VOTKA Beluga Noble

VOTKA Beluga Noble

Votka Beluga Noble se pravi od prirodnih sirovina i ne sadrži genetski modifikovane sastojke

Poreklo votke i njenog imena nije tačno utvrđeno. Na votku kao na nacionalni napitak, pored Rusije su pretendovale Finska, Poljska i Nemačka. Međutim, 1982.godine Međunarodni arbitražni sud doneo je odluku, zasnovanu na istorijskim činjenicama koje su ukazivale na to, da je votka nacionalno piće Rusije.

Votka od žitarica, repe ili krompira

Za proizvodnju votke obično se koriste žitarice, a ređe repa i krompir. Osim glavnog sastojka, mogu se dodavati i proso, ječam, kukuruz, grašak, heljda. Najveću ulogu u proizvodnji votke ima voda, jer od nje zavisi koliko će biti pitka.

Na tržištu postoji veliki broj proizvođača ovog alkoholnog pića, a jedan od njih je i Mariinsk destilerija. Ova destilerija je osnovana 1900. godine i nalazi se u  središtu Sibira, ekološki čistog područja Rusije, na 300 kilometara od najbližeg grada. Marinsk destilerija smatra se liderom u proizvodnji votke u Rusiji.

Votka iz srca Sibira

Prva serija votke Beluga Noble proizvedena je 2002. godine kao rezultat rada Master destilera Mariinsk destilerije. Ova votka dobila je ime po ribi Beluga koja daje najkvalitetniji kavijar.

Tajna u ukusu Beluga Noble votke leži u vodi koja ima jedinstveni mineralni sastav, a koja se crpi na dubini od 250 metara u samom srcu Sibira.

Votka s ukusom citrusa i meda

Iz tog razloga votka Beluga Noble ima jedinstven mekan ukus koji nastaje dodavanjem prirodnog meda, ječma i ekstrakta čička, s dodatkom vanile radi stvaranja prefinjenijeg ukusa.

Pri prvom susretu oseti se lagana slatkost ovsa i citrusa, ali i blagi miris meda. Nakon prvog gutljaja razvijaju se arome mnogih začina i vrlo je pitka zbog blagog osvežavajućeg ukusa.  Kada se prinese nosu osete se lagani i izbalansirani mirisi ječma i meda. Pije se čista ili u koktelima.

 

Stil Votka Noble

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 2 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu