DŽIN Monkey 47

Gin monkey 47

Džin Monkey 47 izvanredne je kompleksnosti, jer sadrži selekciju 47 biljaka

Džin se dobija destilacijom klekinih bobica. One se mešaju sa drugim biljkama. Obično s travama i semenom aromatčnih biljaka. Ali i s bobicama i korenjem odabranih biljaka. Engleski džin je obično na bazi kukuruza. Dodaje se i ječmeni kvasac. Udeo imaju i druge žitarice. Služi sa ledom. Pije se i u kombinaciji sa tonikom.

Džin iz Nemačke

Međutim nije svaki džin iz Engleske. Džin Monkey 47 vuče korene iz Nemačke.  Ujedinjuje britansku tradiciju i egzotiku Indije. Ali i slast Crne šume. Za njegov nastanak zaslužan je britanski oficir Collins. On je rođen u Indiji. Tokom Drugog Svetskog rata smešten je u Nemačku. Tamo ostaje i počinje da proizvodi džin u destileriji Monkey. Pri proizvodnji je kombinovao britanski stil. Ali i Indijsku botaniku. Iskoristio je i prirodnu floru nemačke šume. Tako je nastao džin Schwarzwad Dry Gin. Sa sufiksom Max the Monkey.  Nazvan je po egzotičnom majmunu Maxu. Max je bio stanovnik zoo vrta. Collins je pomagao u njegovoj obnovi.

Džin sa 47 biljaka

Džin Monkey 47 destilovan je u kazanima i nije filtriran. Trećina sastojaka dolazi iz “Crne šume” – Schwarzwad.  Sadrži u sebi smreku, zovu, divlje šljive i lišće kupine. Ovi sastojci nisu svojstveni za džin. U ovom džinu se nalazi 47 ručno biranih delova biljaka. One se obrađuju u prirodnoj izvorskoj vodi iz Crne šume. Sve mu ovo daje izvanrednu kompleksnost.

Džin sa mirisom kleke

Džin Monkey 47 ima prepoznatljiv miris kleke. Takođe, u njemu se osete i citrusne – ali i slatke cvetne note. Osim toga tu su i primese pikantnog bibera. Na aromu se na aftertejstu – lagano nadovezuje aroma brusnice. Zato džin Monkey 47 ima pun ukus i karakter.  Osvojio je zlato 2011. godine – Za najbolji džin te godine.

Pije se čist i rashlađen.

 

Stil Schwarzwald Dry

Alkohol 47%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Stara Sokolova Dunja

RAKIJA Stara Sokolova Dunja

Rakija Stara Sokolova Dunja pametan je izbor za kupovinu – Rakija Stara Sokolova Dunja zadovoljava sve standarde kvaliteta i ima

Podela viskija

VISKI Podela viskija

Osnovna podela viskija je na malt i grain. Malt viski se pravi od ječma, dok se grain viski pravi od

Ponuda viskija u Srbiji

VISKI Ponuda viskija u Srbiji

Bez obzira što se Srbija ne može pohvaliti zavidnim standardom i kupovnom moći njenih građana, ponuda vrhunskih viskija u našoj

DŽIN Perun Mint

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima

VOTKA Beluga Noble

VOTKA Beluga Noble

Votka Beluga Noble se pravi od prirodnih sirovina i ne sadrži genetski modifikovane sastojke Poreklo votke i njenog imena nije

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I