VISKI Revival Single Malt

VISKI Revival Single Malt

Viski Revival Single Malt pije se čist ili sa ledom, a interesantno je da se u oba slučaja osete svi njegovi aromatski kompleksi

Viski je jedinstveno piće na svetu, koje ljudima koji ga piju daje posebnu moć. Međutim u poslednje vreme, destilerije se trude da u svoje destilate unesu novu svežinu. Nova malt igrarija i filozofija u kreiranju viskija dešava se u tri destilerije u Škotskoj. Jedna od njih je destilerija Glenglassaugh koja proizvodi viskije sa slatko-slanim notama, a koju duguju svom morskom okruženju.

Viski sa obale mora

Destilerija Glenglassaugh nalazi se odmah pored plaže Sandend zaliva i  graniči se sa Speyside i Highland regijama, stoga je reč o destileriji koja ima tri različite karakteristike. Njen nastanak vezuje se za 1875. godinu, kada je destileriju osnovao pukovnik James Moir.

Viski iz destilerije Glenglassaugh

Glenglassaugh u prevodu označava dolinu sivo-zelenog mesta, koja je nastala zahvaljujući lepom okruženju u kom je destilerija smeštena. Grb destilerije Glenglassaugh predstavlja poveznicu između destilerije i mora. Talasi na grbu simbol su priobalne lokacije, koja ima izuzetan uticaj na karakter ovog viskija. Dok morske bele ptice (ganeti) koje se nalaze na grbu simbolizuju mir.

Viski od najkvalitetnijeg škotskog ječma

Za proizvodnju viskija Revival Single Malt koristi se najkvalitetniji škotski ječam, kao i tradicionalne metode destilacije. Viski sazreva u izbalansiranoj sinergiji crvenih vinskih i svežih burbon buradi, testiranih i rekonstruisanih za dvostruko sazrevanje. Viski Revival Single Malt ima srednju završnicu, sa toplim, začinjenim vinom, šerijem i karamelom.

Revival Single Malt

Prilikom ispijanja ovaj viski na nepcu daje sladak i kremast ukus, sa bogatim aromama narandže, šljive, trešnje, oraha, čokolade, meda, šerija i mekanog, začinjenog hrasta.  Preporuka je da se viski Revival Single Malt pije čist ili sa ledom. U oba slučaja će se osetiti puna i bogata aroma, kao i intenzivan miris.

Servira se blago rashlađen.

 

Stil Single Malt

Alkohol 45%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Caruso

Restoran Caruso

Restoran Caruso nalazi se preko puta hotela Moskva, na Terazijama, na 8. spratu stambene zgrade. Restoran Caruso je restoran savremenog

Tekila herradura plata

TEKILA Herradura Plata

Tekila Herradura Plata miriše na pečenu agavu, a dok se ispija osete se nežne note meda Tekilu prati istorija duga

KONJAK Hennessy Pure White

KONJAK Hennessy Pure White

Konjak Hennessy Pure White je veoma specifičan konjak i njegova prodaja je limitirana, a evo i zbog čega Konjak nosi

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

Rakija Zlatar Divlja Kruška pravi se od najkvalitetnijih plodova koje priroda daje Proizvodnja rakija u Srbiji bazira se na čitavoj

DŽIN Starina Novak Barik

DŽIN Starina Novak Barik

Džin Starina Novak Barik ima kompleksan ukus i miris, a prilikom ispijanja prepliću se note hrastovine i kleke Britanski vojnici

barmeni, spiriti, kokteli

BARMENS Kako poslužiti koktel

Jedan od lidera u HoReCa edukaciji barmena i predsednik udruženja BarmeNS Ranko Spasojević, koji je iznedrio na stotine odličnih barmena, kaže da je edukacija veoma bitna jer se praktično svakodnevno menjaju navike konzumenata i stalno se na tržištu pojavljuju nova pića.

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura