DŽIN The London No 1

DŽIN The London No 1

Džin The London No 1 je u vlasništvu španske kompanije Gonzales Byass i specifičan je po začinskom ukusu mediteranskog bilja

Džin vodi svoje poreklo još od srednjeg veka. Prvi recept se spominje u flamanskom rukopisu iz 13. veka. Do 1600. godine Holanđani ozbiljno proizvode džin. Tada je u Amsterdamu bilo na stotine destilerija. Englezi takođe imaju savršen džin i proizvode ga u velikim količinama. Jedan od vrhunskih, a nije iz ove dve zemlje je – Džin The London No 1. Ovaj džin vodi poreklo iz Španije.

Džin iz malih serija

Džin The London No 1 predstavlja sve što ovo piće čini savršenim. Kvalitet sastojaka, metoda destilacije, boja i dizajn flaše čine ga jedinstvenim. Destiluje se u malim serijama u srcu Londona. Tajna jedinstvenog ukusa leži u sirovinama. Ali i u destilaciji. On se destiluje u tradicionalnom loncu – Pot Stills. Džin The London No 1 je u vlasništvu španske kompanije Gonzales Byass.

Džin poreklom iz Španije

Koreni kompanije Bodega González Byass sežu do 1835. godine. Tada je mladi Manuel María Gonzalez Angel stigao u Jerez – Španija. To se desilo početkom 19. veka. Prikupio je ušteđevinu i uz pomoć ujaka 1835. godine kupuje malu vinariju. Počeo je da proizvodi i izvozi vina. Godine 1855. godine odlučio je da bude partner sa svojim agentom iz Engleske Robertom Blake Byassom. Tada je rođena kompanija González Byass. Kompanija ima oko 900 hektara vinograda u području Jereza. Osim vina i likera, proizvode i destilate.

Džin plave boje

Džin The London No 1 je četiri puta destilovan džin. Ima blago plavu nijansu. Ukus je specifičan – Herbalan. Sadrži razne biljke – cimet, angeliku, bergamont i gardeniju. Destiluje se sa 12 ključnih biljaka. U proizvodnji se koristi i koren angelike i savory iz Francuske. Ali i korijander iz Maroka, cassia kora iz Kine, liqurice iz Turske. Cimet je iz Cejlona, dok je badem iz Grčke. Limun, kora pomorandže, lilz koren i bergamon su iz Italije.

Servira čist i jako rashlađen.

 

Stil London Dry

Alkohol 47%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp