Cuvee 5.150 vrlo je skupocen konjak i njegova cena iznosi čak 13.500 dolara

Iskusni poznavaoci smatraju kako bi konjak trebalo da se konzumira i servira topao, odnosno na sobnoj temperaturi. Mada je u principu to stvar ukusa svakog pojedinca. Mnogi u današnje vreme piju konjak sa ledom, a ako vama godi slobodno ga na ovaj način poručite u restoranu.

Način serviranja konjaka

Čaša za konjak je koncipirana tako da lepo leži i prijanja u ruci, te se rashlađen konjak zato brzo zagreje. Međutim, najzastupljeniji način serviranja konjaka je sledeći – Postavi se desertni tanjir na kom se nalazi salveta, na njega se stavi čaša za viski ili vodu, te se u čašu sipa vrela voda. Nakon toga se u tu čašu sa vrelom vodom stavi čaša za konjak, koja se sve vreme dopunjava destilatom. Vrela voda, u časi za viski ili vodu, služi za održavanje toplote konjaka.

Konjak po recepturi staroj 150 godina

Odličan predlog za ispijanje konjaka na ovakav način je i da ispijate konjak Camus. Ovaj konjak se proizvodi duže od  150 godina. Francuska porodica Camus proizvodi konjak već 5 generacija, odnosno od  1863. godine. Povodom proslave stopedesetogodišnjeg postojanja predstavili su  konjak pod nazivom konjak Camus Cuvee 5.150

Konjak visoke cene

Camus je inače najveći nezavisni proizvođač konjaka na globalnom nivou, a tokom prethodnih godina na tržište su izbacili dve luksuzne edicije konjak Camus Cuvee 2.105 limited edition i konjak Camus Cuvee 3.140.  Najnoviji konjak iz ove edicije je konjak Camus Cuvee 5.150, koji je vrlo skupocen i staje 13 500 dolara. To ne treba da čudi jer reč o mešavini pet vrsta najkvalitetnijeg francuskog grožđa, a takođe u sebi sadrži i formule pet različitih delikates konjaka.

Konjak vrhunskog kvaliteta

Kada se konjak Camus Cuvee 5.150 prinese nosu oseti se suptilna aroma vanile, pojačana drvetom i začinima, koja se kasnije pretače u miris citrusa. Na nepcu se oseti uravnoteženo i puno telo, sa  bogatim i mekim ukusom, gde dominira kremasta mlečna vanila. U završnici se naslućuju kajsija i kruška, u kombinaciji sa topskim voćem i tragom slatkog badema. Završnica je vrlo duga i intenzivna.

Konjak Camus Cuvee 5.150 servira se na sobnoj temperaturi.

Stil Ultra premium konjak

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

VOTKA Beluga Allure

VOTKA Beluga Allure

Votka Beluga Allure je visokokvalitetna votka i ima složen ukus slatkih nota, začina i svežeg hleba Votka je danas jedno

JAPANSKI VISKI Yamazaki 12

JAPANSKI VISKI Yamazaki 12

Japanski viski Yamazaki 12 je preporuka Spirit Style magazina za predstojeće jesenje dane Za očekivati je da novembar bude hladan,

KONJAK Skenderbeg

KONJAK Skenderbeg

Konjak Skenderbeg pravi se od destilata zrelog grožđa, odležava tri godine u hrastovim buradima i ima vrlo finu i specifičnu

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski