Viski Revival Single Malt pije se čist ili sa ledom, a interesantno je da se u oba slučaja osete svi njegovi aromatski kompleksi
Viski je jedinstveno piće na svetu, koje ljudima koji ga piju daje posebnu moć. Međutim u poslednje vreme, destilerije se trude da u svoje destilate unesu novu svežinu. Nova malt igrarija i filozofija u kreiranju viskija dešava se u tri destilerije u Škotskoj. Jedna od njih je destilerija Glenglassaugh koja proizvodi viskije sa slatko-slanim notama, a koju duguju svom morskom okruženju.
Viski sa obale mora
Destilerija Glenglassaugh nalazi se odmah pored plaže Sandend zaliva i graniči se sa Speyside i Highland regijama, stoga je reč o destileriji koja ima tri različite karakteristike. Njen nastanak vezuje se za 1875. godinu, kada je destileriju osnovao pukovnik James Moir.
Viski iz destilerije Glenglassaugh
Glenglassaugh u prevodu označava dolinu sivo-zelenog mesta, koja je nastala zahvaljujući lepom okruženju u kom je destilerija smeštena. Grb destilerije Glenglassaugh predstavlja poveznicu između destilerije i mora. Talasi na grbu simbol su priobalne lokacije, koja ima izuzetan uticaj na karakter ovog viskija. Dok morske bele ptice (ganeti) koje se nalaze na grbu simbolizuju mir.
Viski od najkvalitetnijeg škotskog ječma
Za proizvodnju viskija Revival Single Malt koristi se najkvalitetniji škotski ječam, kao i tradicionalne metode destilacije. Viski sazreva u izbalansiranoj sinergiji crvenih vinskih i svežih burbon buradi, testiranih i rekonstruisanih za dvostruko sazrevanje. Viski Revival Single Malt ima srednju završnicu, sa toplim, začinjenim vinom, šerijem i karamelom.
Revival Single Malt
Prilikom ispijanja ovaj viski na nepcu daje sladak i kremast ukus, sa bogatim aromama narandže, šljive, trešnje, oraha, čokolade, meda, šerija i mekanog, začinjenog hrasta. Preporuka je da se viski Revival Single Malt pije čist ili sa ledom. U oba slučaja će se osetiti puna i bogata aroma, kao i intenzivan miris.
Servira se blago rashlađen.
Stil Single Malt
Alkohol 45%
Temperatura serviranja 10 ˚C