VISKI The Naked Grouse

VISKI The Naked Grouse

Viski The Naked Grouse pravi je predstavnik vrhunskog škotskog destilata, koji dozreva na suncu – u u sušenim sherry i hrastovim buradima

Viski je vrsta destilovanog alkoholnog pića, a pravi se od fermentisane kaše žitarica. Za različite vrste i brendove koriste se različite žitarice. Viski se čuva u starim drvenim bačvama, koje se najčešće prave od belog hrasta. Viski je strogo kontrolisano žestoko alkoholno piće, a proizvodi se širom sveta u mnogo klasa i vrsta. Jedan od njih je i viski The Naked Grouse iz destilerije Famous Grouse brend.

Viski sa bogatom istorijom

Viski The Naked Grouse pojavio se davne 1896. godine. Tada ga je proizvodila destilerija Matthew Gloag & Son. Posle mnogo promena vlasničke strukture, danas je ovaj brend u vlasništvu Edrington grupe. Reč je o single malt viskiju.  Njegov amblem je Red Grouse, tetreb nacionalna ptica Škotske.

Viski i njegova mešavina

Destilerija Matthew Gloag & Son  počela je da se bavi proizvodnjom viskija  1875. godine, da bi 1896. Williamov nećak Matthew Gloag preuzeo porodični posao te je stvorio novi brend – The Grouse. Međutim, 1905. godine kompanija menja ime u The Famous Grouse. Godine 1970. destilerija je prodata Highland kompaniji.

Viski omiljen u svetu

U Škotskoj 1980. godine ovaj brend postaje najprodavaniji. Te iste godine kreće izvoz viskija The Naked Grouse. Njegova popularnost je i dalje na istom nivou, te se u svetu proda više od 2 miliona kutija viskija. Za ovaj viski kažu da je pravi predstavnik škotskog viskija.

Viski s aromom crne trešnje

Viski The Naked Grouse dozreva na suncu u sherry i hrastovim buradima. Uticaj na kvalitet ima prvo punjenje u sherry bačve. Zato je ovaj viski crvenkasto smeđe boje, dok se u mirisu oseti crna trešnja, kao i hrast. Aromatičan je, a aroma je vrlo uglađena. Osim toga viski The Naked Grouse je prepoznatljive arome sušenog voća, dok se u pozadini osete cimet i muskatni oraščić. Završnica je slatka i bogata i u njoj dominira tamna čokolada i narandža.

Servira se blago rashlađen.

 

Stil Blended malt viski

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

KONJAK Frapin VSOP

KONJAK Frapin VSOP

Konjak Frapin VSOP vrhunski je destilat, koji se spravlja isključivo od grožđa sa Premier Cru imanja starog nekoliko vekova Konjak

Votka Smirnoff Orange

VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa.

Tanqueray Nº Ten

PREPORUKA Tanqueray Nº Ten

Ukoliko vaš izbor za kraj leta bude Džin Tanqueray Nº Ten  najbolje je da ga kombinujete sa tonikom, ledom i kriškom

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski