TEKILA Casamigos Blanco

Casamigos Blanco

Tekila Casamigos Blanco je vrlo kvalitetna i tražena tekila među konzumentima širom sveta, a više je razloga za to

Tekila je piće koje ima izuzetno fin ukus i zato je popularna širom sveta, a čest je sastojak i u koktelima. Meksikanci je obično konzumiraju čistu, dobro poznatim kabalitosim čašicama.

Tekila

Halisko je centralna meksička država u kojoj se gaji oko 80 procenata od ukupnog roda agave. Iako su se zakoni menjali kako bi se tekila mogla praviti i u drugim državama Meksika i dalje je istoimeni grad Tekila, centralno mesto gde se ovaj destilat proizvodi. Jedna od  destilerija smeštena u ovom okrugu je i destilerija Casamigos, koja proizvodi tekile vrhunskih kvaliteta.

Tekila Džordž Klunija

Destileriju je osnovao jedan od najplaćenijih i najpoznatijih holivudskih glumaca Džordž Kluni.  Međutum, kao suosnivač firme Casamigos svoj deo je prodao kompaniji Diagio. Kluni je destileriju osnovao 2013. godine sa prijateljem Rendijem Gerberom i to sasvim slučajno. Oni su jedan pored drugog gradili kuće za odmor u meksičkom Kabo San Lukasu i tom prilikom provodeći vreme zajedno pili i mnogo tekile, te su odlučili da naprave sopstvenu.

Casamigos Blanco

Tekila Casamigos Blanko je vrlo popularna među konzumentima širom sveta. Na nosu se osete kremaste zemljane note agave, čili začin, crni biber i  vanile, dok se miris mentola pojavljuje u pozadini. Prilikom ispijanja ova tekila s početka na nepcu ostavlja prilično težak, osećaj u ustima, a kasnije se razvija i slatkoća kroz koju dominira vanila, s nagoveštajima limuna i hrasta. Na jeziku se oseti ukus svežeg lista paradajza, bosiljka i sveže nane, a završnica je dugačka i sočna, u kojoj  dominira paprena agava.

Tekila Casamigos Blanco servira se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Blanco

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 13 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu