DŽIN GMG Dry

Dzin GMG dry

Džin GMG Dry je pobrao simpatije širom sveta, a najbolje se slaže sa hladnim tonikom

Ljudi ili vole džin ili ne mogu i da ga “pomirišu”. Ipak džin je jedan od retkih alkoholnih destilata koji je zaslužno dobio svoj dan. Dan džina se ove godine obeležava 12. juna. Naziv ove svetkovine je “World Gin Day“.

Džin je najbolji kada je suv

Iako ga ne vole svi, ovo piće je poprilično popularno u svetu. Džin vole sve generacije, a posebno mlađe osobe.

Pije se „suv“, ali se od njega prave i najbolji kokteli. Najpopularniji koktel sa džinom je džin tonik. Veoma popularni su i votka džin i džin martini.

Džin se deli na četiri vrste. Najčešće prisutan je destilovani džin, odnosno engleski džin ili London džin. Vrlo popularn je London džin. London džin je specifičan po ukusu. Ova karakteristika se javlja zbog procesa proizvodnje.

Jedan od vrlo popularnih je i suvi engleski ili London džin. Najbolji reprezent ovog džina je džin GMG Dry. GMG Dry se proizvodi od smreke. U GMG Dry se dodaje prirodno bilje i začini. Od bilja i začina prisutni su kleka, vanilla i citrusi. Takođe, dodaju se i đumbir, likoruša i korijander.

Specifičan je po finom i osvežavajućem ukusa. U njegovom ukusu dominiraju citrusne note. U aromi se oseća takođe nagoveštaj citrusa. Upravo arome citrusa ga čine dodatno hrskavim.

Džin dva puta destilovan

Džin GMG Dry se destiluje dva puta. Preporuka je da se pije u koktelima. Preporuka je i da se od njega pravi džin tonik. Poznavaoci džina tvrde da je GMG Dry najbolji za džin tonik.  Najbolje ga je poslužiti u hladnoj staklenoj čaši. Odlično bi bilo da je čaša delimično napunjena ledom. Da bi se podstakao originalni ukus – koristite trik. U servirani džin GMG Dry dodajte grančicu metvice ili malo limunovog soka.

Proizvođač ovog džina je Toorank International Spirits. Ova kompanija na tržištu postoji više od 40 godina. Sedište kompanije je u Holandiji. Ova kompanija proizvodi i druga žestoka alkoholna pića. Međutim, najpoznatiji brend je džin GMG Dry.

 

Stil Suvi engleski džin

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu