KONJAK Remy Martin VSOP Champagne

Remy Martin VSOP Champagne

Konjak Remy Martin VSOP Champagne je konjak savršene harmonije moćnih i elegantnih aroma

Konjak je jedan od najcenjenijih destilata na svetu, a nastao je u Francuskoj. Od svog nastanka do danas, milioni ljudi ga piju. Postoji nekoliko vrhunskih brendova, a jedan od njih je i Remy Martin. Njegovo ime potiče od osnivača kompanije. Paul-Emile-Remy Martin rođen 1695. godine u blizini Rouillaca. Po struci vinogradar, vrlo preduzimljiv, koji je  1724. godine stvorio je trgovačku kuću konjaka.

Konjak iz apelacija Grande Champagne i Petite Champagne crus

Nakon njegove smrti unuk, takođe po imenu Remy, preuzima posao. Godina 1841. bila je veoma važna za ovu destileriju, jer tada dolazi do rasta proizvodnje i prodaje ovog sofisticiranog pića. Za ovo je zaslužan jedan od naslednika osnivača destilerije Remy Martin. Svi konjaci Remy Martin imaju oznaku Cognac Fine Champagne , a to konkretno znači da dolaze isključivo iz mešavine eaux-de-vie iz apelacija Grande Champagne i Petite Champagne Crus .

Konjak sa velikim potencijalom starenja

Zahvaljujući krečnim zemljištima ova eaux-de-vie ima veliki potencijal starenja i određenog je aromatičnog intenziteta. Od 1948. godine, pod rukovodstvom André Renaud, Remy Martin je napravio ekskluzivni izbor konjaka. Tokom šezdesetih godina, Fine Champagne Alliance kreirao je André Hériard Dubreuil iz Doma Remija Martina.

Remy Martin VSOP Champagne

Konjak Remy Martin VSOP Champagne je oličenje savršene harmonije moćnih i elegantnih aroma. U njemu dominiraju note vanile, praćene zrelim kajsijama, pečenim jabukama i elegantnim cvetnim notama. Takođe i ima svež miris, pun aroma i mirisa vanile, francuskog hrasta, suve ruže i kajsije. Tamnije je boje ćilibra, za razliku od VS-a. Konjak Remy Martin VSOP Champagne datira još od 1724. godine. Inače, VSOP je skraćenica od Very Superior Old Pale. Preporuka je da se ovaj konjak pije sam, sa ledom, ali i u koktelima.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Konjak VSOP

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu