DŽIN Brockmans Premium

Džin Brockmans

Brockmans premium džin se pije sa malo leda i nekoliko zrna borovnice, u širokoj čaši dekorisanoj korom grejpa

Džin je alkoholno piće koje sadrži oko 40 alkohola. Takođe, kada je reč o procentu alkohola on zna da bude i nekada manji, a  nekad i viši. Pravilo je da sadrži oko 40 odsto alkohola, no dopuštena su odstupanja. Džin se dobija  destilacijom žitarica, koje se prvenstveno aromatizuju bobicama kleke ili ekstraktom smreke.

Džin se uglavnom vezuje  za Veliku Britaniju. Međutim džin je dobio ime po holandskoj reči za smreku, koja u bukvalnom prevodu znači generator – proizvođač.

Džin od smreke

I zaista u smreki se krije tajna džina. Ovo četinarsko drvo razdvaja džin od svih ostalih vrsta spirita. Razlog za to je, jer zrela kleka mora da se oseti u aromi i ukusu kako bi se alkoholni napitak mogao klasifikovati kao džin.

Džin verovatno postoji još od srednjeg veka, mada se prvi recepti spominju još u flamanskom rukopisu iz 13. veka. Do 1600. godine Holanđani su ozbiljno proizvodili džin, sa stotinama destilerija samo u gradu Amsterdamu. Valja istaći da u to vreme ni Englezi nisu zaostajali u proizvodnji džina i da je u Engleskoj postojao veliki broj destilerija, ali manje nego u Holandiji.

Džin s 11 biljaka

Brockmans premium džin dolazi iz engleske destilerije Brockmans. Ovu destileriju su 2008. godine osnovali britanski preduzetnici Neil Everitt i Bob Fovkes, sa još dva prijatelja.

Brockmans premium džin karakteriše intenzivno gladak i složen ukus, jer sadrži 11 biljnih vrsta. U njemu se nalaze bobice kleke, korijandera, divlje borovnice i divlje kupine. Pored ovih biljnih vrsta sadrži i badem, sladić, koru limuna, koren anđelike, gorku koru pomorandže, koren irisa i koru kasije.

Džin aromatičnih nota

U Brocmans premium džinu tradicionalne note džina kombinuju se sa osvežavajućim notama citrusa i šumskog voća. Na njih se nadovezuju arome korijandera, koje mu daju aromatičnu notu gorčine i savršeno se uklapaju sa mekanim i zaobljenim notama divlje borovnice i divlje kupine. U pozadini su prisutne esencije toskanskih bobica kleke, sa gorko-slatkom korom suve narandže, koja daje glatku, dugu i finu završnicu.

 

Stil Premium džin

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 5 – 7 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

KONJAK Sve o konjaku

Iskusni znalci kažu kako se konjak ne pije, već se u njemu uživa i zato su se od davnina do danas zadržali rituali prilikom njegovog ispijanja.

RAKIJA Premier Dunja

Novembar je mesec pozne jeseni, mesec koji se nadovezuje na sve prisutnije Miholjsko leto, ali i mesec rakije od dunje. Mnogi rakiju od dunje smatraju vrhunskim delikatesom među rakijama i rakijom koju je veoma zahtevno napraviti.

Herradura Reposado

TEKILA Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus

Rakija ognjena medovina

RAKIJA Ognjena Medovina

Rakija Ognjena Medovina dobija se od jabukovače sa medom i blagog je slatkastog mirisa i ukusa Medovača je popularna rakija.

TOP 5 Najbolje rakije u Srbiji

Miroslav Jeumović, tehnolog hrane i pića, proputovao je Srbijom, obišao više od 50 destilerija i prema svom afinitetu kreirao listu najboljih srpskih rakija Tokom deset