DŽIN Tanqueray Nº Ten

Dzin Tanqueray

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture

Džin ima viševekovnu tradiciju. Otac džina je holandski lekar Francisko Silvius. Slučajno ga je otkrio u sedamnaestom veku. Namena džina je bila isključivo za lečenje bubrega i želuca. Tek kasnije je počeo da se pije iz užitka. Na tržištu je mnoštvo destilerija, a jedna od njih je i Tanqueray. Iako je destilerija nastala u Londonu – brend se proizvodi u Škotskoj.

Džin proizveden u loncu broj 10

Destilerija Tanqueray postoji od 1830. godine. Tvorac brenda je Charles Tanqueray. Svaka flaša nosi pečat s imenom tvorca. Oblik boce za Tanqueray džin podseća na cediljku za limunadu.

Džin Tanqueray Nº Ten proizvodi se od 2000. godine. Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin. Ovaj džin je četvorostruko destilovan. On je izrazito finog i  svežeg ukusa. Ručno se proizvodi i u malim količinama. Recept je strogo čuvana tajna. Ime je dobio po malom bakarnom loncu “broj 10” u kome se proizvodi.

Džin s mirisom kleke

Pri proizvodnji se koriste celi plodovi agruma i cvet kamilice. Sadrži i smreku, ali i paprikasti korijander. Kao i aromatičnu angeliku i slatki bor. Miriše na kleku i citrusne note. Dominiraju i mirisi kore narandže i cimeta. Vrlo je kremast i gust.

Džin u Galeriji slavnih

Džin Tanqueray Nº Ten ima specifičan ukus. U ukusu se osete karanfilić i korijander. U završnici dominira začinsko bilje. Džin Tanqueray Nº Ten je najbolje kombinovati sa tonikom, ledom i kriškom ružičastog grejpfruta. Može da se pije i sa dry vermutom, uz obaveznu krišku ružičastog grejpa.  Odlična je baza za koktele s martinijem.

Osvojio je i nekoliko nagrada. Ovo je jedini džin koji ima  mesto u „Galeriji slavnih“.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 47.3%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu