VOTKA Perun

VOTKA Perun

Votka Perun se destiluje tri puta i zato je karakterističnog – čistog i kremastog ukusa

Votka može da se pravi od bilo koje biljke. Uslov je da ona može da se fermentiše. A zatim i da se destiluje i filtrira. To praktično znači – može da se pravi i od krompira. Ali i žitarica i grožđa – Ali i pojedinog korenja. Takođe, votka može da se pravi i od većine voća – Bitno je samo da sadrži dovoljno šećera. Fermentisana tečnost se kasnije destiluje – Sve dok se ne dobije 90 odsto alkohola. Dobijeni alkohol se zatim redukuje – I to na standardnih 40 odsto alkohola. Iz tog razloga votka skoro i da ne poseduje aromu. Možda je upravo to razlog zbog čega je popularna širom sveta. Obično se vezuje za Rusiju i Ukrajinu. Kao i Poljsku, Estoniju i Letoniju. Prave je i u Americi i Francuskoj, ali i u Srbiji.

Votka iz Srbije

Međutim jedna luksuzna votka proizvodi se i u Srbiji – I to u destileriji Perun. Destilerija Perun u ponudi ima i rakiju i džin. Ova destilerija je na glasu jer koristi najkvalitetniju modernu tehnologiju. Sve to obezbeđuje najviši standard proizvodnje – Ali i kvaliteta. Destilerija Perun je tradiciju udružila sa savremenim znanjem – I naprednom tehnologijom. Zato za rezultat imaju sofisticirane i snažne spirite. Zato se Perun destilati toče širom sveta.

Votka proglašena za drugu najbolju u SAD

Udruženje američkih bartendera je votku Perun stavilo na drugo mesto. I to kao  najbolju votku u SAD za 2019. godinu. Kako bi osigurali izuzetnu čistoću rade trostruku destilaciju. I to iz šećerne repe i jedino u bakarnim kazanima. Zato i imaju votku ekstra klase. U destileriji Perun brinu o svakom detalju.

Votka čistog ukusa

Votka Perun je posebno kreirana votka. Ovu luksuznu i ručno izrađenu votku odlikuje čist i kremast ukus. Votka Perun je kristalno bistra. Interesantno je da je potpuno neutralnog mirisa – Ali i ukusa. Votka Perun ima pravi ukus votke. Obično se pije kao aperitiv. Može i sa ledom. Ova votka, zbog svojih karakteristika – Neizostavna je u raznim koktelima.

Služi se jako rashlađena.

 

Stil Ekstra votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

ninoslav nikicevic

RAKIJA Kako se ocenjuje rakija

U senzorici, čovek se javlja kao “merni instrument”. On mora biti školovan i sposoban da svoj lični ukus potpuno apstrahuje, a svoja čula koristi potpuno nezavisno.

Viski Bushmills Balck Bush

VISKI Bushmills Black Bush

Viski Bushmills Black Bush destiluje se tri puta i najbolje je piti ga čistog Pravila u procesu destilacije viskija skoro

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

Rakija od šljive, popularna šljivovica, nadaleko je poznat destilat – Istraživali smo u čemu je tajna rakije od šljive Irci

Roku

DŽIN Roku

Džin Roku proizvodi se u Japanu i specifičan je po tome jer u sebi sadrži biljke koje rastu samo na

RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne Šljivovica je

hennesy

KONJAK Hennessy

U svetu vina, vinskih destilata i gastronomije praktično ništa ne može da prođe bez Francuza, ali čini se da im je ovaj put konce pomrsio jedan Irac.

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski