KONJAK Camus VSOP Elegance

KONJAK Camus VSOP Elegance

Konjak Camus VSOP Elegance prepoznatljiv je po aromatičnom karakteru, za koji je zaslužna destilacija mešavina vina, koje se dobija od interesantne selekcije autohtonog francuskog grožđa

Konjak se dobija odabirom posebnih sorti belog grožđa koje se odgajaju na plantažama u okolini istoimenog francuskog grada. Najčešće se koristi sorta grožđa juni blan. Tehnologija gajenja grožđa se takođe strogo kontroliše, jer ono ima nizak nivo šećera, a visok stepen kiselosti.

Konjak i grožđe

Posebnim tehnološkim postupcima grožđe se melje i to specijalnim presama, a nakon toga se odvaja sve što bi moglo da utiče negativno na ukus, miris i boju destilata. Zatim se voćnom soku dodaje šećer, koji je neophodan radi vrenja i destilacije, a koja se odvija dva puta. Francuzi su pravi majstori u sprvaljanju ovog pića, a jedna porodica se posebno istakla.

Konjak Camus

Porodica Camus proizvodi konjak već pet generacija i to od 1863. godine.  Danas kompanija Camus La Grande Marque je na globalnom nivou najveći nezavisni proizvođači konjaka. Na tržište često izbacuju vrlo skupe i luksuzne edicije za vrlo bogatu klijentelu. Međutim, nisu zaboravili ni na srednji stalež, te proizvode i konjak Camus VSOP Elegance, koji je prepoznatljiv po aromatičnom karakteru za koji je zaslužna destilacija mešavina vina koje se dobija od najkvalitetnijeg francuskog grožđa.

Eaux-de-vie iz svih šest regija pokrajine Cognac

Konjak Camus VSOP Elegance u sebi sadrži sadrži formule različitih delikates konjaka, a ova tehnika proizvodnje zahteva veliku stručnost. Naime, konjak Camus VSOP Elegance napravljen je kombinacijom eaux-de-vie iz svih šest regija u Cognacu. Reč je o konjaku koji ima vrlo uravnotežen ukus voća i hrasta. Eaux-de-vie odležava u posebnim hrastovim buradima i to isključivo u onima koja sadrže blage tanine.

Camus VSOP Elegance

Posebna pažnja posvećena je upravo odležavanju, kako bi se izrazile fine voćne i cvetne arome koje imaju i primesu začina i vanile. Ovaj konjak je zlatne boje, i poseduje intenzivan cvetni i voćni miris sa blagim notama grejpa i badema. Sklad ovog svežeg voća naglašen je i u suptilnim notama hrasta, koji se najviše osete na nepcu. U završnici koja je duga, oseti se i tračak vanile.

Konjak Camus VSOP Elegance servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Konjak VSOP

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu