TEKILA Herradura Reposado

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus vanile

Tekila, meksičko nacionalno piće, klasifikuje se u pet kategorija – prva je oro ili zlatna tekila, koja je mlada i iskvarena, što znači da joj se najčešće dodaju karamel, šećer ili glicerin, da bi podsećala ukusom na starije tekile. Zatim, blanko – bela ili plata – srebrna, odnosno prozirne i nešto kvalitetnije tekile. Sledeća je reposado tekila, koja je odležala minimalno 2 meseca, ali kraće od godinu dana u hrastovoj buradi.

Anjeho tekila

Tekila anjeho je stara tekila, koja je odležala minimalno godinu dana, ali manje od 3 godine u hrastovoj buradi, dok je ekstra anjeho ili ekstra stara tekila odležala minimum 3 godine u hrastovoj buradi. Ova kategorija tekile uvedena je u martu 2006. godine. Naime, proces starenja menja boju tekile, ali katkad se nezavisno od starosti dodaje karamel kako bi se dobila tamna boja.

Reposado tekila

Tekila reposado je čini se i najrasprostranjenija tekila, a jedna od njih je i tekila Herradura Reposado proizvedena u meksičkoj destileriji Casa Herradura. Osnivač je Feliciano Romo, koji je imao vrlo visoke standarde u kreiranju tekile, što su do danas nastavili njegovi naslednici. Reč je o super premium tekili, a to prvenstveno znači da se agava kuva u glinenim rernama, a nakon toga i destiluje posebnom metodom, te se zatim flašira na idiličnoj haciendi Casa Herradura.

Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado sazreva u buradima od američkog hrasta 11 meseci , pa zbog dužine sazrevanja tekila dobija intezivno zlatnu boju. Proizvodi se od 100 odsto  plave agave, koja piću daju fin intenzitet aroma. Kada se prinese nosu miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok se u ukusu oseti mekani blago puterasti ukus vanile, sa aromom slatko – kuvane agave, pomešane sa orasima i pomorandžom. Pije se čista, ili sa kockicama leda.

Tekila Herradura Reposado servira se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Belobog kajsija

RAKIJA Belobog kajsija

Rakija Belobog kajsija je delikatesna rakija od kajsije, koja je destilovana na ručno iskovanom bakarnom kazanu Kada se ukrste dva

Akashi White Oak

VISKI Akashi White Oak

Viski Akashi White Oak proizvodi se na dva načina i to onaj za japansko, te onaj za svetsko tržište, a

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

Rakija Zlatar Divlja Kruška pravi se od najkvalitetnijih plodova koje priroda daje Proizvodnja rakija u Srbiji bazira se na čitavoj

Votka Finlandia

VOTKA Finlandia Classic

Votka Finlandia Classic napravljena je od ječma, koji sazreva pod „ponoćnim sunce“ – Zato je veoma čistog ukusa Votka je

Vilina dunja

RAKIJA Vilina Dunja

Rakija Vilina Dunja je destilat spravljen od isključivo srpske sorte dunje Rakija se u Srbiji proizvodi od davnina. Proizvodi se

Herradura Reposado

TEKILA Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus

Viski Dewars white label

Viski Dewar’S White Label

Viski Dewar’S White Label je klasičan mešani škotski viski, koji je savršen za koktele Viski je često menjao svet i

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura