TEKILA Herradura Reposado

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus vanile

Tekila, meksičko nacionalno piće, klasifikuje se u pet kategorija – prva je oro ili zlatna tekila, koja je mlada i iskvarena, što znači da joj se najčešće dodaju karamel, šećer ili glicerin, da bi podsećala ukusom na starije tekile. Zatim, blanko – bela ili plata – srebrna, odnosno prozirne i nešto kvalitetnije tekile. Sledeća je reposado tekila, koja je odležala minimalno 2 meseca, ali kraće od godinu dana u hrastovoj buradi.

Anjeho tekila

Tekila anjeho je stara tekila, koja je odležala minimalno godinu dana, ali manje od 3 godine u hrastovoj buradi, dok je ekstra anjeho ili ekstra stara tekila odležala minimum 3 godine u hrastovoj buradi. Ova kategorija tekile uvedena je u martu 2006. godine. Naime, proces starenja menja boju tekile, ali katkad se nezavisno od starosti dodaje karamel kako bi se dobila tamna boja.

Reposado tekila

Tekila reposado je čini se i najrasprostranjenija tekila, a jedna od njih je i tekila Herradura Reposado proizvedena u meksičkoj destileriji Casa Herradura. Osnivač je Feliciano Romo, koji je imao vrlo visoke standarde u kreiranju tekile, što su do danas nastavili njegovi naslednici. Reč je o super premium tekili, a to prvenstveno znači da se agava kuva u glinenim rernama, a nakon toga i destiluje posebnom metodom, te se zatim flašira na idiličnoj haciendi Casa Herradura.

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado sazreva u buradima od američkog hrasta 11 meseci , pa zbog dužine sazrevanja tekila dobija intezivno zlatnu boju. Proizvodi se od 100 odsto  plave agave, koja piću daju fin intenzitet aroma. Kada se prinese nosu miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok se u ukusu oseti mekani blago puterasti ukus vanile, sa aromom slatko – kuvane agave, pomešane sa orasima i pomorandžom. Pije se čista, ili sa kockicama leda.

Tekila Herradura Reposado servira se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

VOTKA Ciroc Ultra Premium

VOTKA Ciroc Ultra Premium

Votka Ciroc Ultra Premium dolazi sa juga Francuske i pravi se isključivo od belog grožđa iz regije Gejak Prva asocijacija

Holivud voli viski

VISKI Holivud voli viski

Filmovi i filmski serijali često su vezivali žestoka alkoholna pića uz sebe, ali i konkretne brendove, te sinergijskim efektom visoke

TEKILA Kah Anejo

TEKILA Kah Anejo

Tekila Kah Anejo stari dve godine, nakon čega  odležava u američikim hrastovim buradima i pomalo je zastrašujuća tekila Popularnost najpoznatijeg

Remy Martin VSOP Champagne

Konjak Remy Martin VSOP Champagne je konjak savršene harmonije moćnih i elegantnih aroma Konjak je jedan od najcenjenijih destilata na

Dzin GMG dry

DŽIN GMG Dry

Džin GMG Dry je pobrao simpatije širom sveta, a najbolje se slaže sa hladnim tonikom Ljudi ili vole džin ili

VISKI Dalmore 12

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski