KONJAK Remy Martin Louis XIII

Remy Martin Louis XIII

Konjak Remy Martin Louis XIII je ikona konjaka, jer je spravljen od oko 1.200 različitih destilata, koji odležavaju od 40 pa do čak 100 godina

Konjak se dobija duplom destilacijom vina i ukus mu zavisi od buradi u kojima sazreva. Karakteristike ovog premium pića se razlikuju od proizvođača do proizvođača. Ovaj destilat je među prvim pićima počeo da se destiluje i iz destilacije se dobijao brendi. Jedan od popularnijih konjaka na svetu je Remy Martin.

Konjak od grožđa iz apelacije Grande Champagne

Remy Martin verovatno jeste najpoznatije ime u svetu konjaka, ali za njihov brend konjak Remy Martin Louis XIII kažu da je ikona konjaka. Razlog tome je jer je spravljen od oko 1.200 različitih destilata (Eaux-de-vie), koji se spajaju kroz dugoročan tehnološki proces. Grožđe koje se koristi je iz Grande Champagne apelacije, a zatim se fermentiše i destiluje pre nego što se stavi u hrastove bačve. Svake godine sadržaj buradi pregleda „majstor podruma“ iz Remy Martin-a. Tada samo najbolji destilati, iz najboljih buradi, se mešaju zajedno. Sve u svemu, ovaj konjak  ima značajnu starost i to između 40 i 100 godina.

Konjak limitirane serije

Godišnje se proizvede manja ograničena količina konjaka Remy Martin Louis XIII. Ovaj konjak ima tamno mahagoni boju, a u mirisu se osećaju različite arome. Miris kreće od svežeg voća do čokolade, zatim se prepliće suvo voće, pečurke i orašasti plodovi. U ukusu, odnosno na nepcu, daje svilenkast i nežan karakter, dok svakim sledećim gutljajem pokazuje drugačiji karakter.

Konjak koji se greje u čaši

Preporuka je da se u čašu sipa 2 do 3 cl konjaka, a zatim da se drži neko vreme u ruci. Tečnost se lagano zagreva u čaši. Pre degustacije pustite da konjak odstoji još 10 minuta na sobnoj temperaturi. Njegova cena u Srbiji je oko 332.000 dinara, ali pravi poznavaoci pića ne žale ni jedan dinar.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Remy Martin Louis XIII

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu