DŽIN Mare Mediterranean Premium

Mare Mediterranean Premium

Džin Mare Mediterranean Premium jedinstven je po svom ukusu, a njegov glavni sastojak je španska maslina

Džin najčešće sadrži 40 odsto alkohola. Međutim, procenat alkohola može da je i veći. Džin se dobija destilacijom žitarica. Takođe mora da bude aromatizovan bobicama kleke ili ekstraktom smreke. Mnogi ovo piće vezuju za Veliku Britaniju. Međutim, džin se pravi i u drugim zemljama. Jedan od njih je i džin Mare Mediterranean Premium čiji su sastojci sa obala mediterana. Proizvodi se u Španiji. A glavni sastojak je španska maslina Arbequina.

Džin s ukusom pomorandže

Proizvođač ovog džina je Global Premium Brands. Oni su specijalizovana kompanija za proizvodnju soul, premium i super premium pića. Orijentisani su ka inovacijama. Fokusiraju se na resurse potrebne za razvoj brendova. Njihov džin Mare je poseban, jer osim maslima sadrži pomorandže i limun. Zatim i ruzmarin iz Grčke i bosiljak iz Italije. Majčina dušica je iz Turske. Od sastojaka tu je i kleka, korijander i zeleni kardamom.

Džin Mare najpopularniji premium džin

Džin Mare Mediterranean Premium daleko je najpopularniji premium džin. Dolazi iz Barselone. A pošto se dobija destilacijom mediteranskih travki ima izvanrednu aromu. Zato daje novu dimenziju u ukusima koktela. Reč je o dry džinu, koji nema boju. U mirisu se oseti travnat i suvi miris mediteranskog rastinja.

Džin i tonik

Aroma ovog premium džina je bogata i citrusna. Džin Mare je veoma blag i aromatičan. Stvara poseban i interesantan doživljaj – I to zbog ukusa citrusnih plodova. Pojedinačno su naglašene arome masline, timijana i bosiljka. U pozadini se oseća kleka i korijander. Naknadni ukus je veoma dug. Osete se citrusne note pomešane s maslinama i timijanom. Interesantno je da se džin Mare najčešće koristi u koktelu – Džin Mare & 1724 Tonic Water. U ovaj koktel se stavi  i malo ruzmarina, kriška limuna i malo leda.

Servira se jako rashlađen.

 

Stil London Dry

Alkohol 42,7%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu