VISKI Vodič za lakšu kupovinu

Vodic za laksu kupovinu

Kupovina viskija je vrlo širok pojam i vrlo je važno znati šta želite i gde to da tražite. Ovo je kratki vodič za lakšu kupovinu viskija magazina Spirit Style

Viski je zasigurno najomiljenije premium alkoholno piće i konzumira se praktično u svim prilikama. Rado je viđen gost u čašama poslovnih saradnika nakon napornih pregovora i sastanaka, pije se na slavama i proslavama, na žurkama i partijima, a u poslednje vreme omiljeno je piće novopečenih tata koji kada im se dete rodi, a po uzoru na Amerikance, celo veče ispijaju viski i puše omiljene cigare. Dame ga smatraju idealnim poklonom za jaču polovinu, a visoko se kotira kao dar za poslovne parnere. Takođe, koliko to otrcano zvučalo, u našem narodu zovu ga i “doktorsko piće” jer ga pacijenti rado daruju svojim lekarima.

Zato ne treba da čudi što je široko rasprostranjen i popularan kao žestoko alkoholno piće. Velik izbor viskija je dostupan i u najmanjim ugostiteljskim objektima, a u onim većim i ozbiljnijim svašta je moguće naći – od onih svakodnevnih, do onih najluksuznijih. Takođe, ozbiljna ponuda je kupcima dostupna u svim trgovinskim lancima, diskontima za prodaju pića, specijalizovanim prodavnicama za prodaju ekskluzivnih alkoholnih pića, ali i u gift šopovima. U poslednje vreme sve češće je u prodaji i putem online prodavnica. Baš iz tog razloga kupci su u nedoumici koje mesto je najpogodnije za kupovinu viskija, jer manje – više ponuda je svugde ista, dok cene neznatno variraju.

Ponuda viskija u trgovinskim lancima

U svim trgovinskim lancima koji posluju u Srbiji izbor viskija je zaista fascinantan, jer se na policama nalaze na desetine, pa čak i stotine različitih brendova raznih proizvođača i različitih stilova. Cene viskija u trgovinskim lancima su često povoljnije, u odnosu na druga prodajna mesta, zbog mnogobrojnih akcija i promocija. Ukoliko niste poznavalac i prvi put kupujete viski, savet je da zaobiđete megamarkete, jer u njima nažalost rade trgovci koji nisu edukovani za prodaju ove vrste robe. Prilikom kupovine biće vam veoma teško da, u širokom spektru raznih proizvoda, nađete baš ono što vam odgovara i da kupite ono što želite, bez obzira da li viski kupujete za sebe ili kao poklon. S duge strane, kupcima koji se razumeju i tačno znaju šta žele, neće biti teško da izaberu ono što im najviše paše. Bilo da ste iskusan ili manje iskusan poznavalac viskija, naš savet je da se, kako biste lakše pazarili, fukusirate na stil, njegovog proizvođača i naravno cenu, a cena je upravo na ovakvim mestima i najpovoljnija.

Valja istaći i da megamarteki često mame potrošače povoljnim cenama i promocijama, a uz flaše viskija daju i interesantne poklone, poput čaša i majica s natpisom brenda viskija.

Izbor viskija u diskontima pića

Diskonti pića su takođe dobra mesta za kupovinu viskija, jer su uglavnom smešteni u komšiluku i jer najčešće funkcionišu po principu malih komšijskih prodavnica, te  ako vam dođu iznenadni gosti uvek možete na brzinu da “skoknete” po omiljeni viski. Prednost diskontne prodaje i ovakvog tipa prodavnica je u tome što su pojedini skupi brendovi znatno jeftiniji u odnosu na specijalizovane prodavnice. Takođe, diskonti pića su odlično snabdeveni najtraženijim viskijima, odnosno onim svakodnevnim, ali u njima manjka onaj najeksluzivniji segment. Često u njima rade edukovani trgovci, koji će vas uputiti na određenu vrstu viskija i posavetovati vas šta je najpametnije da kupite. Značajnu ulogu ima i to što se sem maloprodajom bave i distribucijom, a ukoliko kupujete veće količine alkohola, možete se dogovoriti da porudžinu dovezu na željenu adresu.

Specijalizovane prodavnice nude najkvalitetniji izbor viskija

Specijalizovane prodavnice luksuzne robe i žestokog alkoholnog pića su kao stvorene za novajlije, ali i istinske ljubitelje viskija. U njima sem premium i onih najluksuznijih brendova viskija, često imaju i bogatu ponudu cigara, tompusa, cigarilosa, lula i duvana. Ove prodavnice su kreirane kao oaze hedonizma i u njima ništa ne manjka. Njihov specifičan način poslovanja se ogleda u tome što stavljaju veliki akcenat na ponudu proizvođača skupocenih pića, a s druge strane na rafovima se mogu pronaći i inovativni artikli koji su često na degustaciji. U specijalizovanim radnjama, po pravilu radi obučeno i iskusno, ljubazno i prijatno osoblje koje je u svakom trenutku spremno da posavetuje i da reši sve dileme.

Gift šopovi i njihova ponuda viskija

Gift šopovi su sve popularnija mesta za kupovinu viskija, jer su i najbolja ukoliko želite da pronađete savršen poklon za dragu osobu ili poslovne partnere. Namenjena su onom tipu hedonista, koji nisu ljubitelji kupovine preko interneta i koji vole da „opipaju” i pogledaju proizvod pre nego što odluče da ga kupe. U poslednje vreme u ponudi imaju veoma velik izbor poklon setova, a u kojima se nalaze i flaše viskija, te sve ono što treba da prati viski i čini ga savršenim poklonom. Ovakvi poklon setovi su veoma popularni među kupcima, jer znatno olakšavaju odabir adekvatnog poklona. U zavisnosti od želje kupca u ponudi su najčešće škotski, američki i irski viskiji, u srednjoj cenovnoj kategoriji, ali može i da se poruči poklon set sa jeftinijim, ali i onaj sa luksuznijim ili najeksluzivnijim. Takođe, ukoliko je kupac u dilemi, rado će vas posavetovati koji set da se uzme. Najpopularnija varijanta jeste korpa ili kutija sa škotskim viskijem, gde je uz njega lepo upakovana tegla sa medom i orasima, tompus i pistaći. Druga varijanta jeste poklon u obliku buketa. U ukrasnoj kutiji, sa puno celofana, smeštena je boca klasičnog viskija Jack Daniel’s sa dve čaše za viski. Osim toga skladno su upakovane i čokolade prefinjenog ukusa.

Online prodaja viskija u veb šopovima

Online prodaja viskija u veb šopovima idealna za ljude koji nemaju vremana da idu po prodavnicama, ali i za osobe koje ne žive u velikim gradovima. Na internetu se može pronaći veliki broj specijalizovanih radnji za prodaju alkoholnih pića, a u ponudi je pozamašan i ozbiljan broj raznih stilova viskija. U ovakvom tipu prodavnica dostupni su oni najjeftiniji, ali i oni najeksluzivniji viskiji. Jedna od prednosti ovakve kupovine je ta što ne plaćate neke od maloprodajnih marži. Ono što je takođe prednost ovih prodavnica jeste i detaljan opis pića koje želite da poručite. Osim cene, opisan je ukus, miris i aroma, godina starosti, kao i istorijat destilerije iz koje viski dolazi. Jedina mana ovakvih prodajnih mesta je mogući rizik da budete prevarani ili dovedeni u zabludu. Kako bi ovo izbegli, kupovinu viskija svedite samo na proverene veb šopove, koji se drže pravila i kojima je ugled, te zadovoljni kupac na prvom mestu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu