VISKI Two Doves

VISKI Two Doves

Viski Two Doves je srpski viski, koji se dobija trostrukom destilacijom, nakon čega odležava u fruškogorskoj hrastovini

Sigurni smo da se Irci i Škoti nikad neće složiti oko toga ko je prvi počeo da destiluje fermentisanu kominu i proizvodi alkoholno piće koje je nakon više vekova, usavršavanjem proizvodnje, dobilo današnji karakter.

Viski

Čini se da u ovom mini ratu ipak za nijansu vodi Irska, a za to je kažu lično zaslužan Sveti Patrik. On je u petom veku uveo u upotrebu kazane za destilaciju. Irski kaluđeri su usavršili umeće destilacije, a njihove škotske kolege su to umeće zdušno prihvatili. Kasnije su i Amerikanci, Kanađani, ali i Japanci počeli da proizvode odličan viski.

Srpski viski

Međutim i Srbija može da se pohvali sa svojim viskijem, jer je na sajtu whiskyflavor.com objavljena lista od pet manje poznatih viskija nastalih širom planete, a koji po kvalitetu mogu da se mere sa najpoznatijim proizvodima nastalim u čuvenim destilerijama. Među viskijima iz Škotske, Japana, Australije i SAD našao se i – viski Two Doves, koji je nastao u Srbiji.

Two Doves

Viski Two Doves proizvodi se u destileriji Komaromi, koja se nalazi u Đurđevu, selu nadomak Novog Sada. Ovaj viski je nastao kao rezultat skoro tridesetogodišnjeg usavršavanja tehnološkog postupka prilagođenog porodičnoj proizvodnji viskija. Reč je o prvom vojvođanskom single malt viskiju koji se proizvodi isključivo od domaćeg ječmenog slada i domaćeg kvasca. Triput je destilisan u klasičnom kazanu, a njegova boja je posledica dugotrajnog kontakta s fruškogorskom hrastovinom.

Bez leda

Viski Two Doves karakterističan je po zlatnoj boji, koju dobija od hrastovine, kao i po  slatkastom ukusu i aromi, ali i jasno definisanom završnicom. Viski Two Doves se pije na sobnoj temperaturi, blago rashlađen i bez leda. Eventualno, da bi se oslobodili ukus i aroma može se doliti malo negazirane izvorske vode.

 

Stil Single Malt

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 12 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu