Džin Beefeater London Dry dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i jedan je od najprepoznatljivijih džinova
Džin se deli na nekoliko stilova. Suvi džin ima izraženu notu kleke. Tokom proizvodnje sastojci se prirodno aromatizuju. Džin se obrađuje pojedinačno. London Dry gin – Londonski suvi džin je oznaka kvaliteta. Ukus kleke u njemu je veoma izražen. Nezaslađen je i sa notama limuna i pomorandže.
Džin omiljeno piće barmena
Plimouth gin je proizveden u istoimenom lučkom gradu. I samo se on može zvati ovim imenom. Ima manji udeo kleke. Prepoznatljiv je po slatkastom ukusu začina i bilja. Old Tom gin je prava retkost. Glavna karakteristika je blaga zaslađenost. Od svih stilova najtraženiji je London dry gin. Jedan od njih je i džin Beefeater London Dry. On je danas najbolji premium džin na svetu. Utkan je u duh Londona. Postoji još od vladavine kraljice Viktorije. Džin Beefeater Dry je omiljeni džin barmena.
Džin iz 1876. godine
Istorija Džin Beefeater London Dry počinje 1862. godine. Tada je James Burrough kupio destileriju Chelsea. U početku destilerija je proizvodila likere. Tek od 1876. godine Jamees Burrough kreće s proizvodnjom ovog pića. Ubrzo je postao vodeći proizvod kompanije. On je jedini uspeo da uhvati duh Londona. I danas se ovaj džin proizvodi u srcu Londona. U destileriji u Kenningtonu.
Džin broj 1. u svetu
Razlikuje se od drugih premium džinova i to pre svega po proizvodnji. Proizvodnja podrazumeva natapanje kore limuna. Razlikuje se i u tome što se za njegovu proizvodnju koriste Sevilja pomorandže, cele bobice kleke, semena anđelike i korijandera, ali i badema i drugog bilja, i to 24 sata pre destilacije. Na taj način se maksimalno dobija ukus ekstrakta. Povećava se i kompleksnost. Što je rezultiralo jasnom, osvežavajućom i skladnom aromom. Na International Wine & Spirit Competition džin Beefeater London Dry je proglašen za najbolji džin na svetu.
Pije se dobro rashlađen. Može da se pije čist ili u koktelima. Predlog je da ga pijete čist, uz dodatak kriške pomorandže.
Stil London Dry
Alkohol 40%
Temperatura serviranja 5 ˚C