DŽIN Aviation American

DŽIN Aviation American

Džin Aviation American najukusniji je džin na svetu, a jedan je od retkih koji u mirisu ima intenzivnu lavandu

Svako ima subjektivan osećaj po pitanju ukusa džina. Zato ga mnogi kupuju na osnovu cene. Oni iskusniji biraju po stilu. Obično tada kupuju klasični, suvi London džin – London Dry Gin. Ipak, ima i onih još iskusnijih.

Džin iz Amerike

Istinski hedonisti se odlučuju za Džin Aviation American.  Nastao je u Americi 2006. godine. Ovaj džin se smatrao prvim brendom prefinjenog džina. Taj pridev je dobio, jer je imao mekši profil smreke. Takođe, pravio se u malim serijama. Džin Aviation American napravio je revoluciju u ukusu džina. Proizvodi se u Portlandu u državi Oregon. Napravila ga je destilerija House Spirits Distillery. Zatim ga 2018. godine kupuje glumac Rajan Rejnolds. Od 2020. godine preuzima ga proizvođač pića Diageo. Robna marka ovog džina je kupljena za 610 miliona evra. Diageo je preuzimanje džina i uslovio – desetogodišnjim ugovorom. Prema ugovoru – glumac je ostao zaštitno lice premium marke.

Džin od raži

Džin Aviation American se dobija destilacijom raži. On je bogat sa začinima smreke, lavande i anisa. Kao i narandžine kore i kardamona. I zato je izuzetno čistog i dugog ukusa. Odudara od uobičajene proizvodnje džina. Sadrži prekomerne količine smreke. Ali dobro balansirajući sa više bilja. U mirisu se oseti cvetni buke. U mirisu dominira lavanda i suptilne note začina.

Džin sa unikatnim botaničkim miksom

Jednom rečju radi se o džinu sa unikatnim botaničkim miksom. Nudi uglađeni i pitkiji ukus – u odnosu na uobičajene suve džinove. Ova kreacija pruža znatno nežnije iskustvo. Iskustvo je ispraćeno juniperom, citrusima i cvetnim notama. Ovo piće se plasira u ručno rađenim flašama. I to u veoma ograničenim količinama. Odlično ide čist. Takođe, dobar je i u koktelima sa suvim martinijem.

Džin Aviation American se servira blago rashlađen.

 

Stil American gin

Alkohol 42%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu