VOTKA Eristoff

VOTKA Eristoff

Votka Eristoff poreklom je iz Gruzije, a prvobitno je napravljena za gruzijskog Princa Eristoffa, sada već davne 1806. godine

Votka je odlično piće. Pod uslovom da znate kako da je pijete. Mnogi su se od nje u mladosti napili – Zato sada ne mogu ni da je pomirišu. Ipak, votka je najčistiji destilat. Dobra votka se služi rashlađena na 6 do 8 stepeni Celzijusovih.

Votka se smatrala elitnim pićem

Za vreme vladavine Katarine Velike votka se smatrala najelitnijim pićem. Votku su u Rusiji u 17. veku nazivali vinom. Votka se deli na čiste i aromatizovane votke. Čista se sastoji samo od etanola i vode. Dok se onoj s ukusima dodaju razne arome. Osim Rusa i druge nekadašnje države SSSR-a prave kvalitetne votke.

Votka iz Gruzije

Jedna od njih je i čista votka Eristoff. Votka Eristoff je poreklom iz Gruzije. Prvobitno je napravljena za Princa Eristoffa 1806. godine. Ona se pravi od 100 posto žitarica. Votka Eristoff  je trostruko destilovana votka. Kasnije je filtrirana ćumurom kako bi se obezbedila apsolutna čistoća. Zato je njen ukus vrlo čist i hrskav. Ova tehnika destilacije otkrivena je u Rusiji u XVIII veku.

Danas votku Eristoff proizvodi kompanija Bacardi Limited. Inače ova kompanija je poznata po proizvodnji ruma.

Votka s ćiriličnim natpisom

Zvanično logo Bacardi ruma je slepi miš. I datira od 1862. godine. Osnivač kompanije Don Facundo Bacardi pronašao je slepe miševe – Baš u zapuštenoj zgradi koju je kupio za destileriju. Logo votke Eristoff je vuk koji zavija na mlad mesec. To simbolički predstavlja Persijsko ime za Gruziju  – Zemlja vukova. Flaša votke Eristoff je zvonastog oblika. Ukrašena je carskom krunom. Kruna je reljefno utisnuta na flašu. Oko njene osnove piše „Originalan recept Princa Eristofa iz 1806“. Sve to je napisano ruskom ćirilicom.

Votka Eristoff se služi jako rashlađena.

 

Stil Classic Votka

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja oko 2 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu