DŽIN Perun Mint

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima

Nekim ljudima ne prija džin tonik. I dok ga piju – smatraju da im smeta džin. Međutim, nije džin taj koji ne odgovara. Već je reč o toniku. On pravi problem. Pojedini ne mogu da podnesu tonik. A za ovo je isključivi krivac genetika. Mnogima je tonik gorak – Tonik gorčinu dobija zbog prisustva kinina.

Džin nije krivac

Kinin se ranije koristio u lečenju malarije. Zato mnogi ne mogu da podnesu njegov ukus. S druge strane – Neki ga obožavaju. Verovali ili ne, ali sve to zavisi od jednog gena. Sada kada to znate ne odričite se džina. Ukoliko vam ne prija tonik, zamenite ga nekim drugim bezalkoholnim pićem. I ne odustajte od uživanja u džinu. A džin možete da pijete i čist.

Džin nije jednolično piće

Ukoliko vam je „običan“ džin jednoličan – Probajte džin sa ukusom mente. Njega proizvode u Srbiji. Džin sa ukusom mente proizvodi destilerija Perun. Destilerija Perun nalazi se u Inđiji, u svom proizvodnom programu ima i rakije. Ali i votku. Kada je reč o džinu, njih ima nekoliko vrsta – Džin Perun Classic, Džin Perun Pine, Džin Perun Quince i Džin Perun Mint. Njihovi destilati godinama unazad imaju najviša priznanja. I to od International Wine and Spirit Competition – Koji je osnovan 1969. godine. Cilj ovog udruženja je promocija vrhunskog kvaliteta najboljih vina i žestokih alkoholnih pića. Ali i likera. Svi uzorci se anonimno testiraju – Podeljeni u grupe po vrsti i regiji. Perun destilati svake godine, bivaju proglašeni kao najbolji. Ili jedni od najboljih.

Džin sa ukusom mente

Od strane ovog udruženja džin Perun Mint je proglašen za vrhunski. Oni su u klasik London dry džin, kod destilacije, dodali listiće mlade nane. Kao rezultat dobili su inovativan džin. Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa. Ova sinergija ukusa se uklapa u gorke mirise tonika. Takođe, džin Perun Mint se odlično slaže i uz druga pića. Ovo je džin koji odiše mirisom nane i divlje kleke.

Služi se hladan.

 

Stil Gin Mint

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 5 ˚C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

viski i cigare

VISKI i cigara

Izbor viskija i nekog od duvanskih proizvoda je individualna stvar, ali sveto pravilo glasi da se sa viskijem nikada ne

Akashi White Oak

VISKI Akashi White Oak

Viski Akashi White Oak proizvodi se na dva načina i to onaj za japansko, te onaj za svetsko tržište, a

Ćirilica Šljiva

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove

UPOREDNI TEST Gin Mare VS Sinner Gin

Da li cena uvek znači i bolji kvalitet pokušali smo da otkrijemo testiranjem i upoređivanjem dva džina prisutna na našem tržištu i to jednog koji