TEKILA Cabo Wabo

TEKILA Cabo Wabo

Tekila Cabo Wabo stekla je planetarnu slavu zahvaljujući frontmenu grupe Van Halen, a evo i zbog čega

Od svih žestokih alkoholnih pića, tekila je ta koja ima reputaciju da ljudi kada je popiju rade totalno neverovatne stvari. Tekila se dobija destilacijom plave agave, koja se primarno gaji u gradu Tekila, u državi Jalisko, u Meksiku. Na vrhuncu zrelosti, sakupljaju je eksperti poznati pod imenom Himadores, a zatim je peku, gnječe, fermentiraju i flaširaju. U svetu postoji veliki broj brendova tekile, a samo je nekoliko vrlo popularno.

Najpopularnija tekila u Americi

Jedna od popularnijih u svetu, a naroćito u Americi, gde je druga po prodaji i konzumaciji, jeste tekila Cabo Wabo – brend popularan po tome što je osnivač i vlasnik destilerije poznati rok muzičar Sammy Hagar iz benda Van Halen. Naime, Cabo Wabo je brend kreiran 1996. Godine, kada je rok muzičar boravio u Cabo San Lucasu. Tada je bio partner sa jednom meksičkom destilerijom. Sammy više nije povezan sa brendom Cabo Wabo, jer je sve svoj deo prodao kompaniji Gruppo Campari.

Najfinija tekila

Kompanija Gruppo Campari u ponudi ima nekoliko stilova ove tekile, a jedan od njih je i tekila Cabo Wabo Resporado, koja je priznata kao jedna od najfinijih tekila na svetu. Tekila Cabo Wabo reposado pruža posebno  iskustvo koje čak i najprobirljiviji konzumenti smatraju divnim i jedinstvenim. Kada se primiče ka nosu osete se fine note slatke limete, pomorandže i svežeg bilja. Ova tekila sazreva u američkim hrastovim bačvama, od 4 do 6 meseci, i zato poseduje odvažan i papren ukus, u kom dominiraju nagoveštaji voća, koji se kratko zadržavaju na nepcu, nakon čega sledi dugačka začinska završnica.

Cabo Wabo

Ova votka je specifična i po tome što se pravi od veber plave agave, koja se za tu namenu bere kada dosegne između 8 i 12 godina. Agava se zatim kuva u kamenim posudama zagrejanim na pari, a zatim se secka i melje kako bi se uzeo samo nektar iz biljke. Sledi fermentacija koja je potpuno prirodna i bez dodatkla aditiva i drugih hemikalija. Tekila Cabo Wabo se zatim destiluje dva puta, kako bi se uklonile nečistoće i da bi se poboljšao miris i sadržaj alkohola. Tekila se zatim puni u ručno rađenje staklene boce.

Tekila Cabo Wabo se servira blago rashlađena.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  13 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu