USKORO Rakija od vina Soko V.S.O.P. u novoj ambalaži

Soko vinjak

U pripremi je novi i autentičan dizajn, koji će biti dostupan u ograničenim količinama, a koji će biti prilagođen kolekcionarima vrhunskih destilata

Vinjak, kao i ostali spiriti tipa konjaka dobija se destilacijom vina, a zatim i odležava u hrastovim buradima. Zato, u zavisnosti od kvaliteta sirovine i stepena primarne originalne tehnologije, vinjak je po svom sastavu i organoleptičkim svojstvima vrlo sličan originalnom konjaku. Srbija može da se pohvali kvalitetnim brendovima i baš zato srpski vinjak može da stane rame uz rame sa najkvalitetnijim konjacima. Vrlo kvalitetam vinjak proizvode u destileriji R.B. Global čiji je poznati brend Stara Sokolova, a uskoro za svoje verne konzumente pripremaju i novi autentičan dizajn koji će biti dostupan u ograničenim količinama.

Vinjak od rizlinga, župljanke i burgundca

Rakija od vina Soko V.S.O.P. je plemenito piće, proizvedeno pažljivom kupažom više tipova probranih vinskih destilata od vina iz čuvenih vinskih regiona Srbije –  župskog, šumadijskog i podunavskog vinogorja. Rakija od vina V.S.O.P. napravljena je od najfinijih sorti grožđa, od kojih su najzastupljenije rizling, župljanka i burgundac. Ovaj sofisticirani vinjak dobija se trostrukom destilacijom mladog vina i to na složenom kazanu sa rektifikacionim kolonom. Proces se odvija pod strogo kontrolisanom režimu i uslovima, jer se na taj način najbolje i očuva kompleksna i prefinjena aroma.

Soko vinjak

Vinski destilat četiri godine star

Inače, Bogdanovići napominju da vinski destilat koji dugo godina stari u buradima sa harmonizovanim taninskim i ligninskim materijama iz hrastovine dobija braon ćilibarnu boju. Poseduje duboku harmonizaciju odležanog vinskog destilata i sadrži dosta voćne punoće. Uz to je odlično ukomponovan sa taninskim notama hrastovih buradi, posebno pripremanim za duga odležavanja. Zbog odležavanja u pažljivo biranim hrastovim burićima i bačvama, Rakija od vina Soko boje je mahagonija, a kada se prinese nosu ima mirisne tonove bele čokolade, slatkih začina i sveže prženih orašastih plodova. Zato ne treba da čudi što je ovaj vinjak ponosan nosilac V.S.O.P. klasifikacije poznate i u svetu konjaka, a koja označava da je destilat stario najmanje četiri godine.

Aperitiv i dižestiv

Rakija od vina porodice Bogdanović, koja spada u kompleksna pića, može da se pije  kao aperitiv i kao dižestiv, a slaže se uz sve vrste mesa, paštete, pečurke, zatim uz različite sireve, pa čak i uz tamnu čokoladu. Odlično se uklapa uz sve cigarete premium kvaliteta. Podsećanja radi, prodaja Rakije od vina Stara Sokolova počela je 2010. godine i od tada do danas nosi oznaku V.S.O.P. ali je njena priprema i proizvodnja počela mnogo ranije. Naime, kao proizvođači vrhunskih voćnih rakija, ali i kao ljubitelji konjaka, Bogdanovići su sebi postavili izazov te su rešili da proizvodu vrhunski vinski destilat, a sve u cilji da  konzumentima pored bogatog asortimana voćnih rakija, ponude i rakiju od vina (grožđa), koja će po svom kvalitetu biti na nivou konjaka.

Soko vinjak

Vinjak s autentičnim specifičnostima

Ovo prefinjeno piće se ipak razlikuje od konjaka, a najviše po domaćim, autentičnim specifičnostima i finim primesama. Valjalo bi napomenuti da i vinjak, baš kao i konjak ima iste oznake – VS (Very Special) označava najmlađi destilat u kupaži vinjaka i on po pravilu stari minimum 2 godine u drvenom buretu. Po pravilu od ostale tri vrste se razlikuje po najvoćnijoj i najlaganijoj aromi. Vinjak V.S.O.P. (Very Superior Old Produckt) je vinjak u kom je najmlađi destilat, koji ulazi u kupažu, stario minimum 4 godine. Karakterističan je po punijoj i kompleksnijoj aromi i formiranom bukeu. XO (Extra Old) znači da je destilat stario minimum 10 godina, te da poseduje najkompleksniju aromu i buke veoma starog pića.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.