VOTKA Perun

VOTKA Perun

Votka Perun se destiluje tri puta i zato je karakterističnog – čistog i kremastog ukusa

Votka može da se pravi od bilo koje biljke. Uslov je da ona može da se fermentiše. A zatim i da se destiluje i filtrira. To praktično znači – može da se pravi i od krompira. Ali i žitarica i grožđa – Ali i pojedinog korenja. Takođe, votka može da se pravi i od većine voća – Bitno je samo da sadrži dovoljno šećera. Fermentisana tečnost se kasnije destiluje – Sve dok se ne dobije 90 odsto alkohola. Dobijeni alkohol se zatim redukuje – I to na standardnih 40 odsto alkohola. Iz tog razloga votka skoro i da ne poseduje aromu. Možda je upravo to razlog zbog čega je popularna širom sveta. Obično se vezuje za Rusiju i Ukrajinu. Kao i Poljsku, Estoniju i Letoniju. Prave je i u Americi i Francuskoj, ali i u Srbiji.

Votka iz Srbije

Međutim jedna luksuzna votka proizvodi se i u Srbiji – I to u destileriji Perun. Destilerija Perun u ponudi ima i rakiju i džin. Ova destilerija je na glasu jer koristi najkvalitetniju modernu tehnologiju. Sve to obezbeđuje najviši standard proizvodnje – Ali i kvaliteta. Destilerija Perun je tradiciju udružila sa savremenim znanjem – I naprednom tehnologijom. Zato za rezultat imaju sofisticirane i snažne spirite. Zato se Perun destilati toče širom sveta.

Votka proglašena za drugu najbolju u SAD

Udruženje američkih bartendera je votku Perun stavilo na drugo mesto. I to kao  najbolju votku u SAD za 2019. godinu. Kako bi osigurali izuzetnu čistoću rade trostruku destilaciju. I to iz šećerne repe i jedino u bakarnim kazanima. Zato i imaju votku ekstra klase. U destileriji Perun brinu o svakom detalju.

Votka čistog ukusa

Votka Perun je posebno kreirana votka. Ovu luksuznu i ručno izrađenu votku odlikuje čist i kremast ukus. Votka Perun je kristalno bistra. Interesantno je da je potpuno neutralnog mirisa – Ali i ukusa. Votka Perun ima pravi ukus votke. Obično se pije kao aperitiv. Može i sa ledom. Ova votka, zbog svojih karakteristika – Neizostavna je u raznim koktelima.

Služi se jako rashlađena.

 

Stil Ekstra votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu