VOTKA Perun

VOTKA Perun

Votka Perun se destiluje tri puta i zato je karakterističnog – čistog i kremastog ukusa

Votka može da se pravi od bilo koje biljke. Uslov je da ona može da se fermentiše. A zatim i da se destiluje i filtrira. To praktično znači – može da se pravi i od krompira. Ali i žitarica i grožđa – Ali i pojedinog korenja. Takođe, votka može da se pravi i od većine voća – Bitno je samo da sadrži dovoljno šećera. Fermentisana tečnost se kasnije destiluje – Sve dok se ne dobije 90 odsto alkohola. Dobijeni alkohol se zatim redukuje – I to na standardnih 40 odsto alkohola. Iz tog razloga votka skoro i da ne poseduje aromu. Možda je upravo to razlog zbog čega je popularna širom sveta. Obično se vezuje za Rusiju i Ukrajinu. Kao i Poljsku, Estoniju i Letoniju. Prave je i u Americi i Francuskoj, ali i u Srbiji.

Votka iz Srbije

Međutim jedna luksuzna votka proizvodi se i u Srbiji – I to u destileriji Perun. Destilerija Perun u ponudi ima i rakiju i džin. Ova destilerija je na glasu jer koristi najkvalitetniju modernu tehnologiju. Sve to obezbeđuje najviši standard proizvodnje – Ali i kvaliteta. Destilerija Perun je tradiciju udružila sa savremenim znanjem – I naprednom tehnologijom. Zato za rezultat imaju sofisticirane i snažne spirite. Zato se Perun destilati toče širom sveta.

Votka proglašena za drugu najbolju u SAD

Udruženje američkih bartendera je votku Perun stavilo na drugo mesto. I to kao  najbolju votku u SAD za 2019. godinu. Kako bi osigurali izuzetnu čistoću rade trostruku destilaciju. I to iz šećerne repe i jedino u bakarnim kazanima. Zato i imaju votku ekstra klase. U destileriji Perun brinu o svakom detalju.

Votka čistog ukusa

Votka Perun je posebno kreirana votka. Ovu luksuznu i ručno izrađenu votku odlikuje čist i kremast ukus. Votka Perun je kristalno bistra. Interesantno je da je potpuno neutralnog mirisa – Ali i ukusa. Votka Perun ima pravi ukus votke. Obično se pije kao aperitiv. Može i sa ledom. Ova votka, zbog svojih karakteristika – Neizostavna je u raznim koktelima.

Služi se jako rashlađena.

 

Stil Ekstra votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

RAKIJA Servia Malina

RAKIJA Servia Malina

Rakija Servia Malina je nešto što do sada niste bili u prilici da probate Škoti se ponose viskijem. Francuzi uvažavaju

Springbank 10 YO

VISKI Springbank 10 YO

Viski Springbank 10 YO sazreva u bačvama od šerija i burbona što mu daje zlatnu boju i kremast ukus Po

Sausage Tree

VOTKA Sausage Tree

Znate li da se Votka Sausage Tree Pure Irish proizvodi se isključivo od divljih biljaka Votka je alkoholno piće koje

Glenmorangie

VISKI Glenmorangie

Viski Glenmorangie Nektar D’Or 12 YO prilično je punog ukusa i reflektuje note dezertnog vina   Danas je svakako najpoznatiji

DŽIN Le Tribute

DŽIN Le Tribute

Džin Le Tribute je klasičan London dry gin, sa finim primesama limete, kore pomorandže i limuna i kumkvata Džin je

Akashi White Oak

VISKI Akashi White Oak

Viski Akashi White Oak proizvodi se na dva načina i to onaj za japansko, te onaj za svetsko tržište, a

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura