DŽIN BOMBAY SAPPHIRE

DŽIN BOMBAY SAPPHIRE

Džin Bombay Sapphire – London Dry Gin pruža lagane note svežih citrusa i zato je odličan u koktelima

Džin je omiljeno piće među barmenima. On se odlično slaže u koktelima. Jedan od omiljenih je i džin Bombay Sapphire. Džin Bombay Sapphire je najpopularniji premium džin. Džin Bombay Sapphire London Dry Gin nastao je 1987. godine. Upakovan je u plavu bocu. Na etiketi je lik kraljice Viktorije. 

Džin i trostruka destilacija

Ovaj džin prepoznatljiv je u barovima širom sveta. Džin Bombay Sapphire se trostruko destiluje.  Pravi se od 10 različitih vrsta biljaka. Ime nosi još od Britanskog rata u Indiji. Prvi put je predstavljen 1987. godine – Inspirisan je receptom iz 1761. godine. Tada je Thomas Dakin kreirao džin pod imenom Warrington Gin. Zatim se zvao Bombay Dry. Obnovio ga je Alain Subin. Današnju slavu duguje Michel Roux-u – On ga je osamdesetih godina vratio na tržište. I to kao premium džin. Brend je tokom godina menjao vlasnike – od 2014. Proizvodi se u destileriji u Laverstoke Mill. 

Džin sa korenom irisa

Sastav bilja u ovom premium džinu je odlično izbalansiran. Sastojci potiču sa raznih podneblja.  Uključuju italijanske bobice kleke i koren irisa. Zatim španski badem i limun. Kao i rajska zrna iz zapadne Afrike. Kineski sladić i koru kajsije. Angeliku iz Saksonije.  Marokanski korijander i biber-cubeb sa Jave. Zbog svog ukusa ovo piće piju mlađi. Zato ga barmeni koriste kao sastojak mnogobrojnih koktela.

Džin glatkog ukusa

Dok se konzumira – na nosu se osete lagane i sveže note zrelih citrusa, kao i kleka i začini. U tragovima se osete korijander i zemljane note – one daje punoću mirisu. Na nepcu dominira gladak ukus, sa biljnim notama koje su pomešane s klekom. Nadovezuju se suptilne note slatkog badema – i angelike, sa biberom. Ali i ukusom bilja u pozadini. Završnica je smela – Citrusna i sa aromom smreke. U završnici se osete i biber i korijander. 

Poslužuje se hladan.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Rakija ognjena medovina

RAKIJA Ognjena Medovina

Rakija Ognjena Medovina dobija se od jabukovače sa medom i blagog je slatkastog mirisa i ukusa Medovača je popularna rakija.

Premier Šljiva

RAKIJA Premier Šljiva

Rakija Premier Šljiva spravljena je od sorte požegače i jedna je od najboljih rakija od šljive na srpskom tržištu Srbija

vinjak benišek veselinović

VINJAK I Srbija ima svoj konjak

Baš kao i konjak Martell, koji ima intenzivan ali harmoničan i lepo balansiran ukus sa nagoveštajima voća i drveta, tako i vinjak Special ima svoj aromatični pečat podneblja iz kojeg dolazi.

Tekila don julio anejo

TEKILA Don Julio Anejo

Tekila Don Julio Anejo  mora da odleži više od godinu dana. Zato ima daleko bogatiji ukus u odnosu na druge