TEKILA Herradura Reposado

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus vanile

Tekila, meksičko nacionalno piće, klasifikuje se u pet kategorija – prva je oro ili zlatna tekila, koja je mlada i iskvarena, što znači da joj se najčešće dodaju karamel, šećer ili glicerin, da bi podsećala ukusom na starije tekile. Zatim, blanko – bela ili plata – srebrna, odnosno prozirne i nešto kvalitetnije tekile. Sledeća je reposado tekila, koja je odležala minimalno 2 meseca, ali kraće od godinu dana u hrastovoj buradi.

Anjeho tekila

Tekila anjeho je stara tekila, koja je odležala minimalno godinu dana, ali manje od 3 godine u hrastovoj buradi, dok je ekstra anjeho ili ekstra stara tekila odležala minimum 3 godine u hrastovoj buradi. Ova kategorija tekile uvedena je u martu 2006. godine. Naime, proces starenja menja boju tekile, ali katkad se nezavisno od starosti dodaje karamel kako bi se dobila tamna boja.

Reposado tekila

Tekila reposado je čini se i najrasprostranjenija tekila, a jedna od njih je i tekila Herradura Reposado proizvedena u meksičkoj destileriji Casa Herradura. Osnivač je Feliciano Romo, koji je imao vrlo visoke standarde u kreiranju tekile, što su do danas nastavili njegovi naslednici. Reč je o super premium tekili, a to prvenstveno znači da se agava kuva u glinenim rernama, a nakon toga i destiluje posebnom metodom, te se zatim flašira na idiličnoj haciendi Casa Herradura.

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado sazreva u buradima od američkog hrasta 11 meseci , pa zbog dužine sazrevanja tekila dobija intezivno zlatnu boju. Proizvodi se od 100 odsto  plave agave, koja piću daju fin intenzitet aroma. Kada se prinese nosu miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok se u ukusu oseti mekani blago puterasti ukus vanile, sa aromom slatko – kuvane agave, pomešane sa orasima i pomorandžom. Pije se čista, ili sa kockicama leda.

Tekila Herradura Reposado servira se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.