DŽIN Monkey 47

Gin monkey 47

Džin Monkey 47 izvanredne je kompleksnosti, jer sadrži selekciju 47 biljaka

Džin se dobija destilacijom klekinih bobica. One se mešaju sa drugim biljkama. Obično s travama i semenom aromatčnih biljaka. Ali i s bobicama i korenjem odabranih biljaka. Engleski džin je obično na bazi kukuruza. Dodaje se i ječmeni kvasac. Udeo imaju i druge žitarice. Služi sa ledom. Pije se i u kombinaciji sa tonikom.

Džin iz Nemačke

Međutim nije svaki džin iz Engleske. Džin Monkey 47 vuče korene iz Nemačke.  Ujedinjuje britansku tradiciju i egzotiku Indije. Ali i slast Crne šume. Za njegov nastanak zaslužan je britanski oficir Collins. On je rođen u Indiji. Tokom Drugog Svetskog rata smešten je u Nemačku. Tamo ostaje i počinje da proizvodi džin u destileriji Monkey. Pri proizvodnji je kombinovao britanski stil. Ali i Indijsku botaniku. Iskoristio je i prirodnu floru nemačke šume. Tako je nastao džin Schwarzwad Dry Gin. Sa sufiksom Max the Monkey.  Nazvan je po egzotičnom majmunu Maxu. Max je bio stanovnik zoo vrta. Collins je pomagao u njegovoj obnovi.

Džin sa 47 biljaka

Džin Monkey 47 destilovan je u kazanima i nije filtriran. Trećina sastojaka dolazi iz “Crne šume” – Schwarzwad.  Sadrži u sebi smreku, zovu, divlje šljive i lišće kupine. Ovi sastojci nisu svojstveni za džin. U ovom džinu se nalazi 47 ručno biranih delova biljaka. One se obrađuju u prirodnoj izvorskoj vodi iz Crne šume. Sve mu ovo daje izvanrednu kompleksnost.

Džin sa mirisom kleke

Džin Monkey 47 ima prepoznatljiv miris kleke. Takođe, u njemu se osete i citrusne – ali i slatke cvetne note. Osim toga tu su i primese pikantnog bibera. Na aromu se na aftertejstu – lagano nadovezuje aroma brusnice. Zato džin Monkey 47 ima pun ukus i karakter.  Osvojio je zlato 2011. godine – Za najbolji džin te godine.

Pije se čist i rashlađen.

 

Stil Schwarzwald Dry

Alkohol 47%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu