VISKI Ballantine’s Finest

VISKI Ballantine’s Finest

Viski Ballantine’s Finest, čija je proizvodnja započeta 1827. godine, drugi je najprodavaniji viski na svetu

Viski je najpopularnije alkoholno piće na svetu. Najpoznatiji je škotski viski, a zatim slede irski, američki, kanadski i japanski. Ovo piće se dobija destilacijom fermentisanih žitarica – najčešće ječma, kukuruza i raži, ali i njihovom mešavinom.  Postoji nekoliko tipova viskija: blended, grain, blended malt, single malt, bourbon i rye.

Viski koji se prodaje svake sekunde

Najpoznatiji brendovi viskija su Johnnie Walker, Ballantine’s, Chivas, Jameson, Jack Daniel’s i Jim Beam. Najpopularniji škotski viski u Evropi jeste viski Ballantine’s. Interesantno je da se  svake sekunde u svetu proda dve flaše ovog brenda. To ga čini škotskim viskijem broj 2 u svetu. Osnivač ovog vrlo popularnog brenda je George Ballantine. Destilerija je osnovana 1827. godine, da bi se zahvaljujući njegovim sinovima 1869. godine proširila do Glasgowa.

Viski s bogatom istorijom

Sada posluju pod imenom George Ballantine & Son. Od osnivanja do danas njihovi destilati ne menjaju recepturu. Viski Ballantine’s danas ima najsveobuhvatniji asortiman kvalitetnih, starenih, blendovanih škotskih viskija koji su dostupni širom sveta. Najpopularniji je svakako viski Ballantine’s Finest. Reč je o složenom, prefinjenom i elegantnom blended škotskom viskiju. Viski Ballantine’s Finest, čija je proizvodnja započeta 1827.godine, drugi je najprodavaniji viski na svetu.

Viski s aromom čokolade i vanile

Viski Ballantine’s Finest predstavlja mešavinu single malt viskija i single grain viskija. To znači da sadrži više od 50 single maltova, sa posebnim naglaskom na Glen­bur­gie i Mil­ton­duff, koji su pomešani sa četiri grain viskija. Zato ova  mešavina ima poseban mek, sladak i kompleksan karakter. Njegova svetlo zlatna boja dolazi upravo zbog ove mešavine. Svi destilati su stari najmanje tri godine, a pojedini i daleko više. Arome iz osnovnih maltova Miltonduff i Glenburgie daju viskiju Ballantine’s Finest note čokolade, jabuke i vanile.

Viski Ballantine’s Finest servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Blended scotch whiskey

Jačina 40 %

Temperatura serviranja  12 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu