VISKI Oban 14 Years Old

Oban viski

Oban 14 godina star single malt viski se i nakon dva veka proizvodi na isti stari i tradicionalan način

Viski je žestoko alkoholno piće koje ne treba posebno predstavljati i obično se vezuje za moć i novac. Međutim, to nije sasvim tačno je na tržištu postoji mnoštvo proizvođača koji ga nude u svim cenovnim kategorijama.

Škotska je veoma poznata po proizvodnji viskija, a jedna od mnogobrojnih škotskih destilerija je i Oban destilerija koja se nalazi na obali zapadne Škotske.

Osnovali su je braća Džon i Hju Stevenson 1794. Godine. Njih dvojica su se prvobitno bavila popravkom čamaca i brodova, da bi kasnije napravili pivaru koju su pretvorili u Oban destileriju.

Viski 14 godina star

Oban 14 years old single malt viski dolazi iz jedne od najstarijih, ali i najmanjih škotskih destilerija. Konzumiranjem ovog viskija na pravilan način osetićete sve bogate kompleksne arome Highlands-a,  pomešane sa zemljanim i primorskim karakterom ostrva Oban.

Viski Oban je veoma jasno definisan i izbalansiran single malt i u njemu dominiraju jesenje arome voća i morskog vazduha. Oban viski poseduje bogat Highland karakter, za koji je zaslužan dugi proces fermentacije i dugo odležavanje u hrastovim buradima.

Viski s ukusom mora

Ovaj viski je karakterističan po kombinaciji bogate slatkoće i zadimljenje suvoće. Dok se ispija Oban 14 years old osete se voćne note pomorandže, kruške i suve smokve, uz dodir morske soli i zadimljenosti treseta.

Savršeno se slaže sa morskom hranom poput dimljenog lososa ili ostriga, jer utiče da hrana dobije novu dubinu ukusa i sekundarne arome.

Najbolje je piti ga čistog u tumber čaši, sa malo hladne negazirane vode.

Viski Oban 14 years old dobitnik je mnogih nagrada i više puta je za svoj kvalitet dobijao zlatne, srebrne, bronzane, ali i master medelje na najprestižnijim ocenjivanjima viskija.

 

Stil Single Malt

Alkohol 43%

Temperatura serviranja oko 12 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Dzin Pruna

DŽIN Pruna Dry

Džin Pruna Dry je prvi srpski džin koji se proizvodi u Istočnoj Srbiji Džin je jedno od omiljenih pića konzumenata

VOTKA Ciroc Ultra Premium

VOTKA Ciroc Ultra Premium

Votka Ciroc Ultra Premium dolazi sa juga Francuske i pravi se isključivo od belog grožđa iz regije Gejak Prva asocijacija

Viski Dewars white label

Viski Dewar’S White Label

Viski Dewar’S White Label je klasičan mešani škotski viski, koji je savršen za koktele Viski je često menjao svet i

TEKILA Cabo Wabo

TEKILA Cabo Wabo

Tekila Cabo Wabo stekla je planetarnu slavu zahvaljujući frontmenu grupe Van Halen, a evo i zbog čega Od svih žestokih

RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne Šljivovica je

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura