BRANDY Vecchia Romagna Etticheta Nera

Vecchia Romagna Etticheta Nera

Brandy Vecchia Romagna Etticheta Nera je destilat koji odležava minimum tri godine i on ima sve karakreistike vrhunskog konjaka, no ne proizvodi se u regiji Cognac

Konjak je piće popularizovano u 17.veku,  a najviše se konzumirao u Engleskoj i Nemačkoj.  Kod nas je ovaj vinski destilat bio izuzetno popularan osamdesetih godina prošlog veka, a tada je skoro svaka porodica u svom domu imala bar jednu flašu konjaka ili brendija Vekija.

Italijanski brendi

Romana Vekija je malecko naselje na krajnjem zapadu Italije i pripada regionu Latina i regiji Lacio. Nalazi se na 20 metara nadmorske visine, a slavu ovog seoceta možda je svetom najbolje pronelo piće – Brandy Vecchia Romagna. Ovo piće je  najpoznatiji i najprodavaniji italijanski brendi. Dobija se destilacijom Trebbiano Bianco grožđa, čiji destilat odležava najmanje 3 godine u malim hrastovim buradima.

Distilleria Giovanni Bouton

Naime, Jean Bouton je 1820. godine došao iz Francuske u Italiju u želji da proizvede konjak a po receptu njegove porodice, koja se generacijama unazad bavila proizvodnjom ovog destilata. Odlučio je da to bude u regiji Emillia Romagna zbog izuzetnog kvaliteta grožđa ovog vinogradarskog regiona. Izbor je pao na sortu grožđa Trebbiano Bianco pa je počeo proizvodnju brendija pod italijanskom varijantom svoga imena – Distilleria Giovanni Bouton.

Vecchia Romagna

Zvanično se brendi napravljen od Trebbiano Bianco grožđa prodaje pod imenom brandy Vecchia Romagna i to od 1939. godine. Tada brendy Vecchia Romagna takođe dobija i svoju prepoznatljivu trouglastu flašu. Od 1999. Godine brandy Vecchia Romagna postaje deo Gruppo Montenegro, što dovodi do još većeg uspeha i rasta prodaje. U ponudi imaju nekoliko stilova brendija.

Brandy Vecchia Romagna Etticheta Nera

Brandy Vecchia Romagna Etticheta Nera se odlikuje snažnim i suvim, ali harmoničnim ukusom i toplom, intenzivnom i jasnom bojom. Karakter i glatkoća njegovog ukusa čine ga savršenim pićem za posle obroka. Takođe se sjajno slaže i uz espresso kafu.

Brandy Vecchia Romagna Etticheta Nera servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Brandy

Alkohol 38%

Temperatura serviranja 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu