KONJAK Meukow Arima

KONJAK Meukow Arima

Konjak Meukow Arima  boje je zlata i sadrži niz različitih aroma, koje se prepliću pri svakom gutljaju

Jedno od najsavršenijih pića današnjice jeste francuski konjak. Reč je o vrlo  posebnom alkoholnom piću koje je dobilo naziv po istoimenom gradu u Francuskoj. Ovu posebnu vrstu brendija mnogi smatraju prefinjenim kraljevskim pićem, pa se za taj destilat vezuju posebni rituali i specifičan tehnološki postupak proizvodnje.

Francuski konjak

Francuska kao kolevka konjaka, iznedrila je mnoge vrhunske konjake koji se prave u najekskluzivnijim destilerijama, a jedna od njih je i Kuća Meukow, koja je osnovana u 19. veku. Naime, 1850. godine braću iz Šlezije Auguste-Christophe i Gustava Meukow-a u Francusku je poslao ruski car Aleksandar II sa kako bi obezbedili snabdevanje konjaka za dvor. Nakon nekoliko putovanja, odlučili su da otvore komercijalnu kancelariju u gradu Cognac i tu 1. avgusta 1862. godine osnivaju kuću A.C. Meukow & Co.

Kvalitetan konjak

Preduzeće je oduvek bilo porodično i trenutno ga vodi Compagnie de Guienne Michel Coste koji je zapravo , osnivač moderne kompanije, a ceo akcenat je stavio na kvalitet konjaka. Michel Coste je dizajnirao bocu sa panterom, koja je postala ikona konjaka Meukow. Panter predstavlja savršenstvo u snazi, eleganciji i raznolikost. Njihov konjak se destiluje na tradicionalan način. U ponudi imaju nekoliko stilova, a jedan od njih je konjak Meukow Arima. Konjak Meukow  Arima nosi oznaku VSOP.

Meukow Arima

Konjak Meukow Arima se proizvodi u ograničenom izdanju. Ovaj konjak je vrlo interesantne boje – zlatne boje, sa odsjajem ćilibara. Aroma je vrlo elegantna i neobična, jer u njoj dominiraju ukusi soka od pomorandže, voća, grožđica, breskve i vanilije. Dok se ispija oseti se cvetni usus, sa primesama lešnika, badema, oraha i vanile. U završnici se oseća mnoštvo začina, s akcentom na  suvu kajsiju.

Konjak Meukow Arima servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil VSOP

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

DŽIN Beefeater Pink

DŽIN Beefeater Pink

Džin Beefeater Pink prvi put je proizveden 1820. godine i od tada do danas to je jedan od najpopularnijih spirita

ninoslav nikicevic

RAKIJA Kako se ocenjuje rakija

U senzorici, čovek se javlja kao “merni instrument”. On mora biti školovan i sposoban da svoj lični ukus potpuno apstrahuje, a svoja čula koristi potpuno nezavisno.

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

Rakija od šljive, popularna šljivovica, nadaleko je poznat destilat – Istraživali smo u čemu je tajna rakije od šljive Irci

Tasov put i Brankova krivina...

UPOZNAJTE Put Rakije

Još iz vremena Miloša Velikog, jedinog vladara koji je Srbe poznavao u dušu, jer jer i sam bio duša tog

VOTKA Windspiel Barrel

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten.

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski