ŠUMADIJSKI FESTIVAL RAKIJE Najbolje rakije Srbije

Šumadijski festival rakije

Šumadijski festival rakije, treći po redu, biće organizovan u Exclusive event centru u Kragujevcu, u subotu, 26. novembra

Među izlagačima će se naći neke od najpoznatijih destilerija iz cele Srbije, ukupno preko 40 izlagača. Biće predstavnika domaćina, Asocijacije „Šumadijska rakija“, ali će se u izlagačkom programu naći i rakije Zapadne Srbije, predstavnici Župe Aleksandrovačke, destilerije iz Vojvodine, Istočne i Zapadne Srbije. Najbolje rakije iz Srbije na jednom mestu. Međunarodni karakter Festivalu ove godine daće vinarija Tikveš, koja će predstaviti svoje rakije od grožđa. Pored destilerija, među izlagačima će se naći i proizvođači hrane, one koja „ide uz rakiju“, kao i predstavnici prateće opreme i proizvoda za destilerije.

Otvaranje Festivala

Manifestacija će biti otvorena za posetioce od 13 do 22 časa. Svečano otvaranje je planirano za 14 časova, a dodela nagrada za najbolje ocenjene rakije na 4. Šumadijskom ocenjivanju rakije biće upriličena u 15 sati.

Dođite i uverite se da tradicija, znanje i ljubav mogu da stanu u jednu čašicu

Cene ulaznica

Cena ulaznice je 500 dinara, degustacione čašice će moći da se iznajme uz kauciju. Uz kupljenu ulaznicu, svaki posetilac će biti u prilici da oceni najbolje rakije Festivala, a najsrećnije među njima očekuju i vredne nagrade. Za muzički program i prijatnu atmosferu zadužen je pop duo Irvy.

Šumadijski festival rakije
Šumadijski festival rakije

Šumadijski festival rakije nastao je sa ciljem podizanja nivoa rakijske kulture i bolje pozicioniranosti destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda kao i razvoja i promocije rakijskih tura, kao specifičnog turističkog proizvoda. U tom smislu, jedini je koji okuplja samo proizvođače jakih alkoholnih pića i među onim manifestacijama koje promovišu i podržavaju poštovanje Zakona u procesu proizvodnje i prodaje ovog tradicionalnog pića.

Organizatori Festivala

Organizatori, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“, očekuju da će ovogodišnji festival po svemu nadmašiti prethodne i da će doprineti da rakijska scena dobije poziciju koja joj pripada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu