TEKILA Herradura Reposado

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus vanile

Tekila, meksičko nacionalno piće, klasifikuje se u pet kategorija – prva je oro ili zlatna tekila, koja je mlada i iskvarena, što znači da joj se najčešće dodaju karamel, šećer ili glicerin, da bi podsećala ukusom na starije tekile. Zatim, blanko – bela ili plata – srebrna, odnosno prozirne i nešto kvalitetnije tekile. Sledeća je reposado tekila, koja je odležala minimalno 2 meseca, ali kraće od godinu dana u hrastovoj buradi.

Anjeho tekila

Tekila anjeho je stara tekila, koja je odležala minimalno godinu dana, ali manje od 3 godine u hrastovoj buradi, dok je ekstra anjeho ili ekstra stara tekila odležala minimum 3 godine u hrastovoj buradi. Ova kategorija tekile uvedena je u martu 2006. godine. Naime, proces starenja menja boju tekile, ali katkad se nezavisno od starosti dodaje karamel kako bi se dobila tamna boja.

Reposado tekila

Tekila reposado je čini se i najrasprostranjenija tekila, a jedna od njih je i tekila Herradura Reposado proizvedena u meksičkoj destileriji Casa Herradura. Osnivač je Feliciano Romo, koji je imao vrlo visoke standarde u kreiranju tekile, što su do danas nastavili njegovi naslednici. Reč je o super premium tekili, a to prvenstveno znači da se agava kuva u glinenim rernama, a nakon toga i destiluje posebnom metodom, te se zatim flašira na idiličnoj haciendi Casa Herradura.

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado sazreva u buradima od američkog hrasta 11 meseci , pa zbog dužine sazrevanja tekila dobija intezivno zlatnu boju. Proizvodi se od 100 odsto  plave agave, koja piću daju fin intenzitet aroma. Kada se prinese nosu miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok se u ukusu oseti mekani blago puterasti ukus vanile, sa aromom slatko – kuvane agave, pomešane sa orasima i pomorandžom. Pije se čista, ili sa kockicama leda.

Tekila Herradura Reposado servira se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

VOTKA After Work

VOTKA After Work

Votka After Work je čak 5 puta destilovana votka, koja se proizvodi u Španiji, a spravljena je od najkvalitetnijih sastojaka

VOTKA Beluga Allure

VOTKA Beluga Allure

Votka Beluga Allure je visokokvalitetna votka i ima složen ukus slatkih nota, začina i svežeg hleba Votka je danas jedno

Belobog kajsija

RAKIJA Belobog kajsija

Rakija Belobog kajsija je delikatesna rakija od kajsije, koja je destilovana na ručno iskovanom bakarnom kazanu Kada se ukrste dva

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski