DŽIN Lordson

Gin Lordson

Džin Lordson je savršen za one koji vole džin tonik, te je naša preporuka da koristite ovaj prefinjeni francuski džin

Kada se spomene džin i njegovo poreklo prva asocijacija jesu Holandija i Engleska. Ove dve zemlje su i kolevke ovog žestokog alkoholnog pića.

Ukoliko pomislite na Francusku, neće vam pasti na pamet džin. Prva pomisao kada je alkohol u pitanju je vino i konjak. Međutim Francuska ima i prefinjen džin.

Džin iz Francuske

Džin Lordson je živi dokaz da visokokvalitetni džinovi ne stižu samo iz Engleske i Holandije. Oni mogu da budu odličnog kvaliteta čak i kada se proizvode u Francuskoj.

Dolazi iz poznate Bordo regije. Proizvodi ga vinarija i destilerija Les Grands Chais de France. Ovu destileriju je osnovao Joseph Helfrich davne 1979. godine.

Džin je u Francuskoj počeo da se proizvodi u XVI veku. Mada se pojavio tek u drugoj polovini dvadesetog veka. Džin Lordson prave po klasičnoj recepturi i tradicionalnoj tehnologiji.

Džin bogatog i suvog ukusa

Džin Lordson je zbog svoje nežne prirode i atraktivne cene osvojio naklonost kupaca širom sveta. Poseduje veoma suv i bogat ukus. U njegovom ukusu dominiraju tonovi kleke, badema, korijandera i limunove kore. Bolji poznavaoci će osetiti i suptilne naznake sladića u završnici.

Džin Lordson ima i uravnoteženu kombinaciju finih nota borovnice i zrelih citrusnih ukusa. Ova kombinacija utiču i na njegov prijatan miris. Džin Lordson je dobro izbalansiran. Ovaj balans omogućava da se na jeziku i nepcu razvijaju mirisi i ukusi borovnice i citrusa. Ovaj džin prati i pomalo začinjena biljna aroma. Javljaju se i nagoveštaji slatkog soka. U završnici daje dugotrajnu finu sladnu aromu koja osvežava.

Džin za koktele

Njegova aroma najviše dolazi do izražaja u koktelima. Najbolje se kombinuje sa vermutom, votkom i tonikom. Ali i limunovim sokom, sokom od brusnice i ejlom od đumbira.

 

Stil Francuski džin 

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu