DŽIN Pruna Dry

Dzin Pruna

Džin Pruna Dry je prvi srpski džin koji se proizvodi u Istočnoj Srbiji

Džin je jedno od omiljenih pića konzumenata spirita. Cene ga u celom svetu. Posebno ga obožavaju barmeni. Džin je piće broj jedan za spravljanje moćnih koktela. Među poznatim koktelima od džina najpoznatiji je martini. Srbija nije zemlja sa tradicijom proizvodnje džina. Najveće količine se uvoze iz velikih industrijskih destilerija. Takođe, popularne su i limitirane serije iz manjih destilerija. Međutim i u Srbiji se proizvodi džin. Destilerija Pruna je prva destilerija u Srbiji koja proizvodi džin.

Džin iz Srbije

Destilerija Pruna proizvodi džin. Destilerija i vinarija Pruna nalazi se u selu Vuković. Selo Vuković je smešteno između Golupca i Kučeva. Za magiju koja leži u bocama zaslužan je Dunav. On u neposrednoj blizini protiče Đerdapskom klisurom. Zato destilati iz Prune pružaju posebnu magiju.

Džin na bazi voća

Prvi srpski destilovani džin je džin Pruna Dry. Rezultat je kombinacije strasti i London Gin tehnologije. Ovo je klasični stil džina. Prepoznatljive su note kleke. Međutim, ovo piće je dobilo novu dimenziju. Proizvede ga i od voćnog baznog destilata u Holštajn kazanu. Zato se u ustima oseti voćna slast. Takođe osete se i blage voćne arome u tragovima. Zato džin poprima odlike podneblja sa kog dolazi. Istočna Srbija je poznata po kvalitetnom voću. Džin Pruna Dry srednja je završnice. Ima čist i precizan trag kleke u naknadnom ukusu.

Džin Pruna Dry – limitirana edicija

Pored džin Pruna Dry – destilerija Pruna proizvodi i Pruna Summer Lime džin. Ali i Pruna Ginturs džin. Džin Summer Lime je posebna ediciju džina. Kao rezultat ljubavi prema džinu nastao je i džin Pruna Ginturs. U ovom džinu tradicionalna kleka dopunjena je citrusnim voćem. Sva tri džina mogu da se koriste u koktelima. Mogu da se konzumiraju i čisti.

Ovo piće je čista klasika, treba da bude vaš odabir. Najbolje ga je mešati sa tonikom. Džin se pije dobro rashlađen.

 

Stil London Dry

Alkohol 42%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu