VOTKA Beluga Noble

VOTKA Beluga Noble

Votka Beluga Noble se pravi od prirodnih sirovina i ne sadrži genetski modifikovane sastojke

Poreklo votke i njenog imena nije tačno utvrđeno. Na votku kao na nacionalni napitak, pored Rusije su pretendovale Finska, Poljska i Nemačka. Međutim, 1982.godine Međunarodni arbitražni sud doneo je odluku, zasnovanu na istorijskim činjenicama koje su ukazivale na to, da je votka nacionalno piće Rusije.

Votka od žitarica, repe ili krompira

Za proizvodnju votke obično se koriste žitarice, a ređe repa i krompir. Osim glavnog sastojka, mogu se dodavati i proso, ječam, kukuruz, grašak, heljda. Najveću ulogu u proizvodnji votke ima voda, jer od nje zavisi koliko će biti pitka.

Na tržištu postoji veliki broj proizvođača ovog alkoholnog pića, a jedan od njih je i Mariinsk destilerija. Ova destilerija je osnovana 1900. godine i nalazi se u  središtu Sibira, ekološki čistog područja Rusije, na 300 kilometara od najbližeg grada. Marinsk destilerija smatra se liderom u proizvodnji votke u Rusiji.

Votka iz srca Sibira

Prva serija votke Beluga Noble proizvedena je 2002. godine kao rezultat rada Master destilera Mariinsk destilerije. Ova votka dobila je ime po ribi Beluga koja daje najkvalitetniji kavijar.

Tajna u ukusu Beluga Noble votke leži u vodi koja ima jedinstveni mineralni sastav, a koja se crpi na dubini od 250 metara u samom srcu Sibira.

Votka s ukusom citrusa i meda

Iz tog razloga votka Beluga Noble ima jedinstven mekan ukus koji nastaje dodavanjem prirodnog meda, ječma i ekstrakta čička, s dodatkom vanile radi stvaranja prefinjenijeg ukusa.

Pri prvom susretu oseti se lagana slatkost ovsa i citrusa, ali i blagi miris meda. Nakon prvog gutljaja razvijaju se arome mnogih začina i vrlo je pitka zbog blagog osvežavajućeg ukusa.  Kada se prinese nosu osete se lagani i izbalansirani mirisi ječma i meda. Pije se čista ili u koktelima.

 

Stil Votka Noble

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 2 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Viski Dewars white label

Viski Dewar’S White Label

Viski Dewar’S White Label je klasičan mešani škotski viski, koji je savršen za koktele Viski je često menjao svet i

Podela viskija

VISKI Podela viskija

Osnovna podela viskija je na malt i grain. Malt viski se pravi od ječma, dok se grain viski pravi od

TEKILA Sauza Gold

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje

Konjak bisquit XO

KONJAK Bisquit XO

Konjak Bisquit XO mešavina je destilata starih između 25 i 30 godina Konjak je dobio naziv po malom istoimenom gradiću.

VISKI The Matsui

VISKI The Matsui

Viski The Matsui Single Malt Mizunara Cask odležava u bačvama od japanskog drveta Mizunara i zato ima specifičan orijentalan ukus

Tekila Agavita

TEKILA Agavita blanco

Jedna legenda kaže kako su još u 19. veku, za vreme pandemije gripa, lekari preporučivali pacijentima da piju tekilu sa

VOTKA Perun

VOTKA Perun

Votka Perun se destiluje tri puta i zato je karakterističnog – čistog i kremastog ukusa Votka može da se pravi

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I