KONJAK Meukow Arima

KONJAK Meukow Arima

Konjak Meukow Arima  boje je zlata i sadrži niz različitih aroma, koje se prepliću pri svakom gutljaju

Jedno od najsavršenijih pića današnjice jeste francuski konjak. Reč je o vrlo  posebnom alkoholnom piću koje je dobilo naziv po istoimenom gradu u Francuskoj. Ovu posebnu vrstu brendija mnogi smatraju prefinjenim kraljevskim pićem, pa se za taj destilat vezuju posebni rituali i specifičan tehnološki postupak proizvodnje.

Francuski konjak

Francuska kao kolevka konjaka, iznedrila je mnoge vrhunske konjake koji se prave u najekskluzivnijim destilerijama, a jedna od njih je i Kuća Meukow, koja je osnovana u 19. veku. Naime, 1850. godine braću iz Šlezije Auguste-Christophe i Gustava Meukow-a u Francusku je poslao ruski car Aleksandar II sa kako bi obezbedili snabdevanje konjaka za dvor. Nakon nekoliko putovanja, odlučili su da otvore komercijalnu kancelariju u gradu Cognac i tu 1. avgusta 1862. godine osnivaju kuću A.C. Meukow & Co.

Kvalitetan konjak

Preduzeće je oduvek bilo porodično i trenutno ga vodi Compagnie de Guienne Michel Coste koji je zapravo , osnivač moderne kompanije, a ceo akcenat je stavio na kvalitet konjaka. Michel Coste je dizajnirao bocu sa panterom, koja je postala ikona konjaka Meukow. Panter predstavlja savršenstvo u snazi, eleganciji i raznolikost. Njihov konjak se destiluje na tradicionalan način. U ponudi imaju nekoliko stilova, a jedan od njih je konjak Meukow Arima. Konjak Meukow  Arima nosi oznaku VSOP.

Meukow Arima

Konjak Meukow Arima se proizvodi u ograničenom izdanju. Ovaj konjak je vrlo interesantne boje – zlatne boje, sa odsjajem ćilibara. Aroma je vrlo elegantna i neobična, jer u njoj dominiraju ukusi soka od pomorandže, voća, grožđica, breskve i vanilije. Dok se ispija oseti se cvetni usus, sa primesama lešnika, badema, oraha i vanile. U završnici se oseća mnoštvo začina, s akcentom na  suvu kajsiju.

Konjak Meukow Arima servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil VSOP

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu