DESTILERIJA JARDII PREDLAŽE Rakija Vilijamovka u koktelima

Jardii

Njen početni ukus je mekan i suptilan, a nakon toga sledi veoma čista i brilijantna završnica

Kada se pomisli na rakiju od kruške, prva asocijacija na nju je vilijamovka koja se proizvodi od istoimene sorte kruške. Takođe, za rakiju od kruške sorte vilijamovka, komotno se može reći da je i najpoznatija sorta od koje se proizvode rakije vrhunskog kvaliteta. Ova sorta kruške je vrlo stara i poreklo vodi iz Velike Britanije, a kako bi rakija od nje bila kvalitetna, plodovi se beru u trenutku kada dostignu punu zrelost. Naime, to i jeste period kada je plod kruške prepun prirodnih šećera i minerala.

Kvalitetna rakija od plodova čiste sorte

Kako bi se proizvela rakija premium kvaliteta preporuka je da se koristite plodovi čiste sorte, jer je takav proizvod i najtraženija kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Upravo se jedna takva rakija od kruške premium kvaliteta proizvodi u destileriji Jardii, koja se nalazi u Brusniku selu koje je smešteno u Timočkoj krajini, a u blizini Zaječara i Negotina. Rakija od kruške Jardii je prepoznatljiva po svojoj Pear Eau de Vie, a čiji je ukus osvežavajuć i umereno sladak, te je preporuka da se pije čista, ali se isto tako odlično uklapa u koktelma  i šotovima.

Rakija od kruške mekog i suptilnog ukusa

Njen početni ukus je mekan i suptilan, a nakon toga sledi veoma čista i brilijantna završnica. Kako bi proizveli rakiju vrhunskog kvaliteta u destileriji Jardii koriste zrele zlatno-žute plodove, koji su na vrhuncu svog aromatičnog razvoja. Zahvaljujući tome, ovaj proizvod čuva duboke i bogate arome, koje doprinose tome da se dobije delikatna Eau de Vie kruška. Čitav proces proizvodnje odvija se u nekoliko faza, od berbe, preko pranja voća i njegovog skladištenja. Zatim sledi vrenje, destilacija, odležavanje, dozrevanje i čuvanje.

Jardii
Odlično se uparuje sa sirom 

Kada su rakija i hrana u pitanju, potrebno je pronaći pravi aromatski kompleks- složiti aromatski kompleks rakije sa aromama hrane. Zato se svetski eksperti i kulinari slažu da se rakija od kruške odlično uparije sa mocarela sirom i listovima suve kruške, a osim mocarele koja je blagog ukusa, mogu da se posluže i mladi sirevi neutralnog ukusa, a takođe se slaže i sa blažim mesnim zalogajima. Inače, valjalo bi napomenuti da je brend Jardii kreiran sa ciljem da inostranom tržištu pokažu kako se u Srbiji uzgaja voće za koje se može reći da je najkvalitetnije na svetu, a samim tim pokazuju da sa našeg podneblja stižu i najkvalitetnije voćne rakije.

U rakiji sačuvana duša voća

Kako bi sačuvali suštinu i dušu voća, u proivodnji rakija ne koriste nikakve aditive ili konzervanse i zato u skladu sa misijom Jardii destilacije imaju samo najkvalitetnije Eau de Vie. Koristeći znanje i iskustvo, ali i najnoviju tehnologiju  proizvode ukusnu, glatku i prepoznatljivu potpuno prirodnu Premium rakiju. Od njihove Vilijamovke prave se i odlični kokteli, a  preporuka je da pomešate  Jardii rakiju vilijamovku sa pivom od đumbira i Dash of Angostura Bitterom. Ovaj koktel je idealan za ispijanje sa prijateljima tokom vrelih letnjih dana.

Premium rakije

Inače, osnivač  destilerije Jardii je Nenad Perić koji s pažnjom pravi vrhunske i premium rakije, gde se maksimalno poštuje svaki stepen proizvodnje. Sem vilijamovke i ponudi su i rakije visokog kvaliteta od šljive, jabuke i dunje, koje plene svojim ukusom i aromama, a ujedno su odlična podloga za pripremu koktela.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.