DŽIN GMG Dry

Dzin GMG dry

Džin GMG Dry je pobrao simpatije širom sveta, a najbolje se slaže sa hladnim tonikom

Ljudi ili vole džin ili ne mogu i da ga “pomirišu”. Ipak džin je jedan od retkih alkoholnih destilata koji je zaslužno dobio svoj dan. Dan džina se ove godine obeležava 12. juna. Naziv ove svetkovine je “World Gin Day“.

Džin je najbolji kada je suv

Iako ga ne vole svi, ovo piće je poprilično popularno u svetu. Džin vole sve generacije, a posebno mlađe osobe.

Pije se „suv“, ali se od njega prave i najbolji kokteli. Najpopularniji koktel sa džinom je džin tonik. Veoma popularni su i votka džin i džin martini.

Džin se deli na četiri vrste. Najčešće prisutan je destilovani džin, odnosno engleski džin ili London džin. Vrlo popularn je London džin. London džin je specifičan po ukusu. Ova karakteristika se javlja zbog procesa proizvodnje.

Jedan od vrlo popularnih je i suvi engleski ili London džin. Najbolji reprezent ovog džina je džin GMG Dry. GMG Dry se proizvodi od smreke. U GMG Dry se dodaje prirodno bilje i začini. Od bilja i začina prisutni su kleka, vanilla i citrusi. Takođe, dodaju se i đumbir, likoruša i korijander.

Specifičan je po finom i osvežavajućem ukusa. U njegovom ukusu dominiraju citrusne note. U aromi se oseća takođe nagoveštaj citrusa. Upravo arome citrusa ga čine dodatno hrskavim.

Džin dva puta destilovan

Džin GMG Dry se destiluje dva puta. Preporuka je da se pije u koktelima. Preporuka je i da se od njega pravi džin tonik. Poznavaoci džina tvrde da je GMG Dry najbolji za džin tonik.  Najbolje ga je poslužiti u hladnoj staklenoj čaši. Odlično bi bilo da je čaša delimično napunjena ledom. Da bi se podstakao originalni ukus – koristite trik. U servirani džin GMG Dry dodajte grančicu metvice ili malo limunovog soka.

Proizvođač ovog džina je Toorank International Spirits. Ova kompanija na tržištu postoji više od 40 godina. Sedište kompanije je u Holandiji. Ova kompanija proizvodi i druga žestoka alkoholna pića. Međutim, najpoznatiji brend je džin GMG Dry.

 

Stil Suvi engleski džin

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Tekila herradura plata

TEKILA Herradura Plata

Tekila Herradura Plata miriše na pečenu agavu, a dok se ispija osete se nežne note meda Tekilu prati istorija duga

Tekila 1800

TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I