DŽIN Brockmans Premium

Džin Brockmans

Brockmans premium džin se pije sa malo leda i nekoliko zrna borovnice, u širokoj čaši dekorisanoj korom grejpa

Džin je alkoholno piće koje sadrži oko 40 alkohola. Takođe, kada je reč o procentu alkohola on zna da bude i nekada manji, a  nekad i viši. Pravilo je da sadrži oko 40 odsto alkohola, no dopuštena su odstupanja. Džin se dobija  destilacijom žitarica, koje se prvenstveno aromatizuju bobicama kleke ili ekstraktom smreke.

Džin se uglavnom vezuje  za Veliku Britaniju. Međutim džin je dobio ime po holandskoj reči za smreku, koja u bukvalnom prevodu znači generator – proizvođač.

Džin od smreke

I zaista u smreki se krije tajna džina. Ovo četinarsko drvo razdvaja džin od svih ostalih vrsta spirita. Razlog za to je, jer zrela kleka mora da se oseti u aromi i ukusu kako bi se alkoholni napitak mogao klasifikovati kao džin.

Džin verovatno postoji još od srednjeg veka, mada se prvi recepti spominju još u flamanskom rukopisu iz 13. veka. Do 1600. godine Holanđani su ozbiljno proizvodili džin, sa stotinama destilerija samo u gradu Amsterdamu. Valja istaći da u to vreme ni Englezi nisu zaostajali u proizvodnji džina i da je u Engleskoj postojao veliki broj destilerija, ali manje nego u Holandiji.

Džin s 11 biljaka

Brockmans premium džin dolazi iz engleske destilerije Brockmans. Ovu destileriju su 2008. godine osnovali britanski preduzetnici Neil Everitt i Bob Fovkes, sa još dva prijatelja.

Brockmans premium džin karakteriše intenzivno gladak i složen ukus, jer sadrži 11 biljnih vrsta. U njemu se nalaze bobice kleke, korijandera, divlje borovnice i divlje kupine. Pored ovih biljnih vrsta sadrži i badem, sladić, koru limuna, koren anđelike, gorku koru pomorandže, koren irisa i koru kasije.

Džin aromatičnih nota

U Brocmans premium džinu tradicionalne note džina kombinuju se sa osvežavajućim notama citrusa i šumskog voća. Na njih se nadovezuju arome korijandera, koje mu daju aromatičnu notu gorčine i savršeno se uklapaju sa mekanim i zaobljenim notama divlje borovnice i divlje kupine. U pozadini su prisutne esencije toskanskih bobica kleke, sa gorko-slatkom korom suve narandže, koja daje glatku, dugu i finu završnicu.

 

Stil Premium džin

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 5 – 7 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Gin Lordson

DŽIN Lordson

Džin Lordson je savršen za one koji vole džin tonik, te je naša preporuka da koristite ovaj prefinjeni francuski džin

Votka Keglevich

VOTKA Keglevich šumsko voće

Neodoljivi spoj votke Keglevich i šumskih bobica rasplamsava čula ukusa i mirisa, te čini da se votka Keglevich šumsko voće

Rakija Pruna Loza

RAKIJA Pruna Loza

Rakija Pruna Loza vrhunski je destilat, koji je odležavao čak šest godina u buradima od nemačkog hrasta S dolaskom toplijeg

viski i cigare

VISKI i cigara

Izbor viskija i nekog od duvanskih proizvoda je individualna stvar, ali sveto pravilo glasi da se sa viskijem nikada ne

DŽIN Beefeater London Dry

DŽIN Beefeater London Dry

Džin Beefeater London Dry dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i jedan je od najprepoznatljivijih džinova Džin se deli na nekoliko

viski yamazaki

VISKI Yamazaki single malt 12 godina

U pametnoj kupovini cena ne treba da bude presudna za odabir pojedine robe, ali treba da bude korektivni faktor, koji utiče da se opredelite za vrhunski proizvod, po adekvatnoj ceni.

Poznati prave viski

VISKI Poznati prave viski

U posao proizvodnje viskija sa svojim imenom ili viskija iza koga stoje poznate ličnosti, ulazi sve više selebritija, a cene

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I